Η "ΔΕΎΤΕΡΗ ΑΤΛΑΝΤΊΔΑ...

Η "ΔΕΎΤΕΡΗ ΑΤΛΑΝΤΊΔΑ...




Μοιάζει απίστευτο και όμως δυστυχώς είναι αλήθεια ότι υπήρξε κάποτε και δεύτερη Ατλαντίδα ...

Σήμερα κοιτώντας προσεκτικά κάποια στοιχεία που αφορούν το γενεαλογικό δέντρο δέντρο των μυθικών όντων που ονομάζουμε σήμερα δαίμονες συνέχεια καταλήγω στο ίδιο ακριβώς χώρο και περιοχή της ανατολής εκεί που βρισκόταν μια τεράστια αυτοκρατορία και νησί με πολιτεία η οποία ήταν πανομοιότυπη με την Ατλαντίδα της Καλυψούς την Ωγυγία δηλαδή για την οποία έγραψα αναλυτικά δημόσια μέσα από προηγούμενη ανάρτηση μου σχετικά με τους μυθικούς Εκατόγχειρες και συγκεκριμένα για τον Εκατόγχειρα Γύγη της Ωγυγίας.

ΕΚΑΤΌΓΧΕΙΡΑΣ ΓΥΗΣ ή ΓΥΑΣ ή ΓΥΓΗΣ  ..... ΑΝΑΖΗΤΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΊΔΑ 
https://kiyametlis.blogspot.com/2018/10/blog-post_25.html

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω πράγματα που αφορούν την ύπαρξη της Ατλαντίδας στον Ατλαντικό ωκεανό  γιατί είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα, το μόνο άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όπως προαναφέρθηκε στην ανάρτηση μου μέσω του blog post η μυθική μορφή της θεάς Εκάτης Καλυψούς της εκλεκτής του θεού Ποσειδώνα συνδέεται άμεσα με συγγενικό δεσμό με την Μήδεια και όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των απογόνων του θεού Ήλιου τους οποίους εκτός από την αρχαία ελληνική μυθολογία όπου μνημονεύονται δια στόματος της Μήδειας στην γνωστή τραγωδία του Ευριπίδη είδαμε μέσα από την ανάρτηση μου για την μορφή της μυθικής Βασίλισσας μάγισσας δαίμονα της Ινδίας Τατάκα  τα εξής στοιχεία :

Η Tataka είναι ένας χαρακτήρας από το ινδικό έπος Ramayana .

 Αρχικά ήταν Yaksha , είναι η γιαγιά του βασιλιά των δαιμόνων Ravana, και επομένως η προγιαγιά του Indrajit .

Η όλη ιστορία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θυμηθούμε ότι αναφέρθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση μου για το βασιλιά Ravana ο οποίος ήταν βασιλιάς της νήσου Κεϋλάνης αλλά και θεός και βασιλιάς όλων των δυνάμεων του σκότους.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του είδους που ονομάζεται Εκατόγχειρες είναι ο γνωστός μας μέσα από την αρχαία ελληνική μυθολογία Βριαρεως ή Αγαίωνας .

Ο ρόλος του είναι πραγματικά πολύ σημαντικό στοιχείο για την ερμηνεία της αληθινής ιστορίας της οποίας η αρχαία ελληνική εκδοχή της ιστορίας της γιγαντομαχίας αλλά και της Τιτανομαχίας , πιθανότατα είναι τμήμα αλλά δυστυχώς όμως εντελώς με ελλειπείς πληροφορίες και πολλά κενά τα οποία όπως θα δούμε παρακάτω αποκτούν συνοχή και νόημα αν τα δούμε όλα από την ινδουιστική πλευρά της ιστορίας.

Εν αρχή ην ο πατέρας της  Τατάκα ο Suketu (सुकेतु).

 Αναφέρεται στην Kamba Rāmāyaṇa, Bālakāṇḍa, ότι αυτός ο Suketu ήταν ο γιος του Gandharva  βασιλιάς της Surakṣaka. 

Πηγή : Valmiki Ramayana: Ο θρύλος της deomoness Tāṭakā

Παρένθεση εδώ να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αυτό όνομα το  συναντάμε σε βασιλιάδες μίας τρομακτικά αρχαίας εποχής της Ινδίας όι οποίοι περιγράφονται ως " Solar Dynasty"  γεγονός που οδηγεί κατευθείαν στο γνωστό από την αρχαία ελληνική μυθολογία γεγονός ότι η Μήδεια προέρχεται από την γενιά του Ηλίου δηλαδή το γένος των συγκεκριμένων βασιλιάδων, από τούς οποίους προέρχονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας συμπεριλαμβανομένων του Αιήτη βασιλιά της Κολχίδας η οποία θα πρέπει να αναζητηθεί στο ινδικό ωκεανό και όλοι οι υπόλοιποι πλυν της θεάς Εκάτης / Καλυψούς η οποία συνδέεται με την Ωγυγία δηλαδή την αρχέγονη γης γνωστή ως Ατλαντίδα.

Η δεύτερη " Ατλαντίδα" ονομαζόταν νήσος Λάνκα.

Στην ινδουιστική μυθολογία των επών Ramayana και Mahabharata, η Λάνκα είναι ένα φρούριο σε ένα νησί και η πρωτεύουσα του θρυλικού Βασιλείου του μεγάλου Ράβανα ή κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία εκατόγχειρα Βριαρεως ή Αγαίωνας ο μεγαλύτερος σκοτεινός μάγος που υπήρξε ποτέ και βασιλιάς των δαιμόνων.

Ravana
https://en.wikipedia.org/wiki/Ravana

Η πόλη περιγράφεται στο έπος της Ραμαγιάνα ως τεράστια σε μέγεθος και επίσης με εξαιρετική μεγαλοπρέπεια. 

Η πρωτεύουσα είχε επτά εκτεταμένες τάφρους περιμετρικά και επτά ογκώδεις πέτρινους τοίχους ντυμένους με μεταλλικό περίβλημα. 

Λέγεται ότι η πόλη ολόκληρη καθώς και τα τείχη της ήταν όλα από καθαρό χρυσό.

Το κεντρικό παλάτι της Ραβάνα αποτελούνταν από μια σειρά από διάφορα και διαφορετικά κτίρια, δηλαδή αποθήκες και θησαυροφυλάκιο, τα οικήματα των βασιλισσών και των υπολοίπων μελών της οικογένειας , τα σπίτια των αυλικών του παλατιού και όλα αυτά είναι τμήμα του όλου συγκροτήματος του ανακτόρου του βασιλιά καθένα από τα οποία είχε ύψος και μήκος μια γιόγιανα (περίπου 13 χιλιόμετρα) και πλάτος μισή γιόγιανα. 

Το νησί διέσχιζε μια τεράστια οροσειρά, τα όρη Τρικούτα.

 Η πρωτεύουσα του Ραβάνα βρισκόταν σε αυτή την κορυφογραμμή και το παλάτι του ήταν στη μέση. 

Η ίδια η πόλη είχε μήκος 100 yojanas (περίπου 1300 km) και πλάτος 30 yojanas (περίπου 390 km).

Αντικειμενικά μιλάμε για ένα τεράστιο χώρο χωρίς να λάβουμε υπόψη την υπόλοιπη έκταση του εδάφους της αυτοκρατορίας γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να είναι μόνο αυτό το μικρό νησί που είναι σήμερα η Σρι Λάνκα.

Η Λάνκα της Ραβάνα, όπως περιγράφεται στα ινδικά κείμενα και στη Ραμαγιάνα, είναι ένα μεγάλο νησί στον Ινδικό Ωκεανό ακριβές αντίγραφο της Ατλαντίδας στον Ατλαντικό ωκεανό 

Όλα τα κείμενα περιγράφουν τη Λάνκα 100 yojanas (περίπου 1300 km) από την Ινδική ήπειρο. 

Μερικοί μελετητές ερμηνεύουν τα κείμενα ότι σημαίνουν ότι η Λάνκα βρίσκεται στο σημείο όπου ο κύριος μεσημβρινός της Ινδίας τέμνει τον ισημερινό. 

Αυτό το νησί θα βρισκόταν περίπου 200 χλμ νοτιοδυτικά της σημερινής Σρι Λάνκα. 

Η πιο πιθανή παραλλαγή είναι ότι η Λάνκα βρισκόταν στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό. 

Φαίνεται ότι η Λάνκα ήταν ένα νησί ανάμεσα σε πολλά μεγάλα νησιά που αποτελούνταν από βυθισμένα βουνά και βυθισμένα οροπέδια στο δυτικό τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. 

Οι μελετητές υπέθεσαν επίσης ότι η Λάνκα του Ραβάνα μπορεί να βρισκόταν κοντά στις σημερινές Μαλδίβες, ως ένα ψηλό βουνό που κάποια στιγμή βυθίστηκε από τον Ινδικό Ωκεανό.

Προσεγγίζοντας το θέμα εντελώς διαισθητικά με οδηγό την ικανότητα αντίληψης μέσω οραμάτων που έχω για αυτό άλλωστε είμαι Medium και δεν είναι κρυφό, κοιτώντας το χώρο του θρόνου του συγκεκριμένου αυτού όντος που ήταν ο βασιλιάς της νήσου Λάνκα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όντως υφίσταται ως γεγονός ότι η νήσος Κεϋλάνη ή Σρι Λάνκα είναι τμήμα της γης εκείνης στην οποία βρίσκονται τα ερείπια του αρχαίου θρόνου του βασιλιά Ravana γεγονός στο οποίο συνηγορεί και ο διεθνούς φήμης ερευνητής και συγγραφέας και παρουσιαστής Youtuber Praveen Mohan 

Sigiriya (Ravana's Palace) - Incredible Ancient Technology Found in Sri Lanka?
https://youtu.be/AhDy7ygZg50?si=A3CExaeUd9BWTuvq

Ravana's Giant Feet Found in Sri Lanka? Sigiriya's Reptilian Secret | Praveen Mohan 💀
https://youtu.be/Lqi9mchzexw?si=Es9W7zccjhOJr9bI

RAVANA'S GIANT THRONE FOUND? Ancient Aliens in Sigiriya, Sri Lanka
https://youtu.be/fqFXSLDEKJU?si=n91gelBYMmUA1-c0

Κοιτώντας την δομή των βράχων στα ερείπια αυτά που πρέπει να είναι εκατομμυρίων ετών αυτό που βλέπουμε είναι ότι πρόκειται για τεράστια κομμάτια συμπαγής βράχος κομμένο και λιασμένα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Αν αναλογιστούμε πόσες καταστροφές και κοσμικά γεγονότα βίωσε η ευρύτερη περιοχή πέρα από πολέμους και καταστροφή από κάθε είδους όπλα το γεγονός ότι υπάρχουν αυτά τα ελάχιστα πράγματα που υπάρχουν δείχνει ολοκάθαρα ότι εδώ πραγματικά υπήρξε κάποτε ένας πολιτισμός όντων τεράστιου μεγέθους.

Η σχέση μεταξύ του λαού της Λάνκα καί αυτών της Αμερικής με τις κλιμακωτές πυραμίδες είναι δεδομένο γεγονός.

Secret Pyramids Discovered in Sigiriya, Sri Lanka?
https://youtu.be/8ADR2wqy8FQ?si=AD68CX5_sleDTR0j

Τα ερωτήματα είναι πολλά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση, ειδικά από την επίσημη αρχαιολογική υπηρεσία .

Εν συντομία λοιπόν μπορούμε να κάνουμε λόγο για την ύπαρξη ενός τεράστιου μεγέθους νησιού στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η Σρι Λάνκα το οποίο ήταν η αυτοκρατορία του Ράβανα αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε πόσο πολύ παλιά.

Ίσως πιθανότατα η απάντηση βρίσκεται στο διάστημα μεταξύ του Κρητιδικού και του μεγαλύτερου μέρους του Παλαιόκαινου , μετά τη διάσπαση της Γκοντβάνα τότε που νησιωτική Ινδία ήταν μια απομονωμένη ξηρά που έγινε η ινδική υποήπειρος

https://en.wikipedia.org/wiki/Insular_India

Πιθανότατα η μυθική Λάνκα είναι το Burma Terrane ή West Burma block , ένα απομονωμένο νησιωτικό τόξο που υπήρχε στη Θάλασσα της Τηθύος κατά την Κρητιδική, συγκρούστηκε με τη νησιωτική Ινδία κατά το Παλαιόκαινο και ωθήθηκε προς τα βόρεια, συγκρούοντας τελικά με την ηπειρωτική Ασία ανεξάρτητα από τη σύγκρουση της νησιωτικής Ινδίας. 

Μεγάλο μέρος της δυτικής Μιανμάρ αποτελείται από το πρώην Burma Terrane το οποίο πιθανότατα συνδεόταν με την σημερινή Σρι Λάνκα 

Βασικό στοιχείο για την συγκεκριμένη υπόθεση και φυσικά την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου είναι η ύπαρξη των Gomphotherium που αναφέρονται στην Ραμαγιάνα και ήταν ελέφαντες που χρησιμοποιούνται για την άμυνα της χώρας της Λάνκα από τον Ravana και παράλληλα υπάρχουν σε πάρα πολλά ανάγλυφα ναών της Ινδίας.

⚫⚫⚫⚫

Δημοφιλείς αναρτήσεις