Adah Isaacs Menken ° Η ΜΆΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΊΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΊΩΝ • Η ΕΡΩΜΈΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ °

    

                     ♥ Adah Isaacs Menken ♥ 


     ° Η ΜΆΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΊΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΊΩΝ  • Η ΕΡΩΜΈΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ °

                




Θαυμάζετε την μυθιστορηματική μορφή της Κατίνας Καραμάνου Ελιά Μπέι από το συγγραφικό έργο τής κυρίας Μάρας Μεϊμαρίδη.. " Όι Μάγισσες της Σμύρνης" ?


Η Κατίνα Κιόρ όπως λεγόταν πραγματικα η επονομαζόμενη στο μυθιστόρημα μάγισσα η αλήθεια είναι ότι χρημάτισε στην οδό Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας για χρόνια πολλά μετά την μικρασιατική τραγωδία αλλά η πραγματική τής ζωή δεν υπήρξε ποτέ "  μαγική " !

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την άγνωστη μέχρι σήμερα ηθοποιό και ποιήτρια Άντα Ισαάκ Μενκέν ...!

• Διετέλεσε σύζυγος ενός μεσήλικα εκκατομυριούχου όντας ακόμη ανήλικη ( ουσιαστικά παιδί ) !

• Χώρισε τον σύζυγό της όταν έγινε ερωμένη ενός βασιλιά

Και στο τέλος για να κλείσει τα στόματα υπήρξε σύζυγος στρατιωτικού με βαθμό στρατηγού ( πιθανότατα να είναι ο ίδιος ο Αλέξανδρος Δουμάς ο οποίος πραγματικά υπήρξε στρατηγός ) , άλλωστε όταν της το επέτρεπαν οι πλούσιες επαγγελματικές δραστηριότητες βρισκόταν πάντα στο σπίτι της οδού Μαλεσέρμπ 107 , που ήταν το σπίτι του Δουμά.


Αν και εβραιοπορτογαλλέζα γεννημένη στην Αμερική , έκανε καριέρα σε Λονδίνο και Παρίσι .

Βιογραφικά στοιχεία εδώ :
https://en.wikipedia.org/wiki/Adah_Isaacs_Menken

Η Άντα Μενκέν δεν ήταν μια αθώα μαγισσούλα παρά το ότι βρισκόταν στην ηλικία της εφηβείας της , αναφέρεται ότι αρεσκόταν στο να φοράει χιτώνες ως Εκάτη  καίγοντας λιβάνι προφέροντας λέξεις ακατάληπτες και προσφέροντας διάφορα πράγματα ( συμπεριλαμβανομένου του εαυτού της στον άρχοντα του σκότους ) .

Όλα αυτά φυσικά λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ώριμου πιά Αλέξανδρου Δουμά ο οποίος σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες δεν πίστεψε ποτέ στην ισχύ τούς αλλά διασκέδαζε με όλη αυτή την σκηνοθεσία που οδηγούσε σε όργια στα οποία χαιρόταν να συμμετέχει παρά τα 68 του χρόνια.

Η Adah Isaacs Menken δεν ήταν θεατρίνα εκτός θεάτρου , υπάρχουν μαρτυρίες που πιστοποιούν ότι πράγματι εραστής της ήταν ο ίδιος ο διάβολος , ο οποίος μάλιστα την καταλάμβανε ώρες ώρες .

Αντίθετα ο γέρο ερωτύλος Αλέξανδρος Δουμάς παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος της μασονίας  στον " Αιώνα του Λουδοβίκου ΙΕ "  (πιθανότατα να ήταν λυκάονας γιά να είναι τόσο φιλήδονος ).

Μπορεί βέβαια να ήταν προληπτικός , να πίστευε στο κακό μάτι και την γλωσσοφαγιά , φορούσε πάντα ένα φυλαχτό περασμένο στην Χρυσή αλυσίδα τού ρολογιού του , έβαζε κάθε τρείς και λίγο την μαντάμ Ντεσμπαρόλ να του διαβάζει το μέλλον αλλά όλες οι μασονικές τελετές που περιλαμβάνει στα έργα του " Ζοζέφ Μπαλσαμό ' και στους " Μοϊκανούς των Παρισίων " είναι αντιγραφή κατευθείαν από το βιβλίο τής εποχής " Γραφική Ιστορία του Ελευθεροτεκτονισμού του Κλαβέλ "

Αν με ρωτήσετε όμως , θα σάς πώς πώς αυτή η φήμη του ως μασόνου ήταν που έφερε δίπλα του την νεαρά Αντά Μενκέν το 1867 όταν μετά από το πέρας της θεατρικής παράστασης τής τον πλησίασε , τον αγγάλιασε και του πρότεινε χωρίς περιστροφές να πάνε στο κρεβάτι του....

Αυτός φυσικά και δέχτηκε...

Στην φωτογραφία επάνω στην αρχή του άρθρου η Αντά Μενκέν με τον εραστή της Αλέξανδρο Δουμά .


Medium Evans Adamakis •

Δημοφιλείς αναρτήσεις