⏹️ Μαγικά μαγικά τετράγωνα κάποιας μακρινής εποχής ⏹️
⏹️ Μαγικά μαγικά τετράγωνα κάποιας μακρινής εποχής ⏹️
Βρήκα αυτά τα εξαιρετικά μαγικά τετράγωνα να κρύβονται στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 1915 του Himmel und Erde --
Το να τα βλέπω ήταν σοκ για μένα λόγο της εποχής εκείνης που η Μαγεία δεν ήταν ελεύθερη όπως σήμερα και επειδή περίμενα άρθρα που αφορούσαν περισσότερα τεχνικά θέματα και θέματα αστρονομίας, αν και αντιμετωπίζονταν ως ιστορία της αστρολογίας /Πτυχή αστρονομίας.
Ο συγγραφέας W. Ahrens (του Ρόστοκ) είχε γράψει για διαφορετικές πτυχές του μαγικού τετραγώνου στον Νότιο Ειρηνικό ("Etwas von magischen Quadraten in Sumatra und Celebes")
https://www.jstor.org/stable/23031445
Έχει γράψει εκτενέστερα για την Καμπάλα και τα μαγικά τετράγωνα (στο "Hebraeische Amulette mit Magischen Zahlenquadraten» για παράδειγμα)..
Hebräische Amulette mit magischen Zahlenquadraten ⚫
https://www.deutsche-digitale-bibliothek.de/item/NR5V5HOBS4VHZRKX47UIBMM35LC54S3Q
...Και γενικά στο Mathematische Unterhaltungen und Spiele (1901).
Τα ονόματα των μαγικών τετραγώνων υιοθετήθηκαν από τον Κορνήλιο Αγρίππα (1486-1535) που κατασκεύασε τετράγωνα 3,4,5,6,7,8 και 9 κελιών, ονομάζοντάς τα για τα επτά «πλανητικά» αστρολογικά σύμβολα, Κρόνο, Δία, Άρη, Ήλιο, Αφροδίτη, Ερμή και Σελήνη
Το μαγικό τετράγωνο ως ιδέα φαίνεται ότι εισήχθη στα δυτικά από τον Μοσχόπουλο της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 15ου αιώνα - η ίδια η μαγική γνώση είναι όμως αρχαία την βρίσκουμε στην Ινδία περισσότερα από 1500 χρόνια πριν την άφιξή της στην Ευρώπη).
Εικόνα
(Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα μαγικού τετραγώνου «Αφροδίτη», με επτά κελιά).
Αυτό το μαγικό τετράγωνο, ένα τετράγωνο «Σελήνη» ή «Σελήνη», έχει εννέα κελιά, και έχει επίσης μια μορφή «Τ».