💀 MATER TENEBRARUM....💀 • ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ 💀.

💀 MATER TENEBRARUM....💀

• ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ 💀.



Στην εικόνα 1 βλέπουμε ένα γλυπτό του Bolesław Biegas (1877-1954) - Potężny duch (Powerful Spirit), c. 1901 μέσα από το περιοδικό Emporium Vol. XVII., February 1903 




Στην εικόνα 2 βλέπουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα ως  καρέ  δηλαδή μια λεπτομέρεια από την ταινία τρόμου εποχής  είναι η Mater Tenebrarum  από το Inferno (1980) τού Dario Argento.




Πέρα από τις ταινίες θρίλερ και την καλλιτεχνική δημιουργία η συγκεκριμένη γυναίκα όντως υφίσταται, υπάρχει εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια και όντως η πραγματική μορφή της είναι έτσι.


Εγώ προσωπικά γνωρίζω περί τίνος πρόκειται καθώς αυτή η γυναίκα δαίμονας είναι η πιο σκοτεινή και επίφοβη δύναμη της κολάσεως και όντως υπάρχει εκτός των ταινιών θρίλερ στην πραγματικότητα και μάλιστα είναι μια από τις παλιότερες θεότητες που υπάρχουν με επίκεντρο της αιματηρής και οργιαστικής λατρείας της απόμερα ορεινά χωριά της Ινδίας.


Το ερώτημα είναι από που εμπνεύστηκαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι την μορφή της?


Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να επηρεάστηκε ο Αρζέντο από τον  Biegas ο οποίος ίδρυσε ένα μικρό μουσείο για την τέχνη του το 1950, στο Παρίσι της Γαλλίας, που ονομάζεται Musée Boleslas Biegas. 


 Βρίσκεται εντός της Πολωνικής Βιβλιοθήκης στο Παρίσι στο 4ο διαμέρισμα του Παρισιού στη διεύθυνση 6, Quai d'Orléans.


Το μουσείο περιέχει τους δικούς του πίνακες και γλυπτά, καθώς και άλλους Πολωνούς καλλιτέχνες που δραστηριοποιήθηκαν από τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα έως τις αρχές του εικοστού αιώνα, συμπεριλαμβανομένων των Olga Boznańska και Tadeusz Makowski . 


Το μουσείο καταλαμβάνει μία αίθουσα στην Πολωνική Βιβλιοθήκη στο Παρίσι, η οποία στεγάζει επίσης το Musée Adam Mickiewicz και το Salon Frédéric Chopin .


 Οι επισκέψεις με ξεναγό είναι διαθέσιμες το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί του Σαββάτου κατόπιν ραντεβού. χρεώνεται ένα τέλος εισόδου.


Είναι όμως σίγουρο ότι ο Αρζέντο επισκέφθηκε ποτέ αυτό το συγκεκριμένο μουσείο ? ´


Όχι δεν είναι...


Κοιτώντας προσεκτικά τις ταινίες που αφορούν τις "  Τρεις Μητέρες " 

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Three_Mothers


Οι Τρεις Μητέρες (ιταλικά: Le Tre madri ) είναι μια τριλογία υπερφυσικών ταινιών τρόμου του Ιταλού σκηνοθέτη Ντάριο Αρτζέντο . 


Αποτελείται από τις  Suspiria , Inferno και Mother of Tears .


 Κάθε ταινία ασχολείται με μια από τις ομότιτλες «Μητέρες», μια τριάδα αρχαίων μαγισσών που είναι αποφασισμένες να κυβερνήσουν τον κόσμο


Αυτό που βλέπουμε είναι τρεις διαφορετικές γυναίκες, μάγισσες και αθάνατες και βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ταινίες θρίλερ οι οποίες όμως περιέχουν πολλές συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τόπους και χρόνους και χώρους και ανθρώπους που είναι άγνωστες λεπτομέρειες ακόμη και για εμένα,.


Σαφέστατα εδώ υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε, κάτι που μπορεί να αφορά την σκοτεινή μαγεία και μια εκδοχή της ιστορίας των συγκεκριμένων σκοτεινών γυναικών που θυμίζει έντονα κάτι από Το The Case of Charles Dexter Ward ένα  μυθιστόρημα τρόμου του Αμερικανού συγγραφέα HP Lovecraft .




Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας αφορά την έρευνα που διεξήγαγε ο οικογενειακός γιατρός των Wards, Marinus Bicknell Willett, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει την αιτία της τρέλας και των φυσιολογικών αλλαγών του νεαρού γιού της οικογένειας Ward.


Ο γιατρός αρχίζει σιγά-σιγά να αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τους θρύλους γύρω από τον Curwen, έναν ναυτιλιακό επιχειρηματία του δέκατου όγδοου αιώνα και υποτιθέμενο αλχημιστή , ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα νεκρομάντης και κατά συρροή δολοφόνος. 


Καθώς προχωρούν οι έρευνες του Willett, διαπιστώνει ότι ο Charles είχε ανακτήσει τις στάχτες του Curwen και μέσω της χρήσης μαγικών τύπων που περιέχονταν σε έγγραφα που βρέθηκαν κρυμμένα στο σπίτι του Curwen στο Providence μπόρεσε να ανακαλέσει τον Curwen από τα «βασικά του άλατα» και να τον αναστήσει. 


Ο Willett ανακαλύπτει επίσης ότι ο Curwen, ο οποίος μοιάζει με τον Charles αρκετά για να τον περάσουν όλοι ως αυτόν στην πραγματικότητα δολοφόνησε και αντικατέστησε τον σύγχρονο απόγονό του και συνέχισε τις σκοτεινές και επίφοβες δραστηριότητες τού 


Παρόλο που ο Κέργουεν πείθει την οικογένεια του και φυσικά τους ανθρώπους γύρω του ότι είναι ο ίδιος αυτός ο νεαρός Τσαρλς, η αναχρονιστική του νοοτροπία και συμπεριφορά οδηγεί τις αρχές να τον πιστοποιήσουν ως παράφρονα και να τον φυλακίσουν σε ένα άσυλο.


Το κυνήγι της αθανασίας και οι μάγισσες που σκορπίζουν το θάνατο στο πέρασμα τους, αλλάζουν ονόματα προκειμένου να μπορέσουν να κρύψουν την αφύσικη μακροβιότητα τους όλα αυτά τα πράγματα ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους φανερώνοντας ένα κοινό μοτίβο.


Η μοναδική διαφορά μεταξύ τους είναι το γεγονός ότι ο ΧΦ Λάβκραφτ ενώ δίνει πολλές λεπτομέρειες για αληθινά γεγονότα και ιστορικά τεκμηριωμένα στοιχεία και πρόσωπα δεν αναφέρεται πουθενά στην σκοτεινή μητέρα που βλέπουμε να εμφανίζεται στις ταινίες του Αρζέντο.


Ακριβώς όμως επειδή ο Λάβκραφτ δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για ιστορικά στοιχεία και πρόσωπα αφήνοντας υπονοούμενα για πράγματα που δεν υπάρχει ευρεία γνώση και κατανόηση της ύπαρξης τους , είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ακριβώς πράγμα συμβαίνει και με τις ταινίες θρίλερ του Αρζέντο μέσα στις οποίες υπάρχει μια νύξη για κάποιο βιβλίο που θυμίζει έντονα την ταινία θρίλερ 9 Gâtés και το επίφοβο Delomelanicon.


Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Varelli, με τίτλο Οι Τρεις Μητέρες από έναν ανώνυμο συνάδελφο, ο αρχιτέκτονας έμαθε πολύ αργά για την κακή φύση των γυναικών. (Τουλάχιστον έξι αντίγραφα του βιβλίου είναι γνωστό ότι υπήρχαν. Τέσσερα μπορεί να έχουν καταστραφεί στο τέλος του Inferno .)


Μπορούμε να κάνουμε λόγο για συμπτώσεις μεταξύ τους ή υπάρχει κάτι σκοτεινό και επίφοβο κυριολεκτικά ? 


Μπορεί να είναι όλοι τους μυημένοι στους κόλπους της λατρείας της σκοτεινής πλευράς ή απλά έτυχε όλοι αυτοί να έχουν δεχθεί την έμπνευση από την συγκεκριμένη σκοτεινή δύναμη που ένα από τα παιχνίδια της είναι το ανθρώπινο μυαλό 


Η Mater Suspiriorum , η Μητέρα των Στεναγμών , είναι η παλαιότερη και σοφότερη από τις Τρεις Μητέρες, το όνομά της είναι Έλενα Μάρκος . 


Είναι επίσης γνωστή ως Η Μαύρη Βασίλισσα . οποιαδήποτε αναφορά της Έλενα Μάρκου ως μία από τις Τρεις Μητέρες δεν θα γινόταν παρά μόνο στην ταινία θρίλερ Inferno του Αρζέντο.


Η ηλικιωμένη μάγισσα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη μαγεία της για να σκοτώσει την  ηρωίδα της ιστορίας αλλά οι δυνάμεις της - συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αορατότητας , της ψευδαίσθησης και της τηλεκίνησης - αποδεικνύονται ανεπαρκείς λόγω της αδύναμης κατάστασής της. 


Ο Αρζέντο λοιπόν όπως καταλαβαίνετε δίνει ακριβώς τα στοιχεία που αφορούν την συγκεκριμένη οντότητα και αυτό δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση.


Δυστυχώς όμως ότι και να πούμε είναι μόνο απόψεις βασισμένες σε ενδείξεις χωρίς να γνωρίζουμε στην πραγματικότητα που σταματάει η αλήθεια και πού αρχίζει η φαντασία, άλλωστε αυτό είναι το νόημα της ύπαρξης των συμβόλων και των στοιχείων που εξηγούν τα συγκεκριμένα σύμβολα, χωρίς τα οποία όπως βλέπουμε καταλήγουμε στο φαινόμενο της παρερμηνείας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα βιβλία οι Αρρητοι Λόγοι της ακαδημαϊκού Ελένης Αλτάνη και πολλά άλλα τέτοια περιστατικά κυρίως από κύκλους της φιλοσοφίας.


Εν κατακλείδι λοιπόν σίγουρα υπάρχει βάση αλήθειας πίσω από όλο αυτό, και η αλήθεια είναι ο δαίμονας της εικόνας 2 .


Εάν έχει καταφέρει να κατακτήσει το κόσμο μας  ?


Αυτό μπορώ να σάς το εγγυηθώ με απόλυτη σιγουριά.


Είναι άπειρα τα περιστατικά ανθρώπων που την έχουν δει και την ταυτίζουν με την Παναγία ακόμη και στην περίπτωση που εμφανίστηκε με κέρατα και προς τιμήν της χτίστηκε ο ορθόδοξος χριστιανικός ναός της Κερασφόρου Παναγίας ή Παναγία Κερνίτσα.


Ο Αρζέντο όμως όπως και ο Λάβκραφτ δίνει μια άλλη διάσταση στην ιστορία καθώς ουσιαστικά δεν μιλάει για πνευματικά όντα αλλά δυστυχώς για υλικές ενσώματες υπάρξεις που παρατείνεται η ζωή τους αφύσικα μέσω αλχημείας και Νεκρομαντείας χρησιμοποιώντας το αίμα νέων ανθρώπων ακριβώς όπως βλέπουμε ότι συνέβαινε στην πραγματικότητα στην προϊστορική εποχή στους ναούς τών συγκεκριμένων σκοτεινών δυνάμεων της Ινδίας.


Κύκλος μέσα στο κύκλο, τα στοιχεία αλληλοσυμπληρώνονται και οδηγούν σε νέα στοιχεία που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους κλείνοντας κύκλους οι οποίοι όμως δυστυχώς χάνονται στο άγνωστο.


Medium Tarot Evans Adamakis

Δημοφιλείς αναρτήσεις