ΑΙΓΑΙΩΝΑΣ Ο ΕΚΑΤΌΓΧΕΙΡΑΣ Ο ΔΙΆΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ.

ΑΙΓΑΙΩΝΑΣ Ο ΕΚΑΤΌΓΧΕΙΡΑΣ Ο ΔΙΆΒΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑΣ.





Ήταν πραγματικά το τέρας των θαλασσών Λεβιάθαν ένας από τους εκατόγχειρες?

Τι σχέση έχει ο γνωστός μας σήμερα διάβολος 😈 ο τράγος με τους μυθικούς εκατόγχειρες?

Πριν από οτιδήποτε άλλο ας δούμε τί γράφει η αρχαία ελληνική μυθολογία για τούς εκατόγχειρες:

1. Οι Εκατόγχειρες Βριάρεος ή Αιγαίωνας, Γύης και Κόττος ήταν γιοι της Γαίας και του Ουρανού, αδελφοί των Κυκλώπων και των Τιτάνων.

2. Ο πατέρας τους Ουρανός τους φυλάκισε στα έγκατα της γης, στα Τάρταρα.

3. Τους απελευθέρωσε ο Κρόνος, όταν εξεγέρθηκε εναντίον του πατέρα τους Ουρανού. Αμέσως μετά τους φυλάκισε και πάλι στο ίδιο μέρος.

4. Με παρότρυνση της Γαίας ο Δίας τους ελευθέρωσε για να τον βοηθήσουν στον αγώνα του εναντίον των Τιτάνων.

5. Ο Δίας τους όρισε φύλακες των ηττημένων και φυλακισμένων στα Τάρταρα Τιτάνων.

6. Ο βαρύκτυπος Γαιοσείστης Ποσειδώνας, ανταμείβοντας
τον Εκατόγχειρα Βριάρεω (ή Αιγαίωνα) για τη γενναιότητα
και τη συμμαχία του προς τους Ολύμπιους, τον έκαμε γαμπρ
του και του έδωσε γυναίκα του τη θυγατέρα του Κυμοπόλεια

Από τους εκατόγχειρες ξεχωρίζει η μορφή του Βριαρεως ή Αγαίωνα του οποίου το όνομα σχετίζεται τόσο με το ίδιο το Αιγαίο πέλαγος ως Aegaeon , ο θαλάσσιος τράγος αλλά και την γνωστή μας Αίγα δηλαδή την κατσίκα γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη αυτή μορφή σχετίζεται άμεσα τον τράγο Διάβολο καθώς ουσιαστικά υπήρξε αντίπαλος του Διός εξού και το όνομα του Δία Βάλει δηλαδή αυτός που βάλλει κατά του Διός.

Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο Σατανάς ή τράγος που βλέπουμε μέσα από την χριστιανική θρησκεία ο ίδιος αυτός ο Εκατόγχειρας ?

Δεν αποκλείεται.

Αναζητώντας την αλήθεια πίσω από την μυθολογία, με γνώμονα το γεγονός ότι πιθανότατα θα μπορούσε να έχει και αυτή όπως προείπαμε για πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις προέλευση από την Ασία θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν αυτές οι μορφές μαζί κάπου αλλού.

Αυτό που ψάχνουμε είναι ένας αρσενικός Εκατόγχειρας ο οποίος έχει σχέση με ένα πλάσμα του νερού το οποίο βάση του ονόματος του θα πρέπει να ήταν ένα τεράστιο ερπετό το οποίο ζούσε στο νερό της θάλασσας αφού όπως προείπαμε ο Αιγαίωνας είναι ο τράγος τής Θάλασσας.

Η μορφή που εμφανίζεται να έχει κυριολεκτικά όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προσώπου του εκατόγχειρα Βριαρεως είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο με μυθικές διαστάσεις καθώς ουσιαστικά ήταν ναι μεν ο βασιλιάς της νήσου Κεϋλάνης αλλά ταυτόχρονα ήταν και ο βασιλιάς όλων των δυνάμεων του σκότους (  Rakshasa ).

Ο λόγος για τον μυθικό Ραβάνα ο οποίος εμφανίζεται στα έπη της στα έπη της Ραμαγιάνα και της Μαχαμπαράτα .

Η λέξη Rāvaṇa ( Σανσκριτικά : रावण) σημαίνει «βρυχάται» (ενεργητική) η οποία στην αρχαία ελληνική γλώσσα μεταφράζεται σε Βριάρεος και έχει την ίδια ακριβώς ερμηνεία που σημαίνει ότι όντως υφίσταται ως γεγονός ότι αυτό είναι το ίδιο ακριβώς πρόσωπο.

Κοντά σε αυτόν εμφανίζεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και η Κυμοπόλια η οποία εμφανίζεται στην μορφή της ινδουιστικής θεάς Σουράσα.

Η Σουράσα ήταν κυριολεκτικά ένας δεινόσαυρος που ζούσε στην θάλασσα και φυλούσε την νησο Κεϋλάνη γεγονός που σημαίνει ότι όταν ο Δίας εξόρισε εκεί τους απογόνους των σαυροειδων δηλαδή τους γίγαντες και έβαλε το τέρας Κάμπη να τους φυλάει στην πραγματικότητα είναι η ίδια αυτή Σουράσα ή Κυμοπολια.

Μελετώντας προσεκτικά την μυθολογία θα δείτε ότι στην πραγματικότητα η Κυμοπόλια ήταν το θηλυκό τέρας σύντροφος του Λεβιάθαν η οποία όμως θανατώθηκε αφήνοντας πίσω μόνο τον αρσενικό ο οποίος είναι από μόνος του μια ιδιαίτερη ιστορία καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε μια επουράνια μάχη με τον ίδιο τον Αρχάγγελο Μιχαήλ ο οποίος κυριολεκτικά τον έριξε στην θάλασσα και στην Γη μαζί με ολες τις λεγεώνες που τον ακολουθούν , επίσης εμφανίζεται ως Αρχάγγελος ο οποίος είναι αυτός που δίδαξε στην Λίλιθ τα μυστικά της μαύρης μαγείας.

Φυσικά εννοείται ότι όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία ελληνική μυθολογία, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια ότι οι Εβραίοι στην πραγματικότητα έχουν γενικά κατακλεψει τα αρχαία ελληνικά κείμενα που βρήκαν στους ναούς της Αρχαίας Αιγύπτου, οπότε σίγουρα υπάρχει βάση αλήθειας πίσω από όλα αυτά τα πράγματα που αναφέρονται στην εβραϊκή μυθολογία.

Αρχής γενομένης από το γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο Διάβολος ο μυθικός βασιλιάς Βριαρεως ή Ramana αυτό δείχνει ολοκάθαρα ότι εδώ πραγματικά βρίσκεται η αρχή της ιστορίας της σατανολατριας που επικεντρώνεται στην μορφή του τραγου ως Διάβολος ή Σατανάς.

Παρένθεση εδώ να σημειωθεί ότι δεν είναι η ίδια αυτή μορφή με τον γνωστό Μενδέσιος Τράγος ή Τράγος των μαγισσών των Sabbat εκείνος ήρθε από τους Λυκαονες και την σκοτεινή λατρεία του τράγου και του λυκανθρώπου.

Μπορεί η σύγχρονη επιστήμη και φιλοσοφία να έχει κυριολεκτικά μπλέξει τα μπούτια της προσπαθώντας να αποσυμβολισει όλα αυτά τα πράγματα που δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση κατά την γνώμη των ανθρώπων που ασχολούνται σοβαρά υποτίθεται με αυτά σε ακαδημαϊκό επίπεδο, να είναι αληθινή ιστορία και γεγονότα που συνέβησαν σε μια πολύ παλιά εποχή, σύμφωνα με την μυθολογία της ανατολής όμως αναφέρεται σαφέστατα ότι στο βασίλειο της Λάνκα ο Ραβανα χρησιμοποιούσε ελέφαντες οι οποίοι είχαν 4 χαυλιόδοντες.

Αυτή η συγκεκριμένη λεπτομέρεια είναι σημαντικό στοιχείο καθώς όντως αυτό το συγκεκριμένο είδος ελεφάντων υπήρξε στην πραγματικότητα και είναι το γνωστό μας Gomphothere.

Οι γομφόθηρες είναι μια εξαφανισμένη ομάδα προβοσκιδών που σχετίζονται με τους σύγχρονους ελέφαντες.

 Ήταν ευρέως διαδεδομένοι σε όλη την Αφρο-Ευρασία και τη Βόρεια Αμερική κατά τη διάρκεια των εποχών του Μειόκαινου και του Πλειόκαινου

Το Πλειόκαινο (  επίσης Πλειόκαινο ) [είναι η εποχή στην γεωλογική χρονική κλίμακα που εκτείνεται από 5,333 εκατομμύρια έως 2,58  εκατομμύρια χρόνια πριν....😵‍💫

Αυτή η συγκεκριμένη λεπτομέρεια είναι αρκετή για να σας ταράξει φαντάζομαι καθώς ανατρέπει πολλές από τις εδραιωμένες πεποιθήσεις που μας έχουν γενικά επιβάλλει...

Τα συμπεράσματα δικά σας..

Briareus (ή Aegaeon , ο θαλάσσιος τράγος
https://en.wikipedia.org/wiki/Aegaeon_(mythology)

Ραβάνα
https://en.wikipedia.org/wiki/Ravana

Βασίλειο της Λάνκα 
https://en.wikipedia.org/wiki/Lanka

Gomphothere
https://en.wikipedia.org/wiki/Gomphothere

Σουράσα
https://en.wikipedia.org/wiki/Surasa

Δημοφιλείς αναρτήσεις