Bael ° Baal ° Tsuchigumo

 Bael ° Baal ° Tsuchigumo




Ο δαίμονας Bael ειναι άλλη μία μορφή των μεσαιωνικών γριμμορίων , πολύ επικίνδυνή οντότητα με στοιχεία που τίθενται υπο αυστηρή αμφισβήτηση καθώς λανθασμένα συνδέεται με την γονιμική θεότητα που ονομάζεται Βαάλ και εχει ως σύμβολο τον Ταυρο .


Για τον Bael πληροφορίες εδω :

https://en.wikipedia.org/wiki/Bael_(demon)


° ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο BAEL Ο BAAL ? °


Η απάντηση ειναι απλή γιατί ο Bael ειναι ενας Tsuchigumo της Ιαπωνίας  , ενώ ο Baal μπορεί να έφτασε να γίνει θεότητα με σύμβολο του το βόδι το οποιο συμβολίζει την γονιμότητα της γής μεν μέσω του αρότρου του γεωργού , αλλά παράλληλα συμβολίζει τον άνθρωπο .

Ενα πάραδειγμα για να γίνει κατανοητό αυτο .

Στο βουντού η καταληψία του ανθρώπου απο το πνεύμα του θεού ονομάζεται " Ο θεός καβάλησε το άλογο του " , έτσι λοιπον οταν μιλάμε για τα " Μαύρα άλογα " του θεου Ποσειδώνα μιλάμε για φυλές μαύρων ανθρώπων , το ίδιο ισχύει και οταν λεμε οι " λευκοί ιπποι " της θεας Αθηνάς  στην οποία υπάγονται όμως και οι Όφεις δηλαδή τα φίδια που είναι σύμβολο που μεχρι σήμερα για το Voodoo σημαίνει " Πολύ ισχυρό μάγο " , στην Απω Ανατολή το ιδιο σύμβολο γίνεται Δράκος για τον άντρα και Λευκή τίγρης για την γυναίκα.

Αντίστοιχα σύμβολα ειναι οι " Φοράδες του Άρη " που ήταν οι γνωστές Αμαζόνες .

Οι " φοράδες " της Ηρας που ηταν κανίβαλλοι .

Τα " Βόδια " του Ηλίου κλπ και ετσι φτάνουμε και στις αγελάδες της Αστάρτης και φυσικά τα βόδια του Βααλ.

Σε ολες αυτες τις περιπτώσεις μιλάμε για ανθρώπους που παθαίνουν καταληψία ( εκτός των όφεων ) δηλαδή ο θεός κυριεύει τον πιστό 

Σε ολες τις περιπτώσεις επαφής με τα σύμβολα δαιμόνων τίποτα δεν είναι συμπτωματικό , ετσι στην περίπτωση του θεού Βααλ κατ' αρχήν το ονομα του ειναι πραγματικό και δεν ειναι τίτλος οπως ο πολυς κόσμος νομίζει μπερδευοντας το με το μεταγενέστερο και γενικό επίθετο " Βααλ " δηλαδή Κύριος  το αρχικό του όνομα ηταν Balarama (Sanskrit: बलराम, IAST: Balarāma)

Ο Balarama ήταν γεωργός και μάλιστα χρησιμοποιούσε αλέτρι και βόδι ετσι λοιπόν εκανε την γή γόνιμη , λογικό ειναι να συνδεθεί το όνομα του με την αφθονία της γής και με το βόδι .

Παράλληλα όμως ο Balarama ήταν και σιδηρουργός , ενα απο τα ιερά επαγγέλματα της αρχαιότητας και οχι μονο αυτό  , υπήρξε ως η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορικά περίπτωση κατά την οποία έχουμε την μετατροπή του αλετριού σε πολεμικό εργαλείο - οπλο.

Οπότε ετσι οδηγούμαστε στην γνώριμη μορφή του πρώτου και αυθεντικού Βααλ που φέρει σπαθί και κράνος με ενσωματωμένα κέρατα βοδιού ή σε ορισμένες απεικονίσεις κέρατα αφρικάνικης Όρυξ πολεμιστής μέν ,αλλα γονιμικός ως θεότητα .


Το πρόβλημα με αυτούς ( όλους) και η αιτία που τωρα ειναι δαιμονοποιημένοι θεοί ή τελος πάντων τους συνδέουμε με την κόλαση είναι ακριβώς το οτι δεν είναι αληθινοί θεοί και ποτέ δεν ήταν , δεν εχουν αστειρεύτη ενέργεια , ουτε ύπαρξη χωρίς θυσίες απο τους πιστούς .

Οι έλληνες τον τάυτισαν με τον Απολλωνα Μαλεάτη , και κάποιες μορφές του Διός

Ο Bael τώρα ειναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση , γιατί πρώτα απο ολα δεν είναι  , και δεν υπήρξε ποτέ ως άνθρωπος αντίθετα ήταν εξ αρχής ετσι .

Ειναι ενας Tsuchigumo , δηλαδή μία αράχνη της γής και ανήκει στο ιαπωνικό φολκλόρ , αυτό όμως που δεν λαμβάνουν υπόψη συνήθως οι στενόμυαλοι ερευνητές και θρησκειολόγοι ειναι το οτι ο όρος Tsuchigumo δεν αναφέρεται σε πνεύμα .

Υπάρχουν άλλες λέξεις για τις αράχνες - πνεύματα ή τις αράχνες / φαντάσματα , Tsuchigumo είναι το όνομα φυλής μή ανθρώπινων όντων , αγνώστου προελεύσεως και αρχαιότητας τα οποία συναντώνται σε κάποια δάση ή βουνά και ειναι όντα ανθρωποφάγα τα οποία εχουν την δυνατότητα να μεταμορφωνόνται σε ανθρώπους .

Εντελώς ύπουλα όντα που βγαίνουν μεσα απο την γή εδωσαν το ονομα τους στους κλέφτες , και τους χαμερπείς ανθρώπους , χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οταν τα αρχαία κείμενα μιλάνε για την ύπαρξη συγκεκριμένων τέτοιων οικογενειών στο βουνό ενοούν κατι διαφορετικό απο αυτό που ειναι ο Bael.


https://en.wikipedia.org/wiki/Tsuchigumo



Άραγε ειναι και η θεά Αστάρτη ( Αττάρτη ) εικονα 2 , ένα Tsuchigumo ?

Τα παράξενα " πόδια " αράχνης στην πλάτη της και η μεγάλη κορώνα μοιάζουν με αυτά του Bael

Δημοφιλείς αναρτήσεις