ΑΠΟΤΡΌΠΑΙΟΣ ΑΠΌΛΛΩΝΑΣ ● Σηράγγειον όρυγμα (Σπηλιά του Παρασκευά)

Αναζητώντας τον Αποτρόπαιο Απολλωνα □ Σηράγγειον όρυγμα (Σπηλιά του Παρασκευά)  Καστέλλα Πειραιάς. 



Οι Μινύες προέρχονται από τον Ορχομενό Βοιωτίας αλλά έχουν εγκατασταθεί πλέον σε όλη την Ελλάδα. 

Όπου κι αν βρίσκονται, ότι και αν κατασκευάζουν έχει περάσει στις μέρες μας στην σφαίρα της φαντασίας, του θρύλου, του μύθου, του υπερφυσικού. Δεν υπάρχει κατασκευή, κατόρθωμα, ή ενέργεια δική τους που να μπορεί σήμερα με την σύγχρονη τεχνολογία να δικαιολογηθεί. 

Περπατώντας ανάμεσα στο τεχνολογικά αδύνατο και στο υπερφυσικό αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο ορισμένα έργα τους: 

  • κατασκευή υπόγειων διαβάσεων (σηράγγων).
  • η αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας
  • η ισοπέδωση της κορυφής του Λόφου της Καστέλλας και η κατασκευή σπηλιάς που είναι γνωστή σήμερα ως η "σπηλιά της Αρετούσας"
  • κατασκευή λαξευτών σπιτιών εντός βράχων που σήμερα είναι γνωστά ως Θεόσπιτα και βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Πειραϊκή Χερσόνησο και κυρίως στον Σταυρό (Μπαϊκούτση).
  • η κατασκευή του γρηγορότερου σκάφους στην εποχή τους η περίφημη "Αργώ" με τους 60 κωπηλάτες 
  • Η "δωδωναία Δρύς" για την οποία οι λίγες πληροφορίες που έχουμε περιγράφουν ένα ξύλο με μαντικές ικανότητες που προειδοποιεί τους Αργοναύτες για επικείμενους κινδύνους.
  • και φυσικά το Σηράγγιο για το οποίο αναφερόμαστε σήμερα και το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες, που επίσης είναι γνωστό ως Σπηλιά του Παρασκευά όταν στην σύγχρονη βέβαια εποχή κάποιος επιχειρηματίας (ο Εμμανουήλ Παρασκευάς) διατηρούσε κέντρο ακριβώς εκεί (!!) με το όνομα "Σπηλιά" στο οποίο μάλιστα τραγουδούσαν ο Μανώλης Χιώτης και η Μαίρη Λίντα



ΣΚΑΛΙΑ ΠΛΑΖ

Αλλά εδώ ακριβώς τίθεται το κρίσιμο ερώτημα αν είναι όντως οι Μινύες οι κατασκευαστές όλων αυτών των έργων ή απλά συνδέθηκε το όνομα τους προκειμένου να καλυφθούν τα κενά της ιστορίας. ..?

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί που έκαναν όλα αυτά τα πράγματα τα οποία απαιτούν υψηλές γνώσεις σύγχρονης τεχνολογίας και φυσικά τα ανάλογα μηχανήματα δεν είναι οι Μινύες, είναι μια προ ανθρώπινη φυλή οντων που γνωρίζουμε μέσα από τους αρχαίους ελληνικούς μύθους για τον Κέκροπα και όλα αυτά τα όντα του έζησαν σε προϊστορικές εποχές στην Αττική Ακτή ή Κεκρωπία. 



Είναι ψέμα που έχει πλέον καταριυθεί το γεγονός ότι αυτά τα όντα έζησαν και έδρασαν μόνο στην Αθήνα καθώς υπάρχουν αναρίθμητα στοιχεία της ύπαρξης και της δράσης τους στην Ινδία .

Το σίγουρο είναι πάντως ότι αυτοί δημιούργησαν τον σύγχρονο άνθρωπο γεγονός που βλέπουμε να αναφέρεται τόσο στον αρχαίο ελληνικό μύθο του Ερεχθεα του πρώτου Homo Sapiens αλλά και στην Ινδία και στην ευρύτερη Ασία υπάρχει αυτή η πεποίθηση πως ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα βιογενετικών πειραμάτων αυτής της φυλής οντων που ονομάζονται Nagas ● reptilian people 
  
Εξωγήινης προέλευσης όντα με έδρα την Σελήνη σχετίζονται με την δημιουργία των φιλοσοφικών ρευμάτων από τα οποία προέκυψε η Πυθαγόρεια φιλοσοφία και η Πλατωνική , η γνώση της ύπαρξης τελουρικών ρευμάτων και ενεργειών , η ύπαρξη χωροχρόνου και πυλών ολοσημειακής μεταφοράς,  με λίγα λόγια όλα αυτά που αναφέρονται ως " Ερπετική Γνώση " .

Σήμερα θεωρείται ως επιστήμη και είναι κτήμα όλων των ανθρώπων που θέλουν να την αποκτήσουν,  αυτό δεν ίσχυε στην αρχαία εποχή. 

Η επιστήμη ήταν κτήμα ολίγων και εκλεκτών και μπορούσε να αποκτηθεί μετά από μύηση και φοβερούς όρκους,  έτσι λοιπόν δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι μοιραία η μαγεία και ανοσίες τελετές έγιναν τμήμα της από πολύ νωρίς οδηγώντας στην θεοποίηση αυτών των οντων γεγονός που αποδυκνύεται από την ύπαρξη του βωμού του θεού Αποτρόπαιου Απόλλωνα στο Σηράγγειον όρυγμα. 


ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΠΗΛΙΑΣ

 
Το Σηράγγειον λοιπόν για την οποία μιλάμε βρίσκεται στην πλευρά της Καστέλλας στην σημερινή θέση βοτσαλάκια, και στην οποία μπορείτε να προσεγγίσετε απλά κατεβαίνοντας τα σκαλάκια που βλέπουμε στην φωτογραφία ακριβώς από πάνω. Αυτά βρίσκονται 200 μέτρα μετά την στροφή της Πλατείας Αλεξάνδρας και επί της Βασιλέως Παύλου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΗΡΑΓΓΙΟΥ

Το Σηράγγιο αποκαλύφθηκε είτε το 1897 (κατά τον Πανάγο), είτε το 1894 (κατά τον Ζαννέτο). Πριν από την αποκάλυψη του "Σηραγγίου" ο χώρος ήταν γνωστός με το όνομα "Σπηλιά Λαλαούνη".

 Η στοά αυτή κατά την επίσημη εκδοχή, εισχωρεί 12 μέτρα μέσα στον βράχο, κάτω από την Λεωφόρο Βασ. Παύλου και πιθανολογείται ότι ήταν ιερό αφιερωμένο στον ήρωα  Σήραγγο. 

Αργότερα χρησιμοποιήθηκε ως "Ασκληπιείο" ενώ κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους λειτούργησε ως "Βαλανείο" (Δημόσια Λουτρά).

ΣΠΗΛΙΑ


Η εξαφάνιση για την οποία ουδείς ασχολείται:

 Την ρωμαϊκή εποχή λοιπόν όπως μόλις αναφέραμε το Σηράγγιο λειτούργησε ως "βαλανείο" δηλαδή Δημόσια Λουτρά.

 Τότε κατασκευάστηκαν 2 ψηφιδωτά τα οποία ο Ιάκωβος Δραγάτσης ερμήνευσε το 1938 στο έντυπο "Το εν Πειραιεί Σηράγγιον"

Το ένα ψηφιδωτό κατά τον Δραγάτση λοιπόν ήταν ένας νέος (υποτίθεται ο Σήραγγος) επί άρματος ( Πιθανότατα  ο Απόλλωνας ) το δεύτερο παρίστανε την μυθική Σκύλλα.( Εκάτη ως Ενοδία ).

Και τα δύο ψηφιδωτά εξαφανίστηκαν, κατά περίεργο τρόπο στην περίοδο της επταετίας (1967-74), όταν από την τότε δημοτική αρχή Πειραιά έγινε προσπάθεια για την διαμόρφωση και αξιοποίηση της περιοχής με την δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων (Πλαζ) αλλά και του ίδιου του χώρου του Σπηλαίου.

 Για τα σημαντικά αυτά ευρήματα ουδείς ασχολήθηκε με το τι έγιναν. 



Ένα από τα δύο ψηφιδωτά που εξαφανίστηκαν κατά την επταετία. Κατά τον Δραγάτση βλέπουμε τον Σήραγγο ( Απόλλων?  ) σε τέθριππο άρμα

ΕΙΣΟΔΟΣ

Επίσης μέσα στο σπήλαιο βρέθηκε και ο βωμός του Αποτρόπαιου Απόλλωνα .

Ο Αποτρόπαιος Απόλλωνας είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους ερπετοειδούς φύσης θεούς και τον άνθρωπο,  συνδέεται επίσης με την Ακρόπολη στην Αθήνα καθώς και με ένα εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από την Αττική καθώς αυτά τα όντα ζουν υπόγεια κοντά σε πηγές νερού ή ροές νερού. 


Τα ανεξήγητα, τα ψέματα και η κρυμμένη αλήθεια:

Ο χώρος δικαίως είναι Σηράγγιο και όχι σπηλιά όπως αποκαλείται. 

Σηράγγιο σύμφωνα με τα λεξικά είναι ένα υπόγειο πέρασμα μυστικό τις περισσότερες φορές και τεχνητά κατασκευασμένο. 

Αν ήταν απλά κοίλωμα εδάφους θα ήταν σπήλαιο. Συνεπώς από την ονομασία του και μόνο καταλαβαίνουμε ότι σε αυτό το σηράγγιο κάπου μπαίνεις και κάπου αλλού βγαίνεις. 

Επομένως η πληροφορία περί βάθους 12 μέτρων μόνο αναφέρεται μόνο στον προθάλαμο ή στην περιοχή που έχει ερευνηθεί και όχι επί του συνόλου του έργου.

 Η παράλληλη κατασκευή της Αρετούσας στην κορυφή της Καστέλλας σε καμμιά περίπτωση βέβαια δεν θα πρέπει να θεωρηθεί τυχαία, αλλά συνδυαστική με το Συράγγιο.

 Η λαϊκή ιστορία μιλά για την κάποια αρχοντοπούλα την Αρετούσα, που καθώς ήθελε να επικοινωνεί με τον αγαπητικό της στην Ακρόπολη τον συναντούσε μέσα από τις υπόγειες στοές της Καστέλλας.

 Την ιστορία την αναφέρουμε ενδεικτικά γιατί συνήθως οι λαϊκές ιστορίες πατάνε πάνω σε κάποια ιστορική βάση.

Η Είσοδος απαγορεύεται. Καμμία άλλη πληροφόρηση από την πινακίδα που υπάρχει στον χώρο

 Παράλληλες ιστορίες υπάρχουν για επικοινωνία της Ακρόπολης με παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής προκειμένου να γίνει φυγάδευση του χρυσού του Παρθενώνα σε περίπτωση κινδύνου και η φόρτωσή του σε πλοία ειδικών αποστολών που στάθμευαν σε συγκεκριμένες περιοχές. Αναφερόμαστε στα 6 πλοία της Αθηναϊκής δημοκρατίας Πάραλος, Σαλαμινία, Αμμωνιάς, Αντιγονίς, Δημητριάς και Πτολεμαΐς. 

Το Αμμωνιάς ήταν αυτό που στάθμευε στην κοντινή περιοχή (Μουνιχία - Καστέλλα).

 Αν ο χρυσός έρχονταν από την Αθήνα μέσω της γνωστής οδού (Πειραιώς) η Αμμωνιάς θα εστάθμευσε στο πλησιέστερο σημείο φόρτωσης που είναι ο κεντρικός λιμήν και όχι η Μουνιχία (Καστέλλα).

 Σε περίπτωση κινδύνου είτε κρυφά σηράγγια διακλαδίζονταν σε άλλες τοποθεσίες όπως στο Σούνιο που ανέμενε η Πάραλος, είτε στα Θεόσπιτα της Πειραϊκής Χερσονήσου που στάθμευε η Σαλαμινία.

Μην ξεχνάμε ότι πολλές στοές της Πειραϊκής είναι μπαζωμένες, χτισμένες και φραγμένες σήμερα και έχει απαγορευτεί η είσοδος σε αυτές, ενώ μέχρι και προσφάτως, όταν ο παραλιακός δρόμος της πειραϊκής σταματούσε στην έπαυλη του Σκουλούδη (νυν αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά), φυγόδικοι, φυγόποινοι και παραβάτες κατέφευγαν σε αυτές τις στοές προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη. 

Κατά την διάρκεια του τελευταίου πολέμου πολλές εσοχές και διάδρομοι χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγια του πληθυσμού , είναι σημαντικό να τονίσω το γεγονός ότι σαφώς οι στοές υπάρχουν και εξυπηρετούσαν στην μετάβαση από το ένα μέρος σε κάποιο άλλο,  αλλά δεν υπάρχουν σε όλες τις σήραγγες βωμοί και ιερά .

Το Σηράγγειον όρυγμα λοιπόν έχει κάτι ιδιαίτερο που πιθανότατα σχετίζεται με την υπόγεια σύνδεση του με τον βράχο της Ακρόπολης της Αθήνας και εκεί θα πρέπει να ανσζητηθεί κάποιο στοιχείο που συνδέεται με ανθρώπους ερπετά. 

Το στοιχείο αυτό υπάρχει και βρίσκεται στον Εκατόμπεδο που κακώς σήμερα ονομάζεται Παρθενώνας.

 Ο λόγος για τον Τρισωμστο δαίμων στο σύμπλεγμα του Ηρακλή 


Ο Τρισώματος δαίμων έχω σοβαρό λόγο να πιστεύω ότι είναι ο ίδιος ο Θεός Αποτρόπαιος Απόλλωνας ο βωμός του οποίου υπήρχε στο  Σηράγγιον στην Καστέλλα Πειραιά



Σημαντική λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι βρέθηκε στην αρχαιοτάτη κατασκευή του ναού πράγμα που αποδεικνύει την πολύ μεγάλη αρχαιότητα της σήραγγας της Καστέλλας. 

Ο Ηρακλής στο συγκεκριμένο αέτωμα είναι ο μύστης που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στην Ερπετική Γνώση γεγονός που μόνο μέσω της μυϊκής δύναμης μπορούσε να αποκτηθεί,  γεγονός που συναντάμε και στους μύθους της Ιαπωνίας,  ο μυούμενος δεν αρκεί να κατέβει στον υπόγειο κόσμο για να βρει την γνώση,  κυριολεκτικάπρέπει να παλέψει με κάθε μέσο ώστε να σώσει το τομάρι του και παράλληλα να κυριαρχήσει ώστε να κριθεί άξιος και εκλεκτός να λάβει αυτή τη γνώση που σήμερα θεωρείται υπερσύγχρονη τεχνολογία. 

Εικάζω λοιπόν ότι το Σηράγγιο λειτούργησε ως σημαντικότατο ιερό για τους Κεκροπίδες και χρησιμοποιείτο για τελετουργική μεταφορά κάποιου πράγματος από την Καστέλλα στη Ακρόπολη και το αντίστροφο. 

Σαφώς υπάρχει κάποιος κρυφός ναός ή τελεστήριο κάπου στην Καστέλλα Πειραιά,  πιθανότατα στο σπήλαιο της Αρετούσας αλλά δεν αποκλείεται να είναι κάτω από το νερό ή σε μυστικό σημείο στο νησάκι στην παραλία της Καστέλλας όπου εγώ προσωπικά έχω την εντύπωση ότι έχω δει βράχο με μορφή ανθρώπινου κεφαλιού που κοιτάζει προς την θάλασσα στο ύψος του νερού. ...

Όπως και να έχει ο χώρος έχει τρομακτική αρχαιότητα και μεγάλη θρησκευτική  σπουδαιότητα για μία φυλή οντων που δεν είναι άνθρωποι. ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις