ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΙ ( TROLL ) ...πνέυματα της φύσης / δαιμονικά / στοιχειακά  ή ανθρωπίδες μιας άλλης εποχής ?

 Εικόνα επάνω ενας καλικάτζαρος , εικόνα κάτω ενας ανθρωπίδης...


Ομολογουμένως η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή ειδικά στο θέμα του μάυριδερού τριχωτού  δύσμορφου σώματος .

Πρίν τον σημερινό άνθρωπο στην γή κατοικούσαν οι καλικάτζαροι , κακομούτσουνα ανθρωποειδή που ζούσαν σε σπηλιές και απεχθάνονταν το φώς.

Ο ερχομός του σύγχρονου ανθρώπου τους οδήγησε σε μία περίεργη κατάσταση διαστατικής εξορίας -δηλαδή είναι εδώ , χωρίς να είναι στο χώρο και στο χώρο μας συνέχεια.

Μία φορά το χρόνο όταν εορτάζεται το χειμερινό ηλιοστάσιο και η νύχτα ειναι μεγαλύτερη της μέρας , αυτοί ερχονται ξανά στην γή για να κάνουν κάθε είδους ζημιά , να κλέψουν , να σπάσουν και να καταστρέψουν ο,τι ανθρώπινο.

Εδώ σταματά η δεισιδαιμονία και αρχίζει η ιστορία , τα κλινικά συμπεράσματα ερευνών και οι περιγραφές των ίδιων των στοιχείων ... Dna απο οστά κυρίως.

Ετσι , αναζητώντας την αλήθεια πίσω απο τους μύθους η ίδια η ιστορία της ανθρωπότητας ερχεται να μας αποκαλύψη ενα "μυστήριο " του χωροχρόνου.

 • Η αινιγματική εξαφάνιση των πρώτων Ευρωπαίων •

Οι πρώτοι κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου δεν ήταν άνθρωποι του είδους μας (Homo sapiens) αλλά τα «κακομούτσουνα» βιολογικά ξαδέλφια μας, οι Νεαντερτάλιοι (Homo neanderthalensis) αυτοι που σήμερα ονομάζουμε Troll ή Καλικάτζαρους.

Η πρώτη μας επαφή με αυτόν τον ιδιαίτερα εύσωμο και υποτίθεται «πρωτόγονο» εκπρόσωπο του ανθρώπινου γένους (Homo) έγινε πριν από περίπου ενάμιση αιώνα.

Το 1856 εργάτες στην κοιλάδα Νεάντερταλ, κοντά στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ανακάλυψαν τα λείψανα μιας αποκρουστικής απομίμησης του ανθρώπινου είδους, στην οποία αργότερα δόθηκε το όνομα «άνθρωπος του Νεάντερταλ».

Η ανακάλυψη αυτού του ανθρωπίδη καθώς και πολλών άλλων ομοίων του σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης δημιούργησε εκείνη την εποχή τα πιο αντιφατικά συναισθήματα.

Μολονότι το κρανίο του ήταν εξίσου μεγάλο με το δικό μας, τα έντονα υπερόφρυα τόξα του, ο βαρύς και ογκώδης σκελετός του δεν παρέπεμπαν σε τίποτε το ανθρώπινο.

Κάποιος πρότεινε ότι επρόκειτο για τα απολιθωμένα απομεινάρια μιας αρκούδας των σπηλαίων, άλλος έκανε την «ευγενέστερη» σκέψη ότι ήταν ένας παραμορφωμένος από κάποια ασθένεια Καυκάσιος!

Σύντομα όμως έγινε σαφές ότι ήταν ένας πρόγονος του είδους μας μια ανθρώπινη καρικατούρα.

Ορισμένοι οπαδοί του Δαρβίνου είδαν στον άνθρωπο του Νεάντερταλ τον περιζήτητο «χαμένο κρίκο», που, όπως υπέθεταν τότε, θα έπρεπε να συνδέει τους ανθρωποειδείς πιθήκους με τον άνθρωπο του Κρο-Μανιόν, ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά δείγματα του είδους μας (Homo sapiens).

Πάντως, οι περισσότεροι φυσιοδίφες έβρισκαν εξαιρετικά ενοχλητική την ιδέα ότι ένα τόσο αποκρουστικό πλάσμα θα μπορούσε να είναι ο πιο κοντινός πρόγονός μας.

Ετσι, από το 1868 και μετά, με την ανακάλυψη πολυάριθμων και εμφανισιακά πιο εκλεπτυσμένων ανθρώπινων απολιθωμάτων του τύπου Κρο-Μανιόν, τα αινιγματικά λείψανα των Νεαντερτάλιων θεωρήθηκαν πρόσκαιρα από την επιστημονική κοινότητα είτε ως ένα κακόγουστο αστείο είτε ως «ανωμαλία» της φύσης.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε αργότερα πλήθος παλαιοντολογικών ερευνών, αυτοί οι πρωτόγονοι «άνθρωποι των σπηλαίων», δηλαδή οι Νεαντερτάλιοι, ήταν οι πρώτοι που μετανάστευσαν από την αφρικανική στην ευρωπαϊκή ήπειρο πριν από περίπου 300.000 χρόνια και έζησαν σε αυτήν ανενόχλητοι για περισσότερα από 100.000 χρόνια.

Οσο για τον σύγχρονο άνθρωπο, τον Homo sapiens, αυτός έκανε ξαφνικά την είσοδό του στην ευρωπαϊκή σκηνή μόλις πριν από 45.000 χρόνια περίπου, ως ένα νέο και όχι και πολλά υποσχόμενο, τότε, ανθρώπινο είδος , ένα πείραμα με άγνωστες προεκτάσεις .

Αρα, αυτά τα δύο διαφορετικά είδη ανθρώπου ζούσαν μαζί στην Ευρώπη επί 10.000 και πλέον χρόνια· έως δηλαδή τη χρονική «στιγμή», πριν από περίπου 35.000 χρόνια, που, για εντελώς ακατανόητους μέχρι σήμερα λόγους, οι Νεαντερτάλιοι εξαφανίστηκαν μαζικά από παντού! 

Ετσι οι Καλικάτζαροι "διωγμένοι " απο τον σύγχρονο άνθρωπο σε άλλους χώρους και διαστάσεις ύπαρξης , περιμένουν μία φορά τον χρόνο να έρθει η στιγμή της εκδίκησης...

Medium Evans Adamakis...

Δημοφιλείς αναρτήσεις