💀 Η ανατριχιαστική ανακάλυψη αρχαίου φυλαχτού από ανθρώπινo κρανίo 5.500 ετών 💀

💀 Η ανατριχιαστική ανακάλυψη αρχαίου φυλαχτού από ανθρώπινo κρανίo 5.500 ετών 💀



Η χρήση φυλαχτών και περίαπτων είναι κυριολεκτικά παλιά όσο και ο κόσμος μας, το γνωστό μας γαλάζιο ματοχαντρο ή μάτι 👁️ προέρχεται από την προϊστορική εποχή καί την γαλανοματα θεά Wadjet την αρχαιότερη θεότητα όλων των εποχών .


Όπως φαίνεται και από την αρχαιολογική έρευνα η εμπορική χρήση των αντικειμένων αυτών είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, άσχετα αν σήμερα υπάρχει εμπορευματοποίηση της Μαγείας και φυσικά εννοείται ακόμη και της ίδιας της θρησκείας των λαών, οδήγησε στο  να πωλούνται λαδακια αγίων και κομποσχοίνια και διάφορα άλλα υποτίθεται αγιωτικα αντικείμενα κινεζικής κατασκευής χωρίς καμία απολύτως υπερφυσική δύναμη ως φυλαχτά και περίαπτα.

Αληθινά φυλαχτά που όντως έχουν ενεργοποιηθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προστασία από την κακοτυχία, την φτώχεια, τις ασθένειες και την οικονομική δυσχέρεια δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει , ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα που σχετίζονται με οστά ανθρώπων ή ανθρώπινα υπολείμματα όπως είναι τα  KUMAN THONG ή το φυλαχτό KUMANEE EPER 💀


KUMAN THONG

https://kiyametlis.blogspot.com/2023/02/kuman-thong-3-head-thailand-amulet.html

Έν αντιθέσει με όσα λέγονται από τους αδαείς, η πίστη δεν έχει καμία σχέση με την μαγεία και την ενδυνάμωση των μαγικών αντικειμένων.

Όπως φαίνεται μέσα από την ανάρτηση μου στο blog post είναι διαφορετικές μεταξύ τους έννοιες η αληθινή Μαγεία και τα φυλαχτά από την πίστη .

Ένα αντικείμενο αποκτά μαγικές ιδιότητες όταν πιστεύουμε σε αυτό ?

Τα μάγια δεν σε πιάνουν όταν δεν πιστεύεις στην Μαγεία ?

Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν μέσα από τα βίντεο που ακολουθούν στο χώρο του blog post και είναι ατράνταχτες αποδείξεις για το τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα .

ΜΑΓΕΊΑ Ή ΠΊΣΤΗ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΊΑ ? 

 • KUMAN THONG • KUMAN NEE •

https://kiyametlis.blogspot.com/2018/07/medium-evans-adamakis-215-555-7893-18.html

Όσοι είδατε το τελευταίο βίντεο στο Blog post μου καταλαβαίνετε ότι σαφώς τα αληθινά φυλαχτά τα οποία όπως βλέπουμε είναι κατασκευασμένα από οστά ανθρώπων ή ανθρώπινα εξαμβλώματα είναι αληθινά ισχυρά έναντι όλων των υπολοίπων ψεύτικων που κυκλοφορούν στο εμπόριο γενικά.


Στην φωτογραφία 1 βλέπουμε ένα σύγχρονο φυλαχτό φτιαγμένο από το άνω μέρος του κρανίου ενός μικρού παιδιού από την Ταϊλάνδη το οποίο στην πραγματικότητα είναι το σύγχρονο φυλαχτό αντίστοιχο του αρχαίου DK SJy39 φωτογραφία 2.

Το θραύσμα του κρανίου Ribe ( DR EM85; 151B στο Rundata , επίσης γνωστό ως DK SJy39 ) είναι ένα τμήμα ανθρώπινου οστού κρανίου εγγεγραμμένο με ρούνους και ανακαλύφθηκε το 1973 σε μια αρχαιολογική ανασκαφή στο Ribe της Δανίας . Χρονολογείται γύρω στο 725 ΜΧ

Το θραύσμα του κρανίου έχει μέγεθος περίπου 6 x 8,5 cm και έχει ληφθεί από την κορυφή ενός κρανίου. 

Έχει μια τρύπα και Ρούνοι είναι εγγεγραμμένοι με μεταβατικούς ρούνους Younger Futhark . 



Η ρουνική επιγραφή διατηρεί δύο σχήματα χαρακτήρων από τον Πρεσβύτερο Futhark , ᚺ ( h ) και ᛗ ( m ). 



Το αντικείμενο μελετήθηκε τελευταία φορά μέσω ψηφιακού μικροσκοπίου το 2021 και βρέθηκε ότι περιέχει τους ακόλουθους ρούνους

ᚢᛚᚠᚢᛦᛡᚢᚴᚢᚦᛁᚾᛡᚢᚴᚺᚢᛏᛁᚢᛦ

ulfuʀᴀukuþinᴀukʜutiuʀ

ᚺᛁᛡᛚᛒᛒᚢᚱᛁᚾᛋᚢᛁᚦᛦ

ʜiᴀlbburinsuiþʀ

ᚦᛡᛁᛗᛏᚢᛁᛡᚱᚴᛁᛡᚢᚴᛏᚢᛁᚱᚴᚢᚾᛁᚢ

þᴀiᴍtuiᴀrkiᴀuktuirkuniu

ᛒᚢᚢᚱ

μπουρ

Μια πιθανή ερμηνεία της επιγραφής είναι:

Ulfʀ auk Ōðinn auk Hō-Tīwʀ. Hiālp burin's/burins/Burins viðʀ þæim dværgi auk dværgyniu Bōur.

Ulfʀ και Ōðinn και High-Tīwʀ. Η βοήθεια φέρεται/τα νεογέννητα/οι Burins βοηθούν ενάντια σε αυτόν τον νάνο και τον νάνο Bōur. 

Όπου το "Ulfʀ" αναφέρεται σε κάποια άγνωστη θεότητα, το "Ōðinn" στον θεό Odin και το "High-Tīwʀ" στον θεό Týr .

 Η λέξη "hiālp" και η τρύπα στην κορυφή κάνουν το αντικείμενο παρόμοιο με άλλα προστατευτικά φυλαχτά όπως αυτό του Kvinneby (Öl SAS1989;43). 

Η επόμενη ακολουθία ρούνων ᛒᚢᚱᛁᚾᛋ θα μπορούσε είτε να σημαίνει burin [e]s «φέρεται», που θα έδενε με την τρύπα, Burins «τα νεογέννητα», που θα έδειχνε ότι το αντικείμενο είναι προστατευτικό φυλαχτό για ένα νεογέννητο, ή Burins » Burins», το όνομα του ατόμου που προστάτευσε το φυλαχτό. 

Η φράση viðʀ þæim dværgi auk dværgyniu Bōur ονομάζει δύο όντα από τα οποία το φυλαχτό προστατεύει τον φέροντα, έναν νάνο, ο οποίος πιθανώς έχει το όνομα (δηλ. Burinn), και έναν νάνο Bōur.

Το αντικείμενο έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με την πλάκα Near Fakenham , η οποία είναι επίσης ένα προστατευτικό ρουνικό φυλαχτό ενάντια σε έναν νάνο, και γενικότερα με την αγγλοσαξονική γοητεία Against a Dwarf , ένα από τα οποία περιέχει ακόμη και έναν αρσενικό και έναν θηλυκό νάνο (Wið Dweorh XCIIIb). 

Near Fakenham plaque

https://en.wikipedia.org/wiki/Near_Fakenham_plaque

Μαζί με αυτές τις επιγραφές, το θραύσμα του κρανίου Ribe φαίνεται να ήταν μέρος μιας κοινής πεποίθησης στη Βόρεια Θάλασσα ότι οι νάνοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν ασθένειες και ότι θα μπορούσαν να φορεθούν προστατευτικά φυλαχτά για να τις αποκρούσουν.

Έχει επισημανθεί ότι υπάρχει γενική έλλειψη φθοράς στην τρύπα του  που θα αναμενόταν αν είχε χρησιμοποιηθεί ως προστατευτικό φυλαχτό. 

Από την άλλη πλευρά, το θραύσμα βρέθηκε ανάμεσα σε υπολείμματα από μια αγορά, επομένως μπορεί να μην είχε πουληθεί και χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Το ίδιο ακριβώς πράγμα εμφανίζεται μέχρι σήμερα στην Ταϊλάνδη όπου εκεί βλέπουμε στην φωτογραφία 1 ένα Kumanee Eper δηλαδή εγχάρακτο φυλαχτό φτιαγμένο από το πάνω μέρος του κρανίου ενός μικρού παιδιού .

Ο Rune 31 είχε προηγουμένως διαβαστεί ως πιθανό i και η ακολουθία h i a lbburiis ως Hiālp buri είναι «βοήθεια περνάει από το τρυπάνι» ή Hiālp Būri είναι «Būri είναι βοήθεια». 

Ωστόσο, ο Nordström (2021) που μελέτησε το αντικείμενο σε ψηφιακό μικροσκόπιο διαπίστωσε ότι ο ρούνος πρέπει να διαβαστεί ως n . 

Επιπλέον, ο ρούνος 41 διαβάστηκε προηγουμένως ως α και η ακολουθία uiþʀ ¶ þ a i m a ui a rki ως viðʀ þæima værki «ενάντια σε αυτόν τον πόνο».

 Εδώ, ο Nordström διαπίστωσε ότι τα κλαδιά διέσχιζαν το κύριο πεντάγραμμο πολύ ψηλά για να διαβαστούν ως a . 

Τέλος, ο ρούνος 59 διαβάστηκε ως n από τον Stocklund (1996) και η ακολουθία a uktuirkunin ως auk dværg[ʀ] unninn 'and the dwarf overcome'.

 Ωστόσο, οι περισσότεροι μελετητές το έχουν διαβάσει ως u και ο Nordström (2021) διαπίστωσε ότι το κλαδάκι διέσχισε ξανά την κύρια ράβδο πολύ ψηλά για να διαβαστεί ως n . 

Επιπλέον, η ερμηνεία auk dværg unninn είναι γλωσσικά εξαιρετικά απίθανη, καθώς από το ονομαστικό θέμα dværg[ʀ] λείπει το υπερώιο ʀ, το οποίο ήταν υποχρεωτικό από το 700 και υπήρχε στα άλλα ονομαστικά αρσενικά ουσιαστικά ( Ulfʀ και Tīwʀ ).

 Επιπλέον, η ερμηνεία που προσφέρεται από τον Nordström viðʀ þæim dværgi auk dværgyniu είναι επίσης πιο εύλογη αφού αντιπροσωπεύει ένα αλλιώτικο αρσενικό-θηλυκό ζευγάρι όπως το æsir ok ásynjur.

 Η λέξη dværgynia , που προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Grønvik (1999), επιβεβαιώνεται επίσης σε μεταγενέστερη δυτικο-νορβηγική μορφή dyrgja. 


http://irisharchaeology.ie/odins-skull-a-macabre-amulet-from-denmark/

Δημοφιλείς αναρτήσεις