Voodoo / Hoodoo ° COWRY SHELL°S .......Το χρήμα της κολάσεως.


COWRY SHELL°S  .......Το χρήμα της κολάσεως.

Σήμερα οποίος ασχολείται με οποιονδήποτε τρόπο με συναλλαγές με τούς θεούς του Voodoo , ξέρει καλά πως πρέπει να προσφέρει στους Αγίους , αίμα και cowry shells.

Τα cowry shells είναι το νόμισμα της Κολάσεως , είναι το χρήμα των θεών αλλά πώς έφτασε να θεωρηθεί το cowry shells ως
μέσον συναλλαγών μεταξύ των κόσμων ?

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη πίστη και οι συνήθειες διαμορφώνουν την πνευματική πραγματικά  ακριβώς όπως ο νόμος του Δεύτερου Κρίκου δύναμης ορίζει  , δηλαδή ουσιαστικά το πνευματικό επίπεδο διαμορφώνεται από την υλική πραγματικότητα και όχι το αντίστροφο όπως θέλουν συγκεκριμένα κέντρα ελέγχου να παρουσιάζουν στους ανθρώπους εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια.

Τα cowry shells χρησιμοποιήθηκαν ως χρήμα στην Αφρικανική ήπειρο για πολλούς αιώνες ,   
cowry shells χρησιμοποιήθηκαν και στα νησιά Χαβάη ως χρήμα αλλά με άλλη τεχνική , οπως και να έχει υπάρχουν χρώσες ενδείξεις ότι τα συγκεκριμένα κοχύλια χρησιμοποιούνταν κάποτε ως κοινό στοιχείο οικονομικής συναλλαγής σε πολλούς λαούς εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους και με μεγάλη απόσταση σε ναυτικά μίλια ανάμεσα τούς , πράγμα που σημαίνει ότι ήταν θαλασσινοί αυτοί που διέδωσαν το συγκεκριμένο τρόπο συναλλαγών.

Με την ακμή του δουλεμπόριου μόλις το 19 αιώνα αρκούσαν 60  cowry shells για να αγοράσει κάποιος έναν σκλάβο.




Έτσι λοιπόν το νόμισμα cowry shells συνδέθηκε με την παλιά πατρίδα , και τους θεούς που ταξίδεψαν στην Ευρώπη και την Αμερική και πέρασε στην λατρεία τους.

Στο Voodoo δέν υπάρχει η " σωτηρία της ψυχής " έτσι όπως το θέτει ο χριστιανισμός.

Οι θεοί ( πνεύματα αρχαίων βασιλιάδων και βασιλισσών και ηρώων ) δεν είναι υποχρεωμένοι να συντρέχουν τον πιστό , να βοηθήσουν ή να σώσουν .

Ως άνθρωποι που θεοποιήθηκαν έχουν όλα τα ανθρώπινα ελλατώματα και μεταξύ άλλων το ρουσφέτι .

Ο πιστός παρακαλάει και υπόσχεται να πληρώσει το τίμημα της βοήθειας που θα του δώσει ο οποιοσδήποτε θεός , αν ο θεός δεν θέλει δεν υπάρχει τρόπος να εξαναγκαστεί .

Ο θεός μπορεί να φέρει δυσμενείς επιρροές πανω στο πιστό και την ζωή του ακόμη και να προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Όλα αυτά έγιναν στην πορεία της εξέλιξης της πίστης , αρχικά δεν ήταν έτσι .....

Αν και ψάχνοντας πολύ πίσω από την πλατωνική φιλοσοφία στην Ελλάδα βρίσκονται τα ίδια πράγματα που συναντάμε και στο Βουντού σήμερα.

Η λατρεία των αρχαίων Τιτάνων και ειδικά του Πάλλαντα του συζήγου της Στυγός είναι καθαρά λατρεία Βουντού , για αυτό και συναντάμε και σήμερα την χαρακτηριστική μορφή του μυθικού αυτού αρχαίο έλληνα τιτάνα στην αφροβραζιλιανική αυτή λατρεία

Η μαγεία δεν υπάρχει σε κανένα σημείο από όλα αυτά πού αναφέρονται εδώ.

Η μαγεία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και εντελώς διαφορετική άποψη και οπτική γωνία ,  ο μάγος δεν παρακαλάει - εκβιάζει ή εξαγοράζει τις δυνάμεις του σύμπαντος.

Medium Evans Adamakis

Δημοφιλείς αναρτήσεις