ΥΠΕΡΣΎΓΧΡΟΝΑ ΌΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΉ ΕΠΟΧΗ ° sudarshana chakra °

          ΥΠΕΡΣΎΓΧΡΟΝΑ ΌΠΛΑ
         ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΉ ΕΠΟΧΗ
             ° sudarshana chakra °


Σε όλες τις απεικονίσεις του σε όλα τα μαγικά κείμενα ο σάτυρος Μαρσύας ή βασιλιάς Νύκτιππος της Αρκαδίας εμφανίζεται να κρατάει ένα παράξενο κύκλο σαν τσέρκι.


Επειδή έχω την δυνατότητα και την περιέργεια , τον ρώτησα εχτές συγκεκριμένα ( με αφορμή το άρθρο που αφορά την ιστορία του ) να μου εξηγήσει γιατί κρατάει το τσέρκι .

Απάντησε ότι δεν είναι το γνωστό παιχνίδι με το οποίο μεγαλώσαμε εμείς οι παλιές γενιές ελλήνων αλλά ένα πανάρχαιο όπλο.


Γνωστό από τις απεικονίσεις όλων των ινδουϊστικών θεών  το κυκλικό αυτό όπλο χρησιμοποιήθηκε στην εποχή του Κρίσνα ( γαλάζιος άγγελος ή Διόνυσος ο πρώτος ) κατά την διάρκεια της εκστρατείας του από την Ασία προς την Δύση.

Γνωστό ως Krisna sudarshana chakra φέρετε ως δώρο του Θεού Βισνού .


Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεταλλικό τροχό που λειτουργεί ως ιπτάμενο μαχαίρι το οποίο εκτινάσσεται και επιστρέφει όπως το μπούμερανγκ.

Το Chakram το είχανε σε χρήση αποκλειστικά και μόνο στην Ινδία από αρχαιοτάτων χρόνων και όταν δεν χρησιμοποιούνταν το προσαρτούσαν στο λαιμό ως κολιέ ή το πέρναγαν στο χέρι , ακριβώς όπως το φοράει και ο Μαρσύας.


Απο αυτό προέκυψαν τα γνωστά " άστρα νίντζα " της Ιαπωνίας , αλλά και κάτι άλλο πολύ γνώριμο στον κόσμο της μαγείας...


Ναί είναι το γνωστό καπέλο της μάγισσας , με την μοναδική διαφορά μεταξύ τούς ότι αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο .

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ινδικό Nihang turban από την Lahore βαμβακερό ύφασμα με στηριγμένα επάνω του όχι ένα αλλά μια σειρά από χρυσά ξυράφια , στιλέτα και Chakram.

Το Chakram εξελίχθηκε στο πέρασμα των αιώνων σε μια σύνθετη κατασκευή άλλα αρχικά ήταν απλός κυκλικός μεταλλικός τροχός.


Τα μεγέθη αλλάζουν όπως και τα διακοσμητικά στοιχεία.


Το Chakram του Εωσφύγου Ροφοκάλ ,ή σάτυρου Μαρσύα σχετίζεται με το Chakram του Θεού Βισνού ως προς την ικανότητα του να φλέγεται .


Το πως συνδέεται ο ίδιος ο Μαρσύας ο Καππαδόκης - Αρκάδας με την αρχαία Ινδία και τον Κρίσνα και γιατί το όπλο του Κρίσνα είναι στα χέρια του , και πώς ένα καπέλο γεμάτο μαχαίρια έγινε σύμβολο της μαγείας .....

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Υ.γ ...Και αν δεν βγαίνει άκρη επειδή αυτά που μάθατε και με τα οποία σάς μεγάλωσαν αποδεικνύονται ψέματα και έρχονται σε αντίθεση με τα στοιχεία , τότε δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τον ίδιο τον Γέρο Σειληνό το πρωτοπαλίκαρο του Θεού Διονύσου να σας τά πει ο ίδιος από το πρώτο χέρι αφού ήταν παρών στα γεγονότα.

Ο γέρο Σειληνός , ο πρώτος της ακολουθίας του Θεού Διονύσου στην εκστρατεία του σήμερα ονομάζεται Φόρας ή Φούρκας και είναι ένας από τους 72 δαιμόνες της Σολομωνικής Κλείδας.


Μπορεί να είναι χοντρός κοιλαράς με πολύ μακριά χαίτη και πυκνά μούσια  δεν παύει όμως να έχει ένα πολύ ιδιαίτερο και επικίνδυνο όπλο ανά χείρας


Η πρώτη φωτογραφία είναι πιό ακριβέστερη ως προς την μορφή του γέρου σειλινού και ταιριάζει απόλυτα με την μυθολογική παράδοση .

Στην δεύτερη εικόνα όμως ο επικλητής έδωσε περισσότερη προσοχή στο όπλο που κρατάει ακόμα ανά χείρας ο Σειληνός, μπορεί βέβαια να μην είναι 100% πίστη η απόδοση του όπλου , έχει όμως πιάσει την μου του η οποία συναντάται αυτούσια σε όλες τις απεικονίσεις του Σίβα .

Είναι η τρίαινα του Σίβα ...


,...... Το ίδιο ακριβώς σύμβολο που θα συνδεθεί άρρηκτα με την πιό διαδεδομένη μορφή του " Γαλάζιου Άγγελου " ...


Η τρίαινα του Διαβόλου...

Medium Evans Adamakis

Δημοφιλείς αναρτήσεις