KASA OBAKE 💀 ΤΟ ΦΆΝΤΑΣΜΑ / ΔΑΊΜΟΝΑΣ ΟΜΠΡΈΛΑ 💀

KASA OBAKE 💀 ΤΟ ΦΆΝΤΑΣΜΑ / ΔΑΊΜΟΝΑΣ ΟΜΠΡΈΛΑ 💀






Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μου μίλησα για το παράξενο ομολογουμένως όν που εμφανίζεται ως ένας συνηθισμένος άνθρωπος με μοναδική εξαίρεση το γεγονός ότι έχει τόσο μάτι 👁️ στην κωλοτρυπιδα τού εξού και το όνομα του Κωλομάτης.


Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα άλλο παράξενο ον που αναφέρεται ως δαίμονας και φάντασμα , είναι ενα από τα ομολογουμένως πιο περίεργα όντα του πνευματικού κόσμου που έχω συναντήσει και το όνομα του είναι Κασα-ομπάκε.


Το Kasa-obake ( Ιαπωνικά :傘おばけ) , είναι ένα  φάντασμα ή yōkai στην ιαπωνική λαογραφία. 


Είναι ζωντανές ομπρέλες με ένα μάτι και πηδούν με το ένα  τούς πόδι, αλλά μερικές φορές έχουν δύο χέρια ή δύο μάτια μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών  και τίς περισσότερες φορές απεικονίζονται επίσης να έχουν μακριά γλώσσα. 


 Μερικές φορές, αλλά σπάνια, έχουν ακόμη και δύο πόδια, όπως απεικονίζεται στο yōkai emaki όπως το "Hyakki Yagyo Zumaki"


Μερικές φορές, αλλά όχι πάντα, θεωρούνται  tsukumogami στο οποίο μετατρέπονται οι παλιές ομπρέλες που έχουν γενικά φθαρεί και πολλές φορές σπάσει.


Ονομάζονται επίσης " karakasa-obake " (から傘おばけ) ," kasa-bake " (傘化け) , και " karakasa kozō " (唐傘小僧) .


Στην περιοχή Higashiuwa , στην επαρχία Ehime , υπάρχει μια ιστορία ότι μια ομπρέλα βροχής η οποία εμφανίζεται σε κοιλάδες τις βροχερές νύχτες, και όσοι την έχουν δει αναφέρουν ότι έχουν πάθει κάτι που θυμίζει έντονα την υπνική παράλυση αλλά χωρίς να υπάρχει ύπνος  και δεν  μπορούσαν για πολλή ώρα να κινήσουν τα πόδια τους. 


 Επίσης, στο Mizokuchi , στην επαρχία Tottori (τώρα Hōki , στην περιοχή Saihaku ), υπάρχει ένα yōkai που ονομάζεται yūreigasa (幽霊傘, "ομπρέλα φάντασμα") που έχει ένα μάτι και ένα πόδι σαν το kasa-obake , αυτό το κακόβουλο πνευματικό όν παρασέρνει ανθρώπους που όταν πιάσουν το πόδι του καθώς ουσιαστικά εμφανίζεται ως μια απλή ομπρέλα ☂️ τις μέρες με πολύ δυνατό άνεμο, το χέρι τους κολλάει  παρασέρνοντας τους με την πνοή του ανέμου ψηλά στον ουρανό από όπου και χάνονται και δεν τους ξανά βλέπει κανείς ποτέ


💀💀💀 

Δημοφιλείς αναρτήσεις