ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΡΙΝΥΣ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΓΥΝΑΊΚΑ ΚΥΝΗΓΌΣ ( ΑΝΘΡΏΠΩΝ ) ΣΥΝΟΔΕΥΌΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΓΟΎΡΟΥΝΟ

       . ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΡΙΝΥΣ.
     

          Η ΘΕΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟΓΟΎΡΟΥΝΟ


Άλλη μια μορφή που συνδέεται με την μάυρη επικλητική μαγεία είναι αυτή τής Ερινύας .
Ernst Barlach - Goethes Walpurgisnacht (Goethe's Walpurgis Night.


Δεν μπορούμε να μιλάμε για πνεύμα , θεά ή νεράιδα γιατί μέσα στους αιώνες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για αυτό το δίδυμο γυναικας και ζώου , τόσα πολλά που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι είναι μια μορφή που μπορεί για κακή τού τύχη να συναντήσει σε άγρια δάση και ερημιές σε απόλυτα υλική υπόσταση.

Είχα την ατυχία να την συναντήσω πριν από πολλά χρόνια , αλλά ευτυχώς ήξερα ότι έπρεπε να απομακρυνθώ για να μήν την δω γυμνή γιατί όπου βρίσκεται η γυναίκα  , εκεί κοντά καραδοκεί και το αγριογούρουνο που ξεσκίζει τους οφθαλμολάγνους και τους περίεργους .

Ως θεά του θανάτου στην Ινδία είναι αυτή που προσπάθησε να σκοτώσει τον Αθάνατο Τοξευτή , φυσικά απέτυχε και από την ντροπή της του ζήτησε να την σκοτώσει , αλλά αυτός γελώντας την έκανε αγριογούρουνο σύμβολο της οργής .

Από τον αρχαίο ινδικό μύθο προέρχεται ο αρχαίος ελληνικός μύθος του θανάτου του Άδωνι από αγριογούρουνο σταλμένο από την θεά Άρτεμις.

Η μορφή της ως θεά συναντάται αυτούσια και σε λαούς του Βορρά  ως Freya.


Ως Freya απεικονίζεται καλυμμένη με ένα φτερωτό μανδύα που θυμίζει έντονα την γνωστή κουκουβάγια Στυξ , εξού και το όνομα της Στύγα .

Μπορεί η ελληνική μυθοπλασία να μετέτρεψε τα μαύρα υπόγεια ποτάμια / κοιτάσματα πετρελαίου στον ποταμό Στυξ και τα ποτάμια λάβας στον πυριφλεγέθωντα ποταμό αλλά η πραγματική μορφή της Στυγός είναι η μορφή της αρχαίας Κουκουβάγιας με τα χαρακτηριστικά στυκτά φτερά.


Η σχέση της γριάς Κουκουβάγιας με την ινδική θεά Ντούργκα ή Δέσποινα όνομα που σήμερα χρησιμοποιείται για την Παναγία Δέσποινα .... 

Χαῖρε νύμφη ἀνύμφευτε] ... Ἄχραντε νύμφη πάναγνε, Δέσποινα Παναγία. [Χαῖρε...] Μαρία νύμφη ἄνασσα, χαρᾶς ἡμῶν αἰτία ...

Γίνεται αντιληπτή από την μυθική μορφή της αρχαίας ελληνικής θεάς Δήμητρας Ερινύας.


Η Δήμητρα ήταν θεά που δεν ήταν γνωστή για τους έρωτες της. Ήταν απόμακρη και ακατάδεκτη, γι´αυτό και οι εραστές της ήταν ολιγάριθμοι. Πρώτοι διεκδικητές της υπήρξαν τα αδέλφια της.
Πρώτος ο Δίας, μεταμορφώθηκε σε ταύρο για να ζευγαρώσει μαζί της. Μετανιωμένος για την πράξη του ευνούχισε ένα κριάρι και άφησε τα όργανά του στην αγκαλιά της Δήμητρας ως ένδειξη μεταμέλειας.

 Εκείνη δέχτηκε τη συγγνώμη του και μερικούς μήνες μετά γέννησε τη μονάκριβη κόρη της Περσεφόνη. Ακολούθησε ο έρωτας του Ποσειδώνα για τη θεά.
 Η Δήμητρα για να γλυτώσει από την πολιορκία του μεταμορφώθηκε σε φοράδα και κρύφτηκε ανάμεσα στα βασιλικά κοπάδια του Όκνιου, γιου του Απόλλωνα.
 Μόλις ο Ποσειδώνας το αντιλήφθηκε μεταμορφώθηκε σε άλογο και κατάφερε τελικά να ζευγαρώσει μαζί της. 
Καρποί αυτής της συνεύρεσης ήταν μία κόρη, η Δέσποινα, το όνομα της οποίας δεν έπρεπε ποτέ να προφέρεται, που αποκαλυπτόταν μόνον στους μυημένους των Ελευσινίων και ένα αλογο με φτερά και μαύρη χαίτη, ο Αρίων.
Η οργή της Δήμητρας για τον βιασμό της από τον Ποσειδώνα, της έδωσε το προσωνύμιο Ερινύα.



Υ.γ  Σύμφωνα πάντα με τους κανόνες της Ονοματοθεσίας ( Πλάτωνας) και την Καβαλιστική μαγεία το όνομα είναι σημαντικό για την επίκληση της οποιασδήποτε δύναμης.

Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η χριστιανική πίστη όταν υμνεί την immaculata ( άσπιλη ) αγνή παρθένο Δέσποινα σίγουρα αυτή η δύναμη που λαμβάνει το κάλεσμα δεν είναι η μητέρα του Ιησού Χριστού της οποίας το όνομα δεν ήταν κάν Μαρία καθώς  προέρχεται από το εβραϊκό όνομα מִרְיָם ή Μύριαμ.[1]

Το όνομα Μαρία περιέχει την εβραϊκή ρίζα μρ που σημαίνει "πικρός" (σχετιζόμενο με το μύρο), ή μρυ, λέξη που σημαίνει "επαναστατικός" και οδηγεί στην Αρτέμιδα η οποία είναι νύμφη και ανύμφεύτη και επαναστατική , παρθένος.

Αν πραγματικά οι άνθρωποι σήμερα γνώριζαν τα πιό σημαντικά από τα εντελώς βασικά πράγματα που αφορούν την μαγεία θα προσέγγιζαν τον χριστιανισμό και τις θρησκείες γενικότερα με πιό ουσιαστική πνευματικότητα χωρίς να μπορούν δυνάμεις " ξένες " να κλέψουν την ενέργεια και τις προσφορές των πιστών .

Medium Evans Adamakis

Δημοφιλείς αναρτήσεις