ΣΤΟΥΣ ΤΌΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΊΧΛΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΤΌΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΊΧΛΗΣ 



Εν αρχή όλων αυτών των βασιλείων που υπήρξαν ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη Γη, ένα συγκεκριμένο ξεχωρίζει γιατί ήταν το πρώτο πριν από όλα.

Απομεινάρι της προηγούμενης δημιουργίας εμφανίζεται ως τόπος ομίχλης και πάγου, σκοτεινό και επίφοβο κυριολεκτικά καθώς ουσιαστικά μόνο κόκκαλα και νεκροί βρίσκονται εκεί.

Οι αρχαίοι μύθοι που θα δούμε παρακάτω μιλάνε για ένα παγωμένο τόπο ο οποίος είχε τεράστια ανάκτορα και επαύλεις τα οποία όπως θα δούμε στην συνέχεια και ο συγκεκριμένος αυτός χώρος εκεί ήταν η πηγή όλων των ποταμών και λιμνών γλυκού νερού τού πλανήτη μας .

Αυτό είναι το βασίλειο στο χώρο του οποίου το ανθρώπινο είδος όντων που ονομάζουμε σήμερα Homo sapiens sapiens γεννήθηκε μέσω της χρήσης μοριακής Βιολογίας από οστά ανθρώπων της προηγούμενης δημιουργίας.

Mictlāntēcutli ή Mictlantecuhtli ( προφορά στα Ναουάτλ , που σημαίνει "Κύριος του Μίκτλαν"), στη μυθολογία των Αζτέκων , είναι θεός των νεκρών και ο βασιλιάς του πιο χαμηλού τμήματος Mictlanuh (Chi) τον κάτω κόσμο  ό όποιος όμως όπως θα δούμε σήμερα ουσιαστικά πρόκειται για ένα υπαρκτό μέρος στην Γη το οποίο παραμένει ίδιο ακριβώς όπως περιγράφεται στους μύθους αλλά βρίσκεται στο απώτατο βορά, εκεί που ήταν πάντα σύμφωνα με την υπάρχουσα μυθολογία τόσο των Αζτέκων όσο και των λαών της Σκανδιναβίας.

Η σύζυγός του ήταν η Mictecacihuatl και μαζί λέγεται ότι κατοικούσαν σε ένα σπίτι χωρίς παράθυρα στο Mictlan. 

Ο Mictlantecuhtli συνδέθηκε με τις αράχνες , κουκουβάγιες ,  νυχτερίδες ,  την 11η ώρα και τη βόρεια κατεύθυνση της πυξίδας, γνωστή ως Mictlampa, η περιοχή του θανάτου. 

Ο Quetzalcóatl  ο θεός του πρωινού και του βραδινού αστέρα που στην πραγματικότητα είναι ο πλανήτης Αφροδίτη

 Στους χρόνους των Αζτέκων (14ος έως 16ος αιώνας) ο Quetzalcóatl ήταν σεβαστός ως ο προστάτης των ιερέων , ο εφευρέτης του ημερολογίου και των βιβλίων και ο προστάτης των χρυσοχόων και άλλων τεχνιτών. ταυτίστηκε επίσης με τον πλανήτη Αφροδίτη όπως προείπαμε.

 Ως το αστέρι του πρωινού και του βραδινού, το Quetzalcóatl ήταν το σύμβολο του θανάτου και της ανάστασης . 

Με τη συντροφιά του ο Xolotl , ένας σκυλοκέφαλος θεός που έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αρχαίου αιγυπτιακού θεού Άνουβις ,λέγεται ότι κατέβηκε στην υπόγεια κόλαση του Mictlan για να συγκεντρώσει τα οστά των αρχαίων νεκρών της προηγούμενης δημιουργίας 

Αυτά τα οστά που κονιορτοποιησε  μετά έχρισε με το αίμα του, δημιουργώντας μέσω τους ανθρώπους που κατοικούν στην Γη σήμερα 

Κοιτώντας προσεκτικά τις οδηγίες που αφορούν την τοποθεσία στην οποία αναφέρεται ότι ανασύρθηκαν τα αγνώστου αρχαιότητας οστά ακολουθώντας την πυξίδα που δείχνει τον μαγνητικό πόλο της γης καταλήγουμε στο χώρο της Σιβηρίας και πιο συγκεκριμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της βάση των στοιχείων που υπάρχουν στην μυθολογία.

Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα ανακαλύπτονται οστά μαμούθ στην Σιβηρία όπως και πολλά άλλα ζώα δείχνει ολοκάθαρα του λόγου το αληθές ότι όντως υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είναι ο χώρος που βρίσκεται το Mictlanuh

Η μυθολογία της Σκανδιναβίας μιλάει για το ίδιο ακριβώς πράγμα με μόνη διαφορά ότι εδώ δεν υπάρχει καθόλου άντρας ηγέτης του Κόσμου του Θανάτου, βασίλισσα του είναι μια γυναίκα μάγισσα τιτάνιδα η Hel η οποία δίνει το όνομα της στο χώρο του βασιλείου.

Στο βιβλίο Prose Edda Gylfaginning , η Hel περιγράφεται ότι είχε διοριστεί από τον θεό Odin ως κυβερνήτης ενός ομώνυμου βασιλείου, που βρίσκεται στο Niflheim  , όνομα κλειδί για να οδηγηθούμε στην ακριβή θέση του χώρου αυτού στο χώρο ως υλική πραγματικότητα.

Στην ίδια πηγή, η εμφάνισή της περιγράφεται ως μισή μπλε ( κυάνωση) και μισή στο χρώμα της σάρκας και περαιτέρω ως με μια ζοφερή, καταβεβλημένη εμφάνιση , μην ξεχνάτε ότι είναι θεά ενός αρχέγονου νεκρού τόπου και η ίδια αυτή είναι απομεινάρι μίας εποχής και ενός κόσμου που έχει πάψει να υφίσταται για άγνωστο πόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια.

 Η Πεζογραφία Έντα αναφέρει ότι η Hel κυβερνά τεράστιες επαύλεις με πολλούς υπηρέτες στο βασίλειο του κάτω κόσμου της και παίζει βασικό ρόλο στην απόπειρα ανάστασης του θεού Baldr .

Η επαναλαμβανόμενη χρήση της λέξης " Κάτω Κόσμος" δεν νομίζω ότι έχει κυριολεκτική έννοια καθώς ουσιαστικά όπως προείπαμε βρισκόμαστε στο βορά στο πιο απομακρυσμένο σημείο του κόσμου μας, όπως θα δούμε παρακάτω το βασίλειο όντως υφίσταται αλλά στην επιφάνεια του εδάφους οπότε δεν ισχύει ο όρος " Κάτω" εκτός αν έχει μεταφορική σημασία ή αν όπως προείπαμε ότι υπονοείται είναι η Πύλη για τα υπόλοιπα επάνω τμήματα του κόσμου του Μίκτλαν .

Στο Gylfaginning του Snorri Sturluson , ο Gylfi , ο βασιλιάς της αρχαίας Σκανδιναβίας , λαμβάνει εκπαίδευση στη σκανδιναβική μυθολογία από τον Odin με την εμφάνιση του ως τριών ανδρών. 

Ο Gylfi μαθαίνει από τον Odin (ως Jafnhárr ) ότι ο Niflheimr ήταν ο πρώτος κόσμος που δημιουργήθηκε μετά το Muspelheim:

Ήταν πολλοί αιώνες πριν διαμορφωθεί η γη που δημιουργήθηκε ο κόσμος της ομίχλης [Niflheimr]. και στο κέντρο του βρίσκεται το πηγάδι που ονομάζεται Hvergelmir, από το οποίο πηγάζουν τα ποτάμια που ονομάζονται Svöl, Gunnthrá, Fjörm, Fimbulthul, Slídr και Hríd, Sylgr και Ylgr, Víd, Leiptr. 

Ο Gjöll είναι από την  Hel-gates. 

Ο Odin (ως Þriði ) λέει περαιτέρω στον Gylfi ότι όταν ο πάγος από το Niflheimr συνάντησε τις φλόγες από το Muspelheimr ξεκίνησε η δημιουργία και ο Ymir σχηματίστηκε:

Ακριβώς όπως το κρύο προέκυψε από το Niflheim, και όλα τα τρομερά πράγματα, έτσι και όλα όσα έβλεπαν προς το Múspellheim έγιναν ζεστά και λαμπερά. αλλά το Ginnungagap ήταν τόσο ήπιο όσο ο αέρας χωρίς αέρα, και όταν η ανάσα της ζέστης συνάντησε τη ρίγα, έτσι που έλιωσε και έσταζε, η ζωή επιτάχυνε από τις σταγόνες μαγιάς, από τη δύναμη αυτού που έστελνε τη ζέστη, και έγινε η μορφή του ανθρώπου . 

Και αυτός ο άνθρωπος ονομάζεται Ymir, αλλά οι Rime-Giants τον αποκαλούν Aurgelmir. ... 

Με λίγα λόγια η μυθολογία μιλάει για ένα συγκεκριμένο τόπο παγωνιάς και ομίχλης σκοτεινό από τον οποίο ξεκίνησε η δημιουργία του κόσμου μας και εκεί δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι από τα οστά των νεκρών της προηγούμενης δημιουργίας.

Στη Σκανδιναβική κοσμολογία , το Niflheim ή Niflheimr ( Παλαια Νορβηγικά  "Κόσμος της Ομίχλης ",  κυριολεκτικά  Οίκος της Ομίχλης") είναι μια τοποθεσία που μερικές φορές επικαλύπτει τις έννοιες του Niflhel και του Hel 

Το όνομα Niflheimr εμφανίζεται μόνο σε δύο σωζόμενες πηγές: το Gylfaginning και το πολυσυζητημένο Hrafnagaldr Óðins .

Σύμφωνα με τον Gylfaginning , το Niflheim ήταν το πρώτο από τα δύο αρχέγονα βασίλεια που προήλθαν από το Ginnungagap ήταν ένα βασίλειο με αρχέγονο πάγο και κρύο, με τα παγωμένα ποτάμια του Élivágar και το πηγάδι του Hvergelmir , από το οποίο προέρχονται όλα τα ποτάμια το άλλο ήταν το Muspelheim , το βασίλειο της φωτιάς. .

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο βασίλεια του κρύου και της ζέστης, η δημιουργία ξεκίνησε όταν τα νερά αναμείχθηκαν με τη θερμότητα του Muspelheim για να σχηματίσουν έναν «δημιουργικό ατμό». 

Αργότερα, έγινε η κατοικία της Hel .

Η ίδια ακριβώς αντίληψη του χώρου εμφανίζεται και στην περίπτωση του  Apanuiayo , στη μυθολογία Nahua του Κεντρικού Μεξικό ο οποίος είναι η εκβολή του ποταμού Apanohuacalhuia, που το φαντάζονται ως μια μεγάλη λίμνη μαύρου νερού μέσα στα ύδατα του οποίου κατοικεί ένας δράκος ή τεράστιο φίδι και από αυτόν προέρχονται όλοι οι υπόλοιποι ποταμοί της Γης.

Στο Hrafnagaldr Óðins , υπάρχει μια σύντομη και παράξενη αναφορά του Niflheimr ως τοποθεσία στο Βορρά,  στην οποία ο ήλιος (ο φωτιστής του Alfr) κυνήγησε τη νύχτα καθώς ανέτειλε:

Ρίσο Ρακνάρ,

rann álfraudull,

Nordr στο niflheim

nióla sótti;

upp nam ár Giöll

Úlfrúnar nidr,

hornþytvalldr

Χιμινμπιάργκα. [


Οι δυνάμεις αυξήθηκαν,

ο φωτιστής των Alfs

βόρεια πριν από το Niflheim

κυνήγησε τη νύχτα.

Πάνω ο Argjöll έτρεξε

Ο γιος του Ulfrun ,

ο πανίσχυρος κεράτορας,

από τα ύψη του ουρανού.

Οι στοίχοι αποκτούν νόημα αν σκεφτούμε ότι αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη στο χώρο του οποίου το χειμώνα ο ήλιος δεν το βλέπει καθόλου, καθώς όπως γνωρίζουμε στους πόλους υπάρχει 6 μήνες μέρα και 6 νύχτα .

Στη σκανδιναβική κοσμολογία , το Muspelheim ( Παλαιά Σκανδιναβικά : Múspellsheimr ), που ονομάζεται επίσης Muspell ( παλαιά Νορβηγικά : Múspell ), είναι ένα βασίλειο της φωτιάς στα όρια του χώρου της αρχέγονης εκείνης Γης το οποίο όπως φαίνεται είναι η αιτία της δημιουργίας του πάγου στην υπόλοιπη Αρκτική.

Η ετυμολογία του "Muspelheim" είναι αβέβαιη, αλλά μπορεί να προέρχεται από το Mund-spilli , "world-destroyers", "wreck of the world". 

Το Muspelheim περιγράφεται ως μια καυτή και λαμπερή γη της φωτιάς, που φιλοξενεί τους γίγαντες της φωτιάς και φυλάσσεται από τον Surtr , με το φλεγόμενο σπαθί του. 

Εμφανίζεται τόσο στις ιστορίες δημιουργίας όσο και στις ιστορίες καταστροφής του σκανδιναβικού μύθου. 

Σύμφωνα με την Πεζογραφία Έντα , μια μεγάλη εποχή πριν δημιουργηθεί η Γη, υπήρχε το Niflheim. 

Μέσα στο Niflheim υπήρχε ένα πηγάδι που ονομαζόταν Hvergelmir , από αυτό το πηγάδι έρεαν πολλά ρέματα γνωστά ως Élivágar . 

Τα ονόματά τους ήταν Svol , Gunnthro, Form, Finbul, Thul, Slid and Hrid, Sylg and Ylg, Vid, Leipt και Gjoll. 

Μετά από λίγο καιρό αυτά τα ρυάκια είχαν ταξιδέψει αρκετά μακριά από την πηγή τους στο Niflheim , που το δηλητήριο που κυλούσε μέσα τους σκληρύνθηκε και μετατράπηκε σε πάγο. 

Όταν τελικά αυτός ο πάγος κατακάθισε, η βροχή ξεπήδησε από αυτόν και πάγωσε 

Αυτός ο πάγος άρχισε τότε να στρώνεται πάνω από το αρχέγονο κενό, το Ginnungagap το οποίο όντως υφίσταται ως χώρος όπως θα δούμε παρακάτω.

Αυτό έκανε το βόρειο τμήμα του Ginungagap να πυκνώσει από πάγο και να αρχίσουν να σχηματίζονται καταιγίδες μέσα.

Στη νότια περιοχή του Ginnungagap, ωστόσο, λαμπεροί σπινθήρες εξακολουθούσαν να πετούν έξω από το Muspelheim.

 Όταν η ζέστη και οι σπίθες από το Muspelheim συνάντησαν τον πάγο, άρχισε να λιώνει.

 Οι σπινθήρες θα συνέχιζαν να δημιουργούν τον Ήλιο, τη Σελήνη και τα αστέρια, [και οι σταγόνες του λιωμένου πάγου θα σχημάτιζαν το αρχέγονο ον Υμίρ : «Με τη δύναμη εκείνου που έστειλε τη θερμότητα, οι σταγόνες ζωντάνεψαν και πήραν το Ομοίωμα ανθρώπου, που πήρε το όνομα Υμίρ, αλλά οι γίγαντες του Φροστ τον αποκαλούν Άουργκελμίρ». 

Σκανδιναβοί χαρτογράφοι από τις αρχές του 15ου αιώνα προσπάθησαν να εντοπίσουν ή να προσδιορίσουν το Ginnungagap που είναι βασικό στοιχείο της δημιουργίας του κόσμου μας ως μια πραγματική γεωγραφική τοποθεσία από την οποία προήλθε ο μύθος της δημιουργίας. 

Ένα απόσπασμα από ένα παλιό σκανδιναβικό εγκυκλοπαιδικό κείμενο του 15ου αιώνα (προ του Κολόμβου) με τίτλο Gripla (Μικρή Επιτομή) τοποθετεί το Ginnungagap μεταξύ Γροιλανδίας και Βινλάνδης :

Τώρα πρέπει να πούμε τι βρίσκεται απέναντι από τη Γροιλανδία, έξω από τον κόλπο, ο οποίος ονομαζόταν παλαιότερα: Furdustrandir hight a land? 

υπάρχουν τόσο δυνατοί παγετοί που δεν είναι κατοικήσιμο, από όσο ξέρει κανείς. νότια από εκεί είναι η Helluland, η οποία ονομάζεται Skrellingsland. 

Από εκεί δεν είναι μακριά στο Vinland the Good, που κάποιοι πιστεύουν ότι βγαίνει από την Αφρική. 

Ανάμεσα στη Βινλάνδη και τη Γροιλανδία βρίσκεται το Ginnungagap, το οποίο ρέει από τη θάλασσα που ονομάζεται Mare oceanum και περιβάλλει ολόκληρη τη γη. 

Ένα σχολείο σε ένα χειρόγραφο του 15ου αιώνα της Gesta Hammaburgensis Ecclesiae Pontificum του Αδάμ της Βρέμης αναφέρεται ομοίως στο Ghimmendegop ως τη Σκανδιναβική λέξη για την άβυσσο στον μακρινό βορρά. 

Αργότερα, ο Ισλανδός επίσκοπος του 17ου αιώνα Guðbrandur Thorlaksson χρησιμοποίησε επίσης το όνομα Ginnung e gap για να αναφερθεί σε ένα στενό υδάτινο σώμα, πιθανώς το στενό Davis , που χωρίζει το νότιο άκρο της Γροιλανδίας από την Estotelandia, pars America extrema , πιθανώς το νησί Baffin .

Ευτυχώς που υπάρχουν οι μυθολογικές αναφορές των Αζτέκων οι οποίοι λένε ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος αυτός τόπος βρίσκεται στο μαγνητικό βορά και μπορεί ο καθένας μας να τον βρει ακολουθώντας την ακίδα της πυξίδας η οποία θα τον οδηγήσει στην Σιβηρία που είναι το ένα εκ των δύο αρχέγονων βασιλείων κυριολεκτικά.

Στη σκανδιναβική μυθολογία , το Ginnungagap ( παλιά Σκανδιναβική  "άβυσσος που χάνεται", "κενό που χασμουριέται") είναι το αρχέγονο, μαγικό κενό που αναφέρεται σε τρία ποιήματα από την Ποιητική Έντα  το Gylfaginning , το Eddaic κείμενο που καταγράφει τη σκανδιναβική κοσμογονία .

Βάση της περιγραφής οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την Ράχη Γκάκελ, ένα τμήμα της μεσοωκεάνιας ράχης που ελίσσεται ανάμεσα στο βόρειο άκρο της Γροιλανδίας και της Σιβηρίας η οποία είναι όντως το στόμα τής Γης που βρυχάται και ξερνάει λάβα γεννώντας ηφαίστεια.

https://www.in.gr/2008/06/26/in-science/terastia-ifaisteia-gennioyntai-sto-bytho-tis-arktikis/

Το Muspelheimr είναι το βασίλειο της φωτιάς και της λάβας δηλαδή μιλάμε για ένα ηφαίστειο 🌋 το οποίο πιθανότατα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το  Μπέερενμπεργκ είναι ηφαίστειο που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού Γιαν Μάγεν, στον Αρκτικό Ωκεανό, 600 χλμ. βορειοανατολικά της Ισλανδίας.

Το γεγονός ότι ο Βόρειος Μαγνητικός πόλος βρίσκεται στο χώρο του Αρκτικού Ωκεανού ίσως να είναι η επιβεβαίωση ότι όντως εκεί βρίσκονται τα μυθικά βασιλεία της αρχέγονης Γης.

Οι μυθολογικές αναφορές μιλάνε για την αρχή της διαμόρφωσης της επιφάνειας του πλανήτη Γη από γεωλογικά φαινόμενα και συγκεκριμένα ηφαίστειο που εμφανίζονται στο χώρο του Αρκτικού Ωκεανού πλησίον της Ισλανδίας η οποία αποτελεί το απώτερο σύνορο του " Κάτω κόσμου" του οποίου το υπόλοιπο σκοτεινό και παγωμένο τμήμα του βρίσκεται στην ευρύτερη Σιβηρία όπως προείπαμε όπου εκεί βλέπουμε ότι υπάρχει μια αρχέγονη γης και μια χώρα η οποία όμως κρύβεται πίσω από πέπλα ομίχλης.

Έχω πολλές αμφιβολίες ότι η συγκεκριμένη αυτή ομίχλη αφορά φυσικό φαινόμενο καθώς ουσιαστικά πρόκειται για ένα συγκεκριμένο τεχνολογικό επίτευγμα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα σε πάρα πολλές περιπτώσεις εξωγήινης παρουσίας που κρύβεται πίσω από πυκνά σύννεφα ή ατμούς και ομίχλη, γεγονός καταγεγραμμένο κατ επανάληψη από κυνηγούς ΑΤΙΑ.

Αυτά όσον αφορά την περιοχή και τον χώρο για τον οποίο μιλάνε οι μύθοι.

Δεν ξέρω αν κάποτε βρεθούν τιτάνιες κατασκευές αγνώστου ταυτότητας και αρχαιότητας στον Αρκτικό ωκεανό και την Σιβηρία αλλά όπως προείπαμε μέσα από την μυθολογία υπονοείται η ύπαρξη πυλών μεταξύ των κόσμων ή παράλληλα σύμπαντα εκ των οποίων το κατώτερο τμήμα της δομής των 9 επιπέδων είναι αυτό που βλέπουμε στην υλική πραγματικότητα.

Τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην μυθολογία μένει να αποδειχθούν...

Δημοφιλείς αναρτήσεις