• Ο ΟΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΡΕΧΘΕΑ ΚΕΚΡΟΠΑ ( μία ακόμη δικαίωση για προηγούμενο άρθρο μου)•



Πολύ πρόσφατα σε άρθρο μου ( Ουράνια Λίλιθ - Λαλίθα ) είχα αναφερθεί στην στενή και άρρηκτη σχέση του βασιλιά Κέκροπα / Ερεχθέα ή Θεού ερπετού με την λατρεία της θεάς Αθηνάς  , η οποία αν και υπήρξε σύζηγος και ιέρεια του στην Κεντρική Αμερική , οπου λατρεύεται ως θεός , επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα οπου ήταν ένας απλός βασιλιάς και ταυτοχρονα ιερέας του Ποσειδώνα (Ερεχθέας = Ιερέας του Χθονίου Θεου εκτός αν το λάβουμε ως Χθόν = γή οπότε Ερεχθέας = Ιερέας της γής πράγμα που ταιριάζει με κάποιες πληροφορίες του μύθου της γέννησης του Ερεχθέα αλλάζοντας όμως το νόημα του σε σχέση με την επικρατούσα  ιστορική άποψη , πράγμα που με την σειρά του ανατρέπει και αλλα δεδομένα όπως την λατρεία του θεου Ποσειδώνα αφου αναφερόμαστε σε εποχή προγενέστερη της Κρόνιας δηλαδή στην εποχή της λατρείας της Γαίας και του Ουρανού , και αν λάβουμε υπόψη οτι η λέξη λαός προήλθε απο τα χρόνια του Κέκροπα , τότε αποκαλύπτεται οτι ανθρώπινα όντα υπήρξαν στην γή πρίν κάν τους Ολύμπιους θεούς , πρίν κάν την γνωστή προϊστορία , φυσικά και επ'ακολούθος ολόκληρη η σχετική μυσταγωγία και οι Άρρητοι Λόγοι της κας Αλτάνη καταρίπτονται )



Οπότε σε εποχές προ πρϊστορίας ο βασιλιάς θεός ερπετό εφερε την λατρεία της Αθηνάς στην Κεκροπία γή αντικαθιστόντας αυτήν της Φιδούσας Μέδουσας και του συζήγου της Ποσειδώνα Χθονίου οπότε μετά την διαμάχη Ποσειδώνα / Αθηνάς  επικρατόντας η θεά Αθηνά η Κεκροπία πήρε το ονομα της.

Σύμφωνα με τη μυθολογία,σ το σημείο που σήμερα  βρίσκεται το Ερέχθειο έγινε η «μονομαχία» Αθηνάς- Ποσειδώνα για την ονομασία της πόλης και μετά τη νίκη της Αθηνάς, χτίστηκε εκεί ο ναός για να «συμφιλιώσει» τους δύο θεούς.

Εκτός από την ιερότητά του, ο ναός εντυπωσιάζει και με την αρχιτεκτονική του, καθώς ήταν χωρισμένος σε δύο μέρη

Το ανατολικό προς τιμήν της Αθηνάς και το δυτικό προς τιμήν του Ποσειδώνα. 

Εγώ συμπερασματικά λέω τώρα ότι πρώτον οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν περισσότερα απο όσα γράφουν , και φυσικά δεν ειναι όλα όσα έχουν γράψει αλήθεια και το ξέρουν.

Δεύτερον φανερώνεται οτι ο Ερεχθέας που ήταν ιερέας της θεάς Γής είναι αυτός που θα μετονομάστεί σε Ποσειδώνας στην συνέχεια .

Άλλωστε το ίδιο το όνομα Ποσειδών φανερώνει οτι ο συγκεκριμένος θεός δεν είχε πόδια παραπέμποντας σε ερπετοειδές.


Αφότου έγραψα αυτά αμέσως λυκαονική κύκλοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν το αληθές των γραπτών μου υποστηρίζοντας οτι είναι λάθος τα ονόματα σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες και ψυχανεμίσματα απο τα ίδια τα θεϊκά αυτά όντα  , οπότε έκριναν με το γνωστό αλάθητο οτι όλα οσα έχω γράψει είναι ανυπόστατα

Να όμως που τελικά δεν ειναι...

Δέν θα σχολιάσω αυτό που έχω ξαναγράψει για τους λυκάονες οτι είναι θύτες και θύματα της ίδιας τους της πλάνης , θα αρκεστώ στην ανάρτηση που ακολουθεί η οποία είναι επιστημονική και με δικαιώνει απόλυτα καθώς ταυτίζεται το ιερό του Ερεχθέα με τον Οίκο των Παρθένων πράγμα στο οποίο έχω αναφερθεί στο προηγούμενο άρθρο μου.

Νέα έρευνα αρχαιολόγων για τον Παρθενώνα: «Έχει λάθος όνομα».

Τι υποστηρίζει Ολλανδός αρχαιολόγος - Πώς αποκαλούσαν οι αρχαίοι Έλληνες τον ναό.

ΕΛΛΑΔΑ
13:47•18/12/2019


Ο Παρθενώνας, που αποτελεί ένα από τα πιο εκθαμβωτικά κτίσματα της αρχαιότητας, «έχει λάθος όνομα» αναφέρει νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Ολλανδούς μελετητές στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Archaeology και στην ολλανδική έκδοση του περιοδικού National Geographic.


Την έρευνα διεξήγαγε ο Ολλανδός αρχαιολόγος Γιάνικ φαν Ρουκχούιζεν και η ομάδα του και τα ευρήματά της καταδεικνύουν πως ο ναός που έγινε γνωστός ως «Παρθενώνας» ενδεχομένως να ονομαζόταν αλλιώς από τους Αθηναίους της κλασσικής εποχής.

O αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης ο οποίος είναι και επικεφαλής της έρευνας επισημαίνει πως οι οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν τον συγκεκριμένο ναό που αποκαλούμε «Παρθενώνα», «Εκατόμπεδο», δηλαδή τον ναό μήκους εκατό ποδών.

«Ο πραγματικός Παρθενώνας ήταν στην πραγματικότητα ένας μικρότερος και παλιότερος ναός στην Ακρόπολης των Αθηνών και συγκεκριμένα το Ερέχθειο» υποστηρίζει ο αρχαιολόγος και παράλληλα προσθέτει πως ο ακριβής σκοπός αυτού του μικρού ναού αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο. 




«Τώρα, όμως, καταλαβαίνουμε ότι ήταν το κέντρο μιας αρχαίας λατρείας της θεάς Αθηνάς. 

Το Ερέχθειο είναι παγκοσμίως γνωστό για τις γυναικείες φιγούρων των παρθένων, τις Καρυάτιδες, που συγκρατούν την οροφή του.

Είναι λογικό οι αρχαίοι Έλληνες να αποκαλούσαν αυτόν τον ναό ως Παρθενώνα ή αλλιώς ''οίκο των παρθένων''» εξηγεί ο Γιάνικ φαν Ρουκχούιζεν.

Για την έρευνα του αρχαιολόγου μίλησε και η Γιοσίν Μπλοκ, η ομότιμη καθηγήτρια αρχαίων πολιτισμών του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης η οποία επεσήμανε πως τα εν λόγω στοιχεία που αφορούν τον Παρθενώνα θα μπορούσαν να προκαλέσουν «σεισμό» στην επιστημονική κοινότητα.

 «Δεν πρόκειται μόνο για τα ονόματα αυτά καθαυτά των ναών της Ακρόπολης αλλά παράλληλα συνολικά για την εικόνα την οποία είχαμε σχετικά με τη λατρεία της Θεάς Αθηνας.

Σύνδεσμος :

https://www.newsbeast.gr/world/arthro/5788314/nea-ereyna-archaiologon-gia-ton-parthenona-echei-lathos-onoma?utm_medium=onesignal&utm_source=notification&utm_campaign=alert&utm_content=post

Medium Evans Adamakis

Δημοφιλείς αναρτήσεις