SURENDANAGAR ΞΕΣΚΕΠΆΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΊΣΗΜΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΊΑΣ 💥

SURENDANAGAR ΞΕΣΚΕΠΆΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΨΈΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΊΣΗΜΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΊΑΣ 💥




Κοιτώντας προσεκτικά την κάρτα Ταρώ με την μορφή της High Priestess ή The Popess (II) στην τράπουλα ταρώ Rider–Waite βλέπουμε μια γυναίκα με πού κάθεται μπροστά από ένα υψωμένο παραπέτασμα, σύμβολο των μυστικών και της καλυμμένης αλήθειας το οποίο είναι στηριγμένο σε δύο κίονες με αρχαίο αιγυπτιακό διάκοσμο .

Το μονόγραμμα Β στον ένα και J στον άλλο δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι πρόκειται για τους Μπόαζ και Γιαχίν.

Σύμφωνα με τη Βίβλο , ο Βοόζ ( εβραϊκά : בֹּעַז ‎ Bōʿaz ) και ο Γιαχίν ( יָכִין ‎ Yāḵīn ) ήταν δύο χάλκινοι, ορειχάλκινοι ή χάλκινοι στύλοι που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του πρώτου ναού του Σολομώντα .

Χρησιμοποιούνται ως σύμβολα στον Τεκτονισμό και μερικές φορές στη θρησκευτική αρχιτεκτονική. 

Δεν ήταν υποστηρικτικές κατασκευές αλλά αυτοτελείς, βασισμένες σε παρόμοιους πυλώνες που βρέθηκαν σε άλλους κοντινούς ναούς.

Μπόαζ και  Γιαχίν
https://en.wikipedia.org/wiki/Boaz_and_Jachin

Προσπερνώντας όλα αυτά τα πράγματα που αφορούν την μασονία και το αν υπήρχε ή όχι στην πραγματικότητα ο συγκεκριμένος ναός ο οποίος είναι κατασκευασμένος από τον μυθικό εκείνο βασιλιά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά και δεν είναι καθόλου γνωστό είναι ότι στην πραγματικότητα η χρήση των δύο κιόνων καθαρά με συμβολική σημασία και χρήση ανήκει στην θεά Chamunda.





SECRET ORIGIN OF TANTRA - JASMALNATHJI Temple, Gujarat
https://youtu.be/WThHY2D-t8k?si=GQzstDdJZ6kEECoz




Στο βίντεο που παρουσιάζει ο φίλος και εξαιρετικός ερευνητής και YouTuber Parveen Mohan βλέπουμε την ύπαρξη των συγκεκριμένων κιόνων για τους οποίους δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως, ούτε καν οι ίδιοι αυτοί οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Σαφέστατα δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο που συναντάμε σε άλλους ινδουιστικούς ναούς, είναι καθαρά χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο των ναών της συγκεκριμένης αυτής θεάς και η θέση τους όπως και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες κολώνες βρίσκονται σε βάθρο δείχνει ολοκάθαρα ότι πρόκειται για θρησκευτικά σύμβολα.



Κοιτώντας προσεκτικά την δομή του ναού βλέπουμε ότι οι συγκεκριμένες κολώνες είναι εντελώς ανεξάρτητα τμήματα από την υπόλοιπη αρχιτεκτονική του οικοδομήματος . 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μορφή της θεάς εμφανίζεται ως ανάγλυφο τουλάχιστον στον ένα κίονα γεγονός που σημαίνει πιθανότατα ότι η κολώνα είναι η προσωποποίηση της ίδιας της θεάς γεγονός που σημαίνει ότι η άλλη κολώνα είναι η ίδια αυτή στην μορφή της θεάς Ντουργκα.


Κοιτώντας προσεκτικά τις λεπτομέρειες του ανάγλυφου βλέπουμε την θεά στην είσοδο του ναού της του οποίου η πόρτα ξεχωρίζει πίσω της , ενώ στα αριστερά και δεξιά της θεάς διακρίνονται καθαρά έξω από το χώρο του ναού δύο κίονες οι οποίοι καταλήγουν σε μια περίεργη κατασκευή που θυμίζει έντονα μηχανές ή έστω φανάρια.

Δεν αποκλείεται να ανάβαν φωτιές στην κορυφή των κιόνων κατά την αρχαία εκείνη εποχή.

Η πιθανότητα να είναι λάμπες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε κήπους και στους δρόμους είναι πολύ μεγάλη, αλλά επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η ομοιότητα μεταξύ αυτών και των Boaz και ο Jachin του υποτιθέμενου ναού του Σολομώντα.



Εικόνα ενός γυάλινου μπολ του 3ου αιώνα (μ.Χ.) που απεικονίζει τον ναό του Σολομώντα . Ο Boaz και ο Jachin είναι οι αποκολλημένοι μαύροι στύλοι που φαίνονται εκατέρωθεν των σκαλοπατιών της εισόδου.


Η μορφή της θεάς όπως εμφανίζεται στην κολώνα είναι σαφώς η ίδια αυτή που βλέπουμε στην φωτογραφία από την κάρτα Ταρώ στην αρχή του άρθρου.

Σαφέστατα η μορφή της θεάς η οποία στο πέρασμα του χρόνου έχει πάρει πολλές μορφές και ονόματα αρχής γενομένης από την αρχέγονη Wadjet η οποία θα γίνει η λεοντοκέφαλη θεά Σεχμετ και στην συνέχεια Αθωρ.

Στην αρχαία Ελλάδα την ονόμαζαν Δήμητρα, ενώ στην εβραϊκή μυθολογία γίνεται μορφή της Λίλιθ.

Στην ινδική εκδοχή της εμφανίζεται ως Ντούργκα και Κάλι.

Ψάχνοντας να βρω στοιχεία που αφορούν το νόημα των κιόνων στους ναούς της θεάς η οποία είναι κατά πολύ αρχαιότερη του Σολομώντα και του θεού του     βρήκα κάτι άλλο πού είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο για την σωστή τοποθέτηση στο χρόνο αρχαιολογικών χώρων όπως ο ίδιος αυτός ο ναός Maa Chamunda στην Gujarat ο οποίος υποτίθεται ότι είναι μόλις 1500 ετών.

https://theprint.in/india/in-this-gujarat-temple-goddess-durga-is-worshipped-in-two-different-forms/1246466/

Σύμφωνα με την λαϊκή πεποίθηση, σε αυτό το συγκεκριμένο χώρο που τώρα βρίσκεται ο ναός η θεά «Maa Chandi» και η «Maa Chamunda» οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους  εμφανίστηκαν για πολεμήσουν και να βάλουν τέλος στον δαίμονα του Chand Mund.

Αυτός ο ναός βρίσκεται στο λόφο Χωτήλα, που πέφτει στο χωριό Χωτήλα. Παρεμπιπτόντως, το όνομα αυτού του χωριού βασίζεται στο όνομα του ναού.





https://youtu.be/1AGjh0RUYu0?si=D5uPg9KOnkI33MP6

Ο ιερέας του ναού, Manoj Giri,  μιλώντας στην ANI είπε, «Αυτός ο ναός 150 ετών έχει επίσης αναφερθεί στα Puranas.

 Λέγεται ότι ο κύριος Κρίσνα λάτρευε εδώ τον Μάα Τσαμούντα και τον Μάα Τσάντι, πριν ανέβει στο θρόνο στο Ντουαρκαντχές».

Σε αυτό το σημείο μας αποκαλύπτονται ταυτόχρονα δύο διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και σημαντικές πληροφορίες  , πρώτον ότι ο συγκεκριμένος ναός είναι κατά πολλές χιλιάδες χρόνια παλαιότερη κατασκευή από ότι ισχυρίζονται οι άνθρωποι της επίσημης αρχαιολογικής υπηρεσίας  εφόσον μνημονεύεται στα Puranas και εφόσον υπήρχε ήδη από την αρχαία εκείνη εποχή που έζησε και έδρασε ο μυθικός θεός και βασιλιάς Κρίσνα, και από την άλλη πλευρά εφόσον ο ίδιος ο θεός υποτίθεται Κρίσνα ήταν λάτρης της συγκεκριμένης αυτής θεάς δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να είναι οντότητα που σχετίζεται με το φως και το αγαθό εφόσον η λατρεία της θεάς Τσαμούντα είναι καθαρά Θρησκεία σατανολατριας.

Δεν είναι μυστικό ότι η συγκεκριμένη αυτή θεά αρέσκεται να τρώει κρέας ανθρώπων και αρνιών καθώς πίνει το αίμα τους αναμεμιγμένο με αλκοόλ και ναρκωτικά.

Οι ανθρωποθυσίες ήταν τμήμα της λατρείας τής.

Το γεγονός ότι ο Κρίσνα είναι ο αρχιτέκτονας του ιστορικά τεκμηριωμένου " Παλατιού των θαυμάτων" από το οποίο στην πραγματικότητα έχει κυριολεκτικά προέλθει ο μυθικός ναός του Σολομώντα, λαμβάνοντας υπόψη ότι συνδέεται άμεσα ο ίδιος αυτός ο Βασιλιάς θεός με την σκοτεινή αυτή οντότητα που στην πραγματικότητα είναι η βασίλισσα της κολάσεως αποκτά ιδιαίτερο νόημα και συνοχή η ιστορία του Σολομώντα η οποία όμως στην πραγματικότητα είναι η ιστορία του Κρίσνα ο οποίος έχει όντως διαπρέψει και μεγαλούργησε δημιουργώντας θαύματα αρχιτεκτονικής τα οποία ουδέποτε μπόρεσε κάποιος άλλος άνθρωπος να ξεπεράσει.

Αμύθητα πλούτη και πολυτέλεια και υπερσύγχρονης τεχνολογίας επιτεύγματα σε ένα τεχνητό νησί μέσα στην θάλασσα, όλα αυτά καταστράφηκαν ολοσχερώς εν μια νυκτί καθώς ο Κρίσνα δολοφονήθηκε από ένα κυνηγό υποτίθεται ότι έγινε κατά λάθος την ίδια στιγμή που το νησί με όλα τα παλάτια από καθαρό χρυσάφι και πολύτιμους λίθους οι οποίοι άναβαν και έλαμπαν τις νύχτες, τις πλατείες και τα συντριβάνια και τα θαλασσινά νερά που έτρεχαν μέσα από κανάλια μέσα από την πόλη όλα αυτά χάθηκαν κάτω από την θάλασσα μετά από επίθεση από κάτι άλλο που σήμερα ονομάζουμε ΑΤΙΑ.

Επειδή έχω συναντήσει το γεγονός αυτό στην Παλιά Διαθήκη όπου εκεί αναφέρεται ως αποτέλεσμα της οργής του Θεού πιστεύω ότι όντως υφίσταται ως γεγονός ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπήρξε εμπλοκή στην υπόθεση εξωγήινης προέλευσης τεχνολογίας.


Τελικά δεν βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν τους κίονες αλλά δυστυχώς όμως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι τελικά τίποτα απολύτως δεν είναι αυτό που νομίζουμε...

Mediumn Evans Adamakis ⚫

Δημοφιλείς αναρτήσεις