Η ΘΥΣΊΑ ΤΟΥ ΙΣΑΆΚ....ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΓΕΓΟΝΌΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΎΘΕΥΜΑ

             Η ΘΥΣΊΑ ΤΟΥ ΙΣΑΆΚ....ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΓΕΓΟΝΌΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΎΘΕΥΜΑ 





Όταν μιλάς με πνευματικές δυνάμεις φυσικό είναι να μαθαίνεις αλήθειες που πολλές φορές δεν άπτονται της καθεστηκυίας πίστης για κάτι , αλήθειες που πονάνε και αν έγραφα συνέχεια όλα αυτά που μου αποκαλύπτονται καθημερινά όταν κλείνω τα μάτια μου για να περιπλανήθώ στην γή των νεκρών τότε σίγουρα θα επανερχόταν ειδικά για εμένα το κάψιμο των ανθρώπων στην πυρά με την κατηγορία της μαγείας !

Στους ανθρώπους δεν έχω καμία εμπιστοσύνη αλλά έχω σε αυτό που με προστατεύει και χάρη σε αυτό ακριβώς είμαι ακόμα ζωντανός αν και ομολογώ ότι υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος να έχω πεθάνει από πολλά χρόνια πριν , μια ασθένεια που μέχρι σήμερα με κατατρώει όπως ο αετός τον Προμηθέα !

Η αγιάτρευτη πληγή του Χείρωνα που θεραπεύει τους ανθρώπους αλλά δεν μπορεί να θεραπευτεί ο ίδιος λόγο τιμωρίας που άπτεται των καρμικών νόμων.

Ισαάκ...


Ο Ισαάκ ήταν πατριάρχης του έθνους Ισραήλ, πρόγονος του Δαβίδ και του Ιησού Χριστού[4]. (Ματ. 1:1-16· Λου. 3:23-38) Ήταν γιος του Αβραάμ, σύζυγος της Ρεβέκκας και πατέρας του Ιακώβ και του Ησαύ.


Ο Γιαχβέ προκειμένου να δοκιμάσει την πίστη του Αβραάμ τον διέταξε να θυσιάσει τον Ισαάκ για χάρη του. Τη τελευταία όμως στιγμή φάνηκε άγγελος του Γιαχβέ που έσωσε τον Ισαάκ και υποσχέθηκε στον υπερήλικο Αβραάμ ότι οι απόγονοί του θα καταστούν μέγα έθνος.Η γέννηση του Ισαάκ προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Γιαχβέ όταν οι γονείς του ήταν πλέον υπερήλικες. Την επαγγελία εκείνη όταν άκουσε η Σάρα θεωρώντας την ως αδύνατον να πραγματοποιηθεί γέλασε εξ ου και εκλήθη στη συνέχεια το νεογέννητο Ισαάκ (= γελά). Ο Αβραάμ με προτροπή της Σάρας αργότερα εξέβαλε τον εκ της Άγαρ γιο του Ισμαήλ προκειμένου έτσι κληρονόμος του να μείνει μόνο ο Ισαάκ.



https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CE%B1%CE%AC%CE%BA

Αυτή η ιστορία είναι εντελώς μυθοπλασία χωρίς καμία απολύτως βάση , καθώς ούτε κάν ο Ιεχωβά της αρχαίας εποχής είναι ο ίδιος ο Θεός του ιουδαϊσμού , ούτε θα ζητούσε ποτέ ο αληθινός Θεός Ιεχωβά την θυσία αίματος ανθρώπων ή ζώων καθώς δεν έχει κανένα μυστήριο εκτός από συγκεκριμένους νόμους που οφείλουν οι άνθρωποι να μάθουν να υπακούουν και να εμπιστεύονται , νόμοι συμπαντικοί και όχι εντολές κάποιου είδους ιεράρχη ...

Όμως το γεγονός αυτό που περιγράφεται στο κείμενο είναι αληθινή ιστορία και έχει γίνει αλλά σε άλλες εποχές και άλλο λαό ...

Ο αληθινός Αβραάμ είναι ο  Harishchandra ενας θρυλικός Ινδός βασιλιάς της δυναστείας Ikshvaku , ο οποίος εμφανίζεται σε διάφορους θρύλους σε κείμενα όπως η Aitareya Brahmana , η Mahabharata , η Markandeya Purana και η Devi-Bhagavata Purana . 



Η πιο διάσημη από αυτές τις ιστορίες είναι αυτή που αναφέρεται στο Markandeya Purana . Σύμφωνα με αυτό το μύθο, ο Χαρισχάντρα παραχώρησε το βασίλειό του, πούλησε την οικογένειά του και συμφώνησε να γίνει σκλάβος - όλα για να εκπληρώσει μια υπόσχεση που είχε δώσει στον σοφό Βισουαμίτρα .

Θρύλος της Aitareya BrahmanaΕπεξεργασία

Σύμφωνα με έναν μύθο που αναφέρεται στην Aitareya Brahamana , ο Harishchandra είχε 100 γυναίκες, αλλά δεν είχε γιο.

 Κατόπιν συμβουλής του σοφού Narada , προσευχήθηκε στη θεότητα Varuna για ένα γιο. Ο Βαρούνα έδωσε το δώρο, σε αντάλλαγμα για μια διαβεβαίωση ότι ο Χαριστσάντρα θα έκανε μια θυσία στη Βαρούνα στο μέλλον. 

Ως αποτέλεσμα αυτής της ευλογίας, ένας γιος ονόματι Rohita (ή Rohitashva)) γεννήθηκε στον βασιλιά. Μετά τη γέννησή του, ο Βαρούνα ήρθε στο Χαριτσάντρα και ζήτησε να του θυσιάσουν το παιδί. 

Ο βασιλιάς ανέβαλε τη θυσία πολλές φορές επικαλούμενος διάφορους λόγους, αλλά τελικά συμφώνησε όταν ο Ροχίτα ενηλικιώθηκε. 

Ο Ροχίτα αρνήθηκε να θυσιαστεί και διέφυγε στο δάσος. 

Θυμωμένος ο  Βαρούνα έπληξε τον Χαρισχάντρα με μια στομαχική ασθένεια. 

Ο Ροχίτα επισκεπτόταν κατά διαστήματα τον πατέρα του, αλλά μετά από συμβουλή του raντρα , δεν συμφωνούσε ποτέ στη θυσία.

 Αργότερα, ο Rohita κατάφερε να αντικαταστήσει τον εαυτό του με ένα άλλο άνθρωπο  τον Sunahshepa στην ανθρωποθυσία. 

Ο Sunahshepa  όμωςπροσευχήθηκε στις Rigvedic θεότητες και σώθηκε από τη θυσία. ( Ουσιαστικά μιλάμε για εξορκισμό με την αρχαία και κυριολεκτικη έννοια του όρου )

Η ασθένεια του Η dhatupatha της Aṣṭādhyāyī από Panini ορίζει την ρίζα Medha ως συνεργούσα την ενέργεια για να εκτελέσει κάτι γόνιμη. θεραπεύτηκε επίσης λόγω των προσευχών του Sunahshepa. 

Ο μέχρι πρότινος δούλος Sunahshepa υιοθετήθηκε από τον σοφό Βισβαμίτρα . [1]

Μια παρόμοια ιστορία αφηγείται στη Ramayana , αλλά το όνομα του βασιλιά είναι Ambarisha αντί για Harishchandra. [2] [3]

Η θρησκευτική βάση πίσω από τα γεγονότα ..

Purushamedha (ή Naramedha ) είναι μια Śrauta τελετουργικό της ανθρώπινης θυσίας. 

Η σειρά Vajasaneyi Samhita-Sataphana Brahmana-Katyayana Srauta Sutra των κειμένων White Yajur Veda περιέχει τις περισσότερες λεπτομέρειες. [1]

Η dhatupatha της Aṣṭādhyāyī ερμηνεύεται από τον  Panini και ορίζει την ρίζα Medha ως  την ενέργεια για να εκτελέσει κάτι γόνιμο .... ουσιαστικά δηλαδή επρόκειτο για θυσίες γονιμότητας που βρίσκουμε συχνά πυκνά στην λατρεία της θεάς Αστάρτης .

Η ουσία πίσω από την ιστορία του Αβραάμ και του Harishchandra είναι το ότι προφανώς ήταν συνηθισμένο φαινόμενο εκείνη την εποχή η θυσία αίματος ανθρώπων σε κάποια θεότητα της γονιμότητας προκειμένου να επιτευχθεί μια εγκυμοσύνη της γυναίκας του βασιλιά ή Άρχοντα ή γονιμότητα της γης  πράγμα που βλέπουμε και στην περίπτωση του αρχαίου αιγυπτιακού Θεού Χνουμ στον οποίο θυσιάζονται παιδιά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Είναι πολύ ενδιαφέρον και αρκετά ομολογουμένως σημαντικό στοιχείο η αναφορά του ότι ο γιος του φτωχού Βραχμάνου που πουλήθηκε ως σκλάβος ο Sunahsepa της ιστορίας είναι δεσμευμένος ως δούλος που πρόκειται να γίνει θύμα θυσίας , αλλά απελευθερώνεται απαγγέλλοντας μερικά μάντρα που του έμαθε ο Vishvamitra . [6] δηλαδή ουσιαστικά απελευθερώνει ο ίδιος τον εαυτό του χωρίς συνέπειες μέσω συγκεκριμένου εξορκισμού ο οποίος είναι απλά μια επανάληψη συγκεκριμένων δονήσεων σε μορφή προσευχής.

Αυτή η ιστορία αναπαράγεται στη Μπαγκαβάτα Πουράνα . [7]


Αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό για περιπτώσεις ατόμων που χρειάζονται βοήθεια καθώς διώκονται από κακόβουλα πνεύματα και δαίμονες ...


Ευάγγελος Αδαμάκης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις