Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ και Ο 40 ΚΛΕΦΤΕΣ μια αρχαία ιστορία τρόμου ....

 


 Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ και Ο  40 ΚΛΕΦΤΕΣ μια αρχαία ιστορία τρόμου ....

Αυτή η ιστορία μπορεί να εγινε γνωστή τον 18 αιώνα μεσα απο το κλασσικό έργο " 1001 Νύχτες " ειναι η μόνη αληθινή αρχαία ,και την οφείλουμε στον μαρωνίτη αφηγητή Hanna Diyab .

Δέν είμαι σε θέση σήμερα να γνωρίζω , και δεν με ενδιαφέρει άλλωστε το αν ο αφηγητής ή ο γάλλος συγγραφέας των παραμυθιών του 1001 νύχτες γνώριζε την ιστορία πίσω απο το παραμύθι.

Το όνομα Αλή μπαμπά του παραμυθιού ειναι ενα πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο καθώς απο την μία ειναι ενα πολύ συνηθισμένο όνομα του ισλαμικού κόσμου και αναφέρεται στον Αλή τον γαμπρό του Μωάμεθ , ο οποιος σύμφωνα πάντα με κάποιες ισλαμικές παραδόσεις ηταν ο αληθινός προφήτης και οχι ο Μωάμεθ , αλλά τον σκότωσαν , οπότε το εργο που άφησε αυτος στην μέση ολοκληρώθηκε απο τον πεθερό του !

Απο την άλλη όμως η λέξη αλή μπαμπά σημαίνει 
" Μεγάλος βράχος " όπως αντίστοιχα στην τούρκικη σειρά Adànali , ο ήρωας ειχε το παρατσούκλι " Μαράζ Αλή που σημαίνει " Βράχος μεσα στην Θάλασσα ".

Η ιστορία λοιπόν αφορά ενα μεγάλο βράχο , ο οποιος είναι το καταφύγιο 40 κλεφτών , και ουσιαστικά ανοιγεί ενα μυστικό πέρασμα μόνο αν πεις τις σωστές λέξεις .

Αυτός ο βράχος ειναι o Majlis al-Jinn :(مجلس الجن‎, lit. 'meeting/gathering place of the Jinn') 

https://en.wikipedia.org/wiki/Majlis_al_Jinn

Μέσα σε αυτό το τιτάνιο κοίλωμα της γής οταν κάποιος πεί τις σωστές λέξεις ανοίγει ενα διαστασιακό πέρασμα που επιτρέπει στον 40 κλέφτες να εμφανιστεί στον κόσμο μας .

Με ύψος που ξεπερνά τα 30 ίσως και περισότερο μέτρα ύψος η μουμιοποιημένη μορφή που αναδύεται μεσα απο την γή ξεπερνά και τον χειρότερο εφιάλτη του οποιουδήποτε ανθρώπου.

Για τους λαούς της αρχαίας Μεσσοποταμίας ειναι ενσ Utukku .
Για τους σύχρονους άραβες ενα Jinn.
Οι αρχαίοι ελληνες το ονόμαζαν " Εκατόγχειρα " , δέν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχη λέξη για να το περιγράψει στην μετά θάνατο υπόσταση του !

Στο voodoo ονομάζεται " Αστρικό - Ζόμπι " .

Ο 40 κλέφτες τώρα πια είναι ενα jinn το οποιο χρησιμοποιείται απο τους μάγους για κακόβουλη μαγεία σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη δύναμη ξεκινώντας απο την μορφή του τσιμπουριού αλλάζει 40 διαδοχικές μεταμορφώσεις με σκοπό να σκοτώσει τον άνθρωπο και να του πάρει την ψυχή , για αυτό το λόγο του δόθηκε το ονομα 40 Κλέφτες.

Αρχαιολογικά ευρήματα απο θυσίες αιγών , φιδιών και άλλων εντός του σπηλαίου φανερώνουν οτι για χιλιάδες χρόνια ο χώρος θεωρείτε ιερός και ασκείτε θυσιαστική λατρεία στον εν λογο εκατόγχειρα.

Η ίδια η ιστορία όμως υπονοεί την τελετουργική θυσία ανθρώπων καθώς αναφέρει τον διαμελισμό ενος ανθρώπου με τον ίδιο τροπο που συναντάμε και στην αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία στον διαμελισμό του θεού Όσιρι σε 28 κομμάτια .

Ειναι πολύ πιθανό ο συγκεκριμένος τρόπος θυσίας να ανήκει σε άγνωστες μαγικές παραδόσεις πολύ αρχαίων εποχών.

Ο 40 κλέφτες μπορεί να είναι νεκρός εδω και πολλές χιλιάδες χρόνια , απέχει όμως απο το να ειναι πνεύμα εφόσον ερχεται με το σώμα του οταν το διαστασιακό πέρασμα ανοίγει και εκτος του οτι ειναι απόλυτα υλικός ειναι ενα τεράστιο μουμιοποιημένο ον απόλυτα κακόβουλο.

https://youtu.be/4e-yjbKZX4E

Δημοφιλείς αναρτήσεις