Η ΚΟΤΑ , Ό ΚΟΤΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΈΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΩΣ ΈΜΒΛΗΜΑ

Η ΚΟΤΑ , Ό ΚΟΤΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΈΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΩΣ ΈΜΒΛΗΜΑ 




Στις αμέσως προηγούμενες αναρτήσεις μου μίλησα για την αρχαία ελληνική μυθολογία καί τους Εκατόγχειρες.

Συνοπτικά είδαμε ολοκάθαρα την ταύτιση του Βριαρεως ή Αγαίωνα με τον βασιλιά της Λάνκα Ravanna .

Μετά αναφερόμενος στον Γύγη είδαμε ολοκάθαρα ότι δεν υπάρχει αυτό το πρόσωπο αλλά υπάρχει η νήσος Ωγυγία δηλαδή η αρχέγονη γης η κνος αποκαλούμενη Ατλαντίδα της οποίας βασίλισσα ήταν η Καλυψώ η γηγενής γυναίκα ερωμένη του ίδιου του Ποσειδώνα.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Κοττο και θα αποκτήσει νόημα η αρχαία ελληνική μυθολογία η οποία θα δούμε παρακάτω ότι είναι αληθινή ιστορία καταρρίπτοντας όλες τις μπούρδες που γράφει η αείμνηστη ακαδημαϊκός καθηγήτρια μου Ελένη Αλτάνη και πολλοί άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με την απομυθοποίηση των συμβόλων παραβλέποντας τα προφανή και εξωφθαλμα στοιχεία της μυθολογίας κυρίως αυτά που αφορούν την ονοματολογία των εμπλεκομένων.

Ο Κοττος ήταν ένας από τους τρεις Εκατόγχειρες όπως προείπαμε μέσα από τις προηγούμενες αναρτήσεις μου  , το όνομα του σχετίζεται με την θεά Κοτυτώ της οποίας η λατρεία συνδέεται άμεσα με την περιοχή του Πειραιά αλλά όσο και αν ακούγεται αστείο έχει κυριολεκτικά στενή σχέση με την κότα.

Η λέξη κότα αναφέρεται στο γνωστό κατοικίδιο πτηνό που ονομάζεται αλλιώς κι όρνιθα. 

Ετυμολογικά αποτελεί το θηλυκό της λέξης κόττος που αποτελούσε μια από τις πολλές λέξεις για την ονομασία του κόκορα. 

Προέρχεται από το ουσιαστικό κοττίς-κοττίδος= το κεφάλι, το λειρί που αποτελεί βέβαια βασικό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κόκορα. 

Δεν είναι λοιπόν λάθος να λέμε η κότα και ο... κόττος για να δηλώσουμε τον κόκορα.

Για εντελώς πληροφοριακή ενημέρωση οι κότες προέρχονται από την αρχαία Ινδία όπου εκεί και γενικά σε πολλά σημεία της Ασίας μέχρι σήμερα υπάρχουν άγρια είδη ορνίθων τα οποία στη πραγματικότητα είναι νεκροφάγα ζώα όπως τα κοράκια για αυτό όταν πέρασαν ως οικόσιτα ζώα πλέον στην Δύση και την Ελλάδα ειδικότερα συνδέθηκαν με την θεά Περσεφόνη η οποία εμφανίζεται κρατώντας μια κότα στον θρόνο της, ενώ παράλληλα ένας κόκορας βρίσκεται στα πόδια του θρόνου της, και φυσικά η ίδια αυτή ονομάζεται στην απόκρυφη γνώση ως Κότα των μαγγανευτών.

Η αληθινή ερμηνεία του μύθου των εκατόγχειρων ξεκλειδώνει από την μορφή και το όνομα του Κόττου αν τον δούμε μέσα από όσα αναφέρονται στην Ινδουιστική θρησκεία για την μορφή του Gandaberunda .

Το όνομα του δηλώνει τον " Ισχυρό Ήρωα" και παράλληλα δίνει χαρακτηριστικά γνωρίσματα πουλιού ακριβώς όπως βλέπουμε ότι συμβαίνει και με το αντίστοιχο ελληνικό όνομα του.

Ακόμη και στην Ινδουιστική θρησκεία εμφανίζεται ως ένα ον , για την ακρίβεια πουλί σε μέγεθος δεινοσαύρων με τεράστια δύναμη φυσική και πνευματική το οποίο συμμετέχει σε μια μάχη ενάντια στους δαίμονες η οποία χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του κερδήθηκε.

Γκανταμπερούντα
https://en.wikipedia.org/wiki/Gandaberunda

Στην πραγματικότητα η αρχαία ελληνική μυθολογία λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι δηλαδή οι Ολύμπιοι Τιτάνες κέρδισαν και επικράτησαν των υπολοίπων μελών της ομάδας με την βοήθεια των Κύκλώπων και των εκατόγχειρων .

Εν συντομία λοιπόν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι στην πραγματικότητα η αρχαία ελληνική μυθολογία αναφέρεται ξεκάθαρα στο αυτονόητο ότι δηλαδή έγιναν κάποιες συμμαχίες των Τιτάνων ( ανθρώπων τεράστιου όγκου και μεγέθους και ύψους) με γηγενείς κατοίκους του πλανήτη οι οποίοι δεν ήταν Homo sapiens sapiens.

Η μοναδική περίπτωση που γνωρίζουμε μέσα από την αρχαία ελληνική μυθολογία είναι η Καλυψώ της Ατλαντίδας ή Ωγυγία δηλαδή η γηγενής γυναίκα της αρχέγονη γης.

Ο Βριαρεως ήταν άρχοντας της Ανατολής και μένει να δούμε παρακάτω σε τί ακριβώς αναφέρεται η μορφή του εκατόγχειρα Κόττου ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ένα έμβλημα, το ίδιο ακριβώς μοτίβο που συναντάμε και στο Βυζάντιο .

Το Gandaberunda ήταν το έμβλημα του παλιού Βασιλείου της Mysore υπό τους βασιλιάδες Wodeyar και μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας, διατηρήθηκε από το κράτος Mysore ως έμβλημά του.

 Η προαναφερθείσα πολιτεία διευρύνθηκε το 1956 και μετονομάστηκε σε Καρνατάκα το 1973, και η Γκανταμπερούντα συνεχίζει να είναι το επίσημο κρατικό έμβλημα της Καρνατάκα. 

Χρησιμοποιείται ως το επίσημο έμβλημα της κυβέρνησης της πολιτείας Καρνατάκα. 

Πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει την ανθεκτικότητα ενάντια στις δυνάμεις της καταστροφής. 

Εμφανίζεται ως ένα περίπλοκα σκαλισμένο μοτίβο γλυπτικής σε ινδουιστικούς ναούς.

Ένα γλυπτό που απεικονίζει έναν Gandaberunda βρίσκεται στην οροφή του ναού Rameshwara στην πόλη του ναού Keladi στην περιοχή Shimoga, την πρωτεύουσα των Keladi Nayakas. 

Το Gandaberunda χρησιμοποιήθηκε επίσης από τη δυναστεία Wodeyar του Mysore ως βασιλικό έμβλημα. 

Η κυβέρνηση της Καρνατάκα υιοθέτησε αυτό το σύμβολο ως κρατικό σύμβολο

Εν συντομία λοιπόν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι Τιτάνες συμμάχησαν με 3 λαούς οι οποίοι είναι ο καθένας τους από μια μορφή εκατόγχειρα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

1) Βριαρεως από την Σρι Λάνκα ο οποίος έχει στενή σχέση με την Κεντρική Αμερική και το Μάτσου Πίτσου όπου εκεί βλέπουμε ότι υπάρχει μια μικρογραφία ενός οικοδομήματος με 3 παράθυρα το οποίο είναι ακριβές αντίγραφο του ναού ή χώρου πού γεννήθηκαν οι βασιλιάδες στην νήσο Λάνκα ( Κεϋλάνη ) .

2 ) Γύγης ή Ωγυγία δηλαδή Ατλαντίδα με βασίλισσα της την Καλυψώ η οποία συμμετείχε στο πόλεμο με την πλευρά των Ολυμπίων θεών προφανώς είναι η ίδια αυτή η Θεά Εκάτη .

3 ) Κόττος Ινδία 

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο λογικό συμπέρασμα ότι εκτός από το γεγονός ότι εδώ πραγματικά υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος με όλη την έννοια της λέξης, για να μην λάβω ως κυριολεκτικό τον μύθο του Gandaberunda μέσα στον οποίο παρουσιάζεται κυριολεκτικά ένας πόλεμος στο διάστημα στον οποίο εμπλέκονται όπως προείπαμε και όντα που πραγματικά ζούσαν στον πλανήτη Γη εκείνη την εποχή.

Ακόμη και αν είναι επιστημονική φαντασία το γεγονός ότι μιλάμε για ένα πόλεμο στο διάστημα σε μια εποχή που οι αρχαίοι εκείνοι πολιτισμοί υποτίθεται δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι θεϊκή παρέμβαση, τέλος πάντων χέσε ψηλά και αγνάντευε 🫲 🥴🫱 ...

Στην καλύτερη περίπτωσή ο πόλεμος των Τιτάνων όπως το έχω ξαναγράψει επανειλημμένα θυμίζει έντονα την αρχαία εκείνη σύρραξη μεταξύ των "Μάχα" (=μεγάλος , μέγας) + "Μπαράτα" (ονομασία φυλής), που σημαίνει: "Μεγάλοι Μπαράτα", ή "Μεγάλη δυναστεία των Μπαράτα".

Αν δεχτούμε ότι πιθανότατα η λέξη Μαχα σημαίνει αυτό που σήμερα ονομάζουμε γίγαντες ενώ στην αρχαία Ελλάδα ονομάζουμε Τιτάνες άρα μιλάμε για το ίδιο ακριβώς πράγμα, την λεγόμενη Τιτανομαχία.

Ο πόλεμος των Τιτάνων της φυλής Μπαράτα.

Μαχαμπαράτα
ινδικό έπος γραμμένο στα σανσκριτικά
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1

Έτσι λοιπόν η μυθολογία παύει να είναι παραμύθια και ιστορίες φαντασίας αμερικανικής υποκουλτούρας και γίνεται αληθινή ιστορία η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη αρχαιολογική έρευνα και την ιστορία που γνωρίζουμε σήμερα...

Τα συμπεράσματα δικά σας 

Medium Evans Adamakis ⚫




Δημοφιλείς αναρτήσεις