• ΣΤΟΝ ΤΆΦΟ ΤΗΣ GREGORIA CAMACHO •

      •  ΣΤΟΝ ΤΆΦΟ ΤΗΣ GREGORIA CAMACHO • 





Ο τάφος της μάγισσας Gregoria Camacho βρίσκεται σε μια απομονωμένη γωνιά του νεκροταφείου, ένας τάφος ξεχωριστός καθώς φέρεται να είναι τόπος προσκυνήματος για μάγους και μάγισσες , νεκρομάντες και όσους ασχολούνται κυρίως με την έρευνα πεδίου πάνω στο υπερφυσικό...

 

 Ένας συγγενής άφησε το σώμα της Γρηγορίας στη σκουριασμένη πύλη του νεκροταφείου Cementerio Presbítero Matías Maestro κάποια μέρα του 1851 .

Φαινόταν σαν να κοιμόταν, καθισμένη στο έδαφος με τον ώμο της να ακουμπάει πάνω στα σίδερα. 

Ο νεκροθάφτης τη βρήκε πολύ νωρίς το πρωί. Σήκωσε το καρότσι του και το έβαλε μέσα.

 Έσκαψε έναν πολύ βαθύ τάφο και εναπόθεσε το σώμα του Καμάτσο εκεί, σταυρώνοντας τον εαυτό του πριν το σκεπάσει με χώμα. 

Πάνω στον τάφο τοποθέτησε μια μαρμάρινη πλάκα, όπου εμφανιζόταν η εικόνα της Virgen de las Angustias, η οποία βρέθηκε σπασμένη σε πολλά κομμάτια την επόμενη μέρα.

Αντικατέστησε την σπασμένη ταφόπλακα με καινούργια, η οποία απεικονίζε τον Χριστό της Θείας Υπομονής αλλά όταν επέστρεψε την αυγή για τις καθιερωμένες εργασίες καθαρισμού βρήκε την ταφόπλακα κομμάτια. 

Δεισιδαίμονες στο 99.9% άνθρωποι του Περού έτσι και ο νεκροθάφτης κατάλαβε ότι κάτι σατανικό υπάρχει εδώ, μια διαφορετική δύναμη από τους ήσυχους νεκρούς.

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας παρεμβάλλεται ένας ντόπιος σαμάνος ο Πάμπλο Αστέτε ο οποίος φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με το θυμωμένο πνεύμα ( poltergeist) της Gregoria Camacho το οποίο ζήτησε στην ταφόπλακα της να τοποθετηθεί το σύμβολο των πειρατών και του κινδύνου , το γνωστό κρανίο πάνω από σταυρωμένα οστά.



Ο λόγος που ήθελε αυτό το σύμβολο πιθανότατα σχετίζεται με την δράση του άντρα της ο οποίος φέρεται να ήταν μια εγκληματική φυσιογνωμία που ασκούσε την παράνομη δραστηριότητα του σε πλοία, ως πειρατής της σύγχρονης εποχής.

Ο νεκροθάφτης, τοποθέτησε το μάρμαρο στον τάφο της το οποίο έχει πάνω του ένα κρανίο και σταυρωτά οστά, το οποία πήρε από τον αποθήκη λειψάνων χωρίς γνωστό ιδιοκτήτη, και είναι εκεί μέχρι σήμερα όπως την πρώτη μέρα. 



Τις Πέμπτες ο νεκροθάφτης σηκώνει νωρίς και πηγαίνει σπίτι του. 

Ξέρει ότι την Πέμπτη οι πύλες ανοίγουν στον άλλο κόσμο. Είναι μέρες καμπάλας και τελετουργίας, κατά τις οποίες μάγισσες και διάβολοι εμφανίζονται να ασκούν τη λατρεία και να κάνουν έργα και κατάρες στον τάφο της Γκρηγκόρια Καμάτσο. 

Ο νεκροθάφτης δεν θέλει να ανακατεύεται σε τέτοια θέματα.

Το πνεύμα της γυναίκας παραμένει εκεί μέχρι σήμερα και μπορεί να επιτευχθεί επικοινωνία μαζί τής χωρίς κίνδυνο...

Στο ερώτημα αν υπήρξε μάγισσα όσο ζούσε η απάντηση της είναι ένα συνεχές ειρωνικό γέλιο.... 

Η Gregoria Camacho δεν ήταν μάγισσα, όλα ξεκίνησαν μετά από το θυμωμένο πνεύμα της.

Οι λαϊκές παραδόσεις και οι δεισιδαίμονες συνέδεσαν την θραύση των μαρμάρων με  μορφές από άχρηστους αγίους οι οποίοι ουσιαστικά δεν βοήθησαν σε τίποτα το ταραγμένο πνεύμα της γυναίκας με την δράση σκοτεινών υπερφυσικών δυνάμεων.

Το ερώτημα είναι γιατί ήταν για χρόνια θυμωμένο πνεύμα ?

Όλα ξεκίνησαν με το θάνατο της ο οποίος φέρεται να μην ήταν φυσιολογικός , πιθανή δολοφονία ?

Αυτά δεν είναι ερωτήματα που μπορείς να θέσεις εύκολα και ανώδυνα σε ένα ταραγμένο πνεύμα...

Το γέλιο της  είναι αρκετό ...

Μια καλή πράξη όπως και το να μνημονεύεται το όνομα της..

Medium Evans Adamakis 


Δημοφιλείς αναρτήσεις