💀 THE CASÉ OF CHARLES DEXTER WARD 💀

 💀  THE CASÉ OF CHARLES DEXTER WARD  💀




Στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μου με γενικό τίτλο MATER TENEBRARUM 💀 ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πίσω από την τριλογία τών ταινιών θρίλερ του Αρζέντο υπάρχουν σαφώς κωδικοποιημένα μυνήματα και αναφορές που κατά την γνώμη μου αφορούν αληθινά πρόσωπα και πράγματα που όπως προείπαμε σχετίζονται με την ύπαρξη και δράση των 3; Μητέρων πασών των όντων τής κόλασης και του ερέβους.




Σε εκείνη την ανάρτηση που μπορείτε να δείτε στο blog post μου ακολουθώντας τον σύνδεσμο στα κάτω μέρος του κειμένου αναφέρω ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στις ταινίες του Αρζέντο και στο μυθιστόρημα του Χ.Φ Λάβκραφτ The Case of Charles Dexter Ward 💀.




Το μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται το 1928, περιγράφει πώς ο Charles Dexter Ward αποκτά εμμονή με τον μακρινό πρόγονό του, Joseph Curwen, έναν επιχειρηματία εποχής και σκοτεινό μάγο με άσχημες συνήθειες ο οποίος φαίνεται να είναι μέλος μιας ομάδας ανθρώπων ή τάγματος με μέλη του σε ολόκληρη την Γη.


Η όλη ιστορία και ουσία του όλου θέματος όπως και τον μέλλον του συγκεκριμένου αυτού τάγματος ή ομάδας είναι η κατάκτηση της αθανασίας μέσω της χρήσης αλχημείας και Νεκρομαντείας.


Μετά από μια περίοδο αφύσικα παρατεταμένης διάρκειας ζωής των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά τα πράγματα, ο θάνατος που μοιραία θα έρθει δεν είναι καθόλου εμπόδιο εφόσον σύμφωνα με την συνταγή της μαγείας τους αν και εφόσον υπάρχουν διατηρημένα σε ένα κιβώτιο από μολύβι όλα τα μεταλλικά στοιχεία του σώματος του νεκρού ή η στάχτες του, μπορεί να επανέλθει στην ζωή εφόσον κάποιος άλλος άνθρωπος απόγονος του θα τον επαναφέρει στην ζωή αναζητώντας την αλήθεια για όσα αναφέρονται χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα είναι ένα ανδρείκελο της μαγείας και ότι στην πραγματικότητα άγεται και φέρεται από δυνάμεις που ο ίδιος ο νεκρός μάγος εξαπέλυσε εκτός χώρου και χρόνου προκειμένου να μπορέσει να πετύχει την νεκρανάσταση του σώματος του.


Ο Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ είναι ένας νεαρός άνδρας από μια επιφανή οικογένεια του Ρόουντ Άιλαντ που έχει εξαφανιστεί από ψυχιατρείο. Είχε φυλακιστεί κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης περιόδου παραφροσύνης, κατά την οποία εμφάνισε μικρές και ανεξήγητες φυσιολογικές αλλαγές. Το άδειο κελί του βρέθηκε πολύ σκονισμένο


Το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας αφορά την έρευνα που διεξήγαγε ο οικογενειακός γιατρός των Wards, Marinus Bicknell Willett, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει την αιτία της τρέλας και των φυσιολογικών αλλαγών του Ward.


 Ο Γουίλετ μαθαίνει ότι ο Γουόρντ είχε περάσει τα τελευταία  χρόνια προσπαθώντας να ανακαλύψει τον τάφο του κακής φήμης προγόνου του, Τζόζεφ Κέργουεν.


Ο Ward μοιάζει σωματικά με τον πρόγονο του Curwen και προσπαθεί να βρει στοιχεία που αφορούν την ύπαρξη και δράση και να αντιγράψει τα καμπαλιστικά και αλχημικά κατορθώματα του προγόνου του.


 Τελικά χρησιμοποιεί αυτή τη γνώση για να αναστήσει σωματικά τον Curwen χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό ήταν εξ αρχήςτο ζητούμενο.


Ο γιατρός του Ward, Marinus Bicknell Willett, ερευνά τις δραστηριότητες του Ward και τρομοκρατείται με αυτα που ανακαλύπτει καθώς αρχίζει σιγά-σιγά να αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τους θρύλους γύρω από τον Curwen, έναν ναυτιλιακό επιχειρηματία του δέκατου όγδοου αιώνα και σκοτεινό αλχημιστή , ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα νεκρομάντης και κατά συρροή δολοφόνος.


 Μια επιδρομή στο αγρόκτημα του Curwen ήταν αξιοσημείωτη για τις φωνές, τα φώτα, τις εκρήξεις και μερικές όχι και τόσο ανθρώπινες φιγούρες που επιτέθηκαν και καταρρίφθηκαν από τους επιδρομείς. 


Οι επιδρομείς ορκίστηκα αυστηρή μυστικότητα σχετικά με αυτά που είδαν και άκουσαν στο χώρο του κτήματος εκείνη την νύχτα του τρόμου.


Παρένθεση εδώ να σημειωθεί ότι ο Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ παίζει με δεξιοτεχνία με τίς πληροφορίες που θέλει να περάσει στο κόσμο και σαφώς είναι πράγματα που δεν είναι για όλους μας, έτσι λοιπόν χρησιμοποιείται το πιο ομολογουμένως ευφάνταστο κόλπο σύμφωνα με το οποίο οι συγκεκριμένες πληροφορίες εμφανίζονται ως μια πολύ μικρή αναφορά, μόλις λίγες λέξεις οι οποίες περνάνε από τα μάτια του αναγνώστη χωρίς να δώσει την απαραίτητη προσοχή.


Έτσι λοιπόν στο σημείο που βλέπουμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος στο αγρόκτημα του Curwen παρακολουθείτε νυχθημερόν από ανθρώπους που έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι συμβαίνει , αμέσως πρίν την επιδρομή που είπαμε ότι ακολούθησε στην συνέχεια ο συγγραφέας βάζει τον κατάσκοπο να ακούσει από το στόμα του Νεκρομάντη την ερώτηση του προς κάποιον άλλο σχετικά με τον Μαύρο Πρίγκιπα και κάποια σφαγή που σχετίζεται με το γεγονός ότι βρέθηκε στην εκκλησία της Παναγίας των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί ή απλούστερα Νοτρ Νταμ, το σήμα της Αιγός.



Εδουάρδος του Γούντστοκ

Πρίγκιπας της Ουαλίας


Ο πρίγκηπας Εδουάρδος της Αγγλίας γνωστός και ως Εδουάρδος του Γούντστοκ και πρίγκηπας της Ακουϊτανίας ή Μαύρος Πρίγκιπας είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1330 στο Γούντστοκ και πέθανε στις 8 Ιουνίου 1376. 


Ήταν πρωτότοκος γιος του Εδουάρδου ΙΙΙ της Αγγλίας και της Φιλίππης του Αινώ.


Η σφαγή στην οποία αναφέρεται ο συγγραφέας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο αλλά δεν υπάρχει καμία εξήγηση για οτιδήποτε αφορά την εκδίωξη των ανθρώπων της παλιάς λατρείας δηλαδή παγανιστικής λατρείας πιστούς ή οτιδήποτε άλλο .


Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά από την εύρεση μίας κρυμμένης ερμητικά κλειστής μολύβδινης σαρκοφάγου στο δάπεδο του καμπαναριού του ναού της Παναγίας των Παρισίων πρίν από δύο χρόνια.





https://www.thetoc.gr/diethni/article/mustirio-me-ti-sarkofago-pou-brethike-sta-egkata-tis-notr-ntam---poios-einai-o-nekros-pote-ezise-ti-simainei-i-tafi-tou/


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στο αν ανοίχτηκε και τι περιέχει το συγκεκριμένο αυτό φέρετρο το οποίο έχει κυριολεκτικά όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του μολυβένιου φέρετρου της ιστορίας του Λάβκραφτ, δημιουργώντας ερωτηματικά για το πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει την ύπαρξη του ο συγγραφέας όταν ούτε καν οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου αυτού αντικειμένου στη θέση που βρέθηκε.


Είναι γεγονός πως αν δεν είχε καταρρεύσει από την πυρκαγιά το καμπαναριό δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να μπορέσει να βρει ο οποιοσδήποτε το συγκεκριμένο αυτό φέρετρο που ήταν θαμμένο μέσα στην Γη.


Εδώ λοιπόν στην πραγματικότητα είναι η όλη ιστορία πίσω από την φανταστική ιστορία που διαβάζουμε .


Καθώς προχωρούν οι έρευνες του Willett, διαπιστώνει ότι ο Charles είχε ανακτήσει τις στάχτες του Curwen και μέσω της χρήσης μαγικών τύπων που περιέχονταν σε έγγραφα που βρέθηκαν κρυμμένα στο σπίτι του Curwen στο Providence μπόρεσε να ανακαλέσει τον Curwen από τα «βασικά του άλατα» και να τον αναστήσει.


 Ο Willett ανακαλύπτει επίσης ότι ο Curwen, ο οποίος μοιάζει με τον Charles αρκετά για να μπορέσει να πετύχει το να παρουσιάσει τον εαυτό του ως εκείνος δολοφόνησε και αντικατέστησε τον σύγχρονο απόγονό του και συνέχισε τις κακές του δραστηριότητες. 


Παρόλο που ο Κέργουεν πείθει τους πάντες ότι είναι ο Τσαρλς, η αναχρονιστική του νοοτροπία και συμπεριφορά οδηγεί τις αρχές να τον πιστοποιήσουν ως παράφρονα και να τον φυλακίσουν σε ένα άσυλο.


Ενώ ο Curwen είναι κλειδωμένος, η έρευνα του Willett τον οδηγεί σε ένα μπανγκαλόου στο Pawtuxet Village , το οποίο ο Ward είχε αγοράσει ενώ βρισκόταν υπό την επιρροή του Curwen. 


Το σπίτι βρίσκεται στη θέση της παλιάς φάρμας που ήταν η έδρα του Curwen για τις άθλιες πράξεις του. από κάτω υπάρχει μια τεράστια υπόγεια κατασκευή με δωμάτια και πηγάδια που ο μάγος είχε φτιάξει ως καταφύγιο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ζωής του.


 Κατά τη διάρκεια μιας φρικτης περιπλάνησης σε αυτόν τον λαβύρινθο, στο οποίο ο Willett βλέπει ένα  τέρας σε ένα λάκκο  είναι ένα 

Crawler έτσι ανακαλύπτει την αλήθεια για τα εγκλήματα του Curwen και επίσης τα μέσα για να τον επιστρέψει στον τάφο. 





Αποκαλύπτεται επίσης ότι ο Curwen έχει εμπλακεί σε μια μακροχρόνια συνωμοσία με ορισμένους άλλους νεκρομάντες, συνεργάτες από την προηγούμενη ζωή του που κατά κάποιο τρόπο έχουν γλιτώσει τον θάνατο, για να αναστήσει και να βασανίσει τους σοφοτερους και ισχυρούς μάγους του κόσμου για να αποκτήσει γνώση που θα τους κάνει ισχυρούς και θα απειλήσουν τους μέλλον της ανθρωπότητας.


Ενώ βρίσκεται στο εργαστήριο του Curwen, ο Willett καλεί κατά λάθος μια αρχαία οντότητα που είναι εχθρός του Curwen και των συναδέλφων του νεκρομαντεία. 


Ο γιατρός λιποθυμά, ξυπνώντας πολύ αργότερα στο μπανγκαλόου.


 Η είσοδος στα θησαυροφυλάκια έχει σφραγιστεί σαν να μην είχε υπάρξει ποτέ, αλλά ο Willett βρίσκει ένα σημείωμα από το γραμμένο στα λατινικά που του δίνει εντολή να σκοτώσει τον Curwen και να καταστρέψει το σώμα του. 


Ο Willett αντιμετωπίζει τον Curwen στο άσυλο και καταφέρνει να αντιστρέψει το ξόρκι της ανάστασης, επαναφέροντας τον μάγο στη σκόνη.


 Μέσα από το μυθιστόρημα του Χ. Φ Λάβκραφτ γνωρίζουμε ότι κάτω από την Παναγία των Παρισίων υπήρχε ένα " σήμα" 


Το σάμα/σήμα του ανθρώπου, δηλαδή ο τάφος, φορτίζεται με μνημονικές σημασίες που θα προκαλέσουν τη μεταγενέστερη ονομασία σε μνήμα.


Παρ' ημίν: Το Δημόσιο Σήμα του Κεραμεικού αποτέλεσε το δημόσιο νεκροταφείο της αρχαίας Αθήνας


Ένα σήμα και ένα μολύβδινο φέρετρο είναι τα κύρια σημεία αναφοράς για όλο το μυθιστόρημα που όπως φαίνεται στην πραγματικότητα είναι μια καλυμμένη αλήθεια για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως γιατί μπορεί μεν να βρέθηκε η σαρκοφάγος και το μολύβδινο φέρετρο έστω και τυχαία στο χώρο της εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων όπως προείπαμε αλλά δυστυχώς έχουν περάσει δύο χρόνια και η υπόθεση αυτή φαίνεται να έχει κυριολεκτικά κουκουλωθεί...


Δεν ξανάγινε κουβέντα για το θέμα μέχρι στιγμής...


Έτσι λοιπόν μένουμε με τα ερωτηματικά για το που σταματάει η αλήθεια και πού αρχίζει η φαντασία ?


Εξωτερικοί σύνδεσμοι:


⚫ The Case of Charles Dexter Ward ⚫

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Case_of_Charles_Dexter_Ward


💀 MATER TENEBRARUM....💀 ΤΡΟΦΉ ΓΙΑ ΣΚΈΨΗ 💀.

https://kiyametlis.blogspot.com/2019/12/blog-post_18.html


Ο «Μαύρος Πρίγκηπας»

https://chilonas.com/2023/05/24/httpwp-mep1op6y-1az/


💀 Crawlers are described as humanoid creatures found in the United States and Canada 💀

https://www.tumblr.com/cryptids-of-the-world/190052978486/crawlers-are-described-as-humanoid-creatures-found?source=share

Δημοφιλείς αναρτήσεις