MAHA SONA • O ΒΑΣΙΛΙΆΣ ΤΩΝ ΤΆΦΩΝ ΓΝΩΣΤΌΣ ΚΑΙ ΩΣ RITIGALA JAYASENA

MAHA SONA • O ΒΑΣΙΛΙΆΣ ΤΩΝ ΤΆΦΩΝ ΓΝΩΣΤΌΣ ΚΑΙ ΩΣ RITIGALA JAYASENA



Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως μπορεί να διαβάζουμε στο κείμενο της Γενέσεως στην Παλιά Διαθήκη για την ύπαρξη των γιγάντων οι οποίοι ήταν άντρες ονομαστοί στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σε αυτούς στην ιστορία της Δύσης και ολόκληρη την Ευρώπη. 

Αντίθετα συναντάμε πολλά τέτοια ιστορικά πρόσωπα και στοιχεία στην Ινδία και την Κεϋλάνη.

Ξέρουμε από την αρχαία ελληνική μυθολογία ότι κάποια στιγμή ο ίδιος ο θεός Δίας εξόρισε τους γίγαντες στην Κεϋλάνη όπου εκεί βλέπουμε ότι παραμένουν ελεύθεροι να ζήσουν σε μια παραδεισένια έκταση γεμάτη από κήπους και πάρκα αναψυχής και λιβάδια και πολλά άλλα πράγματα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πιθανότατα διαφυγής από την νήσο η οποία φυλάσσεται από ένα τεράστιο φίδι της θάλασσας την θεά του τόπου εκεί Σουράσα η οποία κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία γίνεται Κάμπη. 

Τόσο το κείμενο της Γενέσεως όσο και η Παλιά Διαθήκη αφήνει να εννοηθεί ότι μιλάμε για ένα λαό ή πολιτισμό και όμως στην πραγματικότητα οι άνθρωποι τεράστιου όγκου και μεγέθους εμφανίζεται να είναι ελάχιστα άτομα και αυτά μετρημένα στα δάχτυλα.

Οι γίγαντες άντρες ονομαστοί της Παλιάς Διαθήκης είναι μόλις 10 άτομα απόγονοι ανθρώπων κανονικού μεγέθους, εξέχουσες προσωπικότητες, πολεμιστές και φυσικά εννοείται λόγο μεγέθους εμφανίζονται στην ιστορία ως " άνδρες ονομαστοί" .

Ένας από αυτούς  τους ανθρώπους ο οποίος μπορεί να μην ήταν ένας απο τους 10 που ήταν ονομαστοί, αλλά δυστυχώς μάλλον το ακριβώς αντίθετο ήταν και ο Maha Sona επίσημα γνωστός ως Ritigala Jayasena, ένας πρώην άντρας • γίγαντας  και πολεμιστής που υπηρέτησε στον στρατό του βασιλιά Dutugemunu ανάμεσα στους 10 μεγάλους Γίγαντες για τους οποίους μιλάει η Παλιά Διαθήκη γιατί όντως υφίσταται ως γεγονός ότι υπήρξαν ως άνθρωποι ," άντρες ονομαστοί".

Στις τοπικές λαϊκές παραδόσεις ο Maha Sona είναι παλαιότερα ένας άνθρωπος γνωστός ως Ritigala Jayasena (Jayasena of Ritigala ), ένας άγριος πολεμιστής που ζούσε γύρω από τη βασιλεία του βασιλιά Dutugamunu .

Υπήρχε μια γιορτή μετά τη νίκη από τον πόλεμο μεταξύ του εισβολέα βασιλιά Elara και του βασιλιά Dutugemunu , οι 10 Μεγάλοι Γίγαντες συμμετείχαν επίσης σε αυτή την τελετή με την οικογένειά τους.

Ο Jayasena σύμφωνα με το μύθο φέρετε να προσέβαλε άσχημα έναν άλλο άγριο πολεμιστή καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης χωρίς ηθικούς φραγμούς λόγω του αλκοόλ,  προσβάλλοντας την όμορφη γυναίκα του. 

Ο Gotaimbara τον προκαλεί σε μια μάχη τιμής και προγραμματίζει μια ημερομηνία και την ώρα για τον αγώνα σε ένα νεκροταφείο.

Προγραμματίζουν την ημερομηνία και την ώρα για τον αγώνα σε ένα ανοιχτό νεκροταφείο.

 Την προγραμματισμένη ημέρα, ο αγώνας ξεκίνησε με μια μεγαλειώδη τελετή.

 Πάλεψαν μεταξύ τους δείχνοντας τη δύναμή τους.

Ο Gotaimbara αποκεφαλίζει τον Jayasena με ένα μόνο ιπτάμενο λάκτισμα στο κεφάλι του Jayasena.

Βλέποντας την ενοχλητική κατάσταση του Jayasen, μια θεότητα που ονομάζεται "Wesamuni" λυπήθηκε και προσπαθεί να αναστηθεί πριν κρυώσει το πτώμα, η θεότητα δεν μπορούσε να βρει το κεφάλι του στην ώρα του. 

Ο χρόνος έχει περάσει, δεν υπάρχει άλλος χρόνος πριν το σώμα κρυώσει για πάντα.

 Στο χάος της εύρεσης του κεφαλιού του Jayasena, η θεότητα βρήκε ένα κεφάλι αρκούδας βιαστικά και ταιριάζει με το κεφάλι της αρκούδας προς τα πίσω στο σώμα του Jayasena και τον αναζωογονεί με γκροτέσκο μορφή, του έδωσε επίσης κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις στον νεογέννητο δαίμονα.

Οι άνθρωποι που τον συνάντησαν τρομοκρατήθηκαν σε σημείο να αρρωστήσουν κυρίως επειδή τον βρήκαν σε νεκροταφεία. Αυτή η νέα περσόνα βαπτίζεται ως «Maha Sona» που σημαίνει στα Σινχαλά «Μεγάλος Δαίμονας του Νεκροταφείου».



Βλέποντας την ενοχλητική κατάσταση του Jayasen, μια θεότητα που ονομάζεται "Wesamuni" λυπήθηκε και προσπαθεί να αναστηθεί πριν κρυώσει το πτώμα, η θεότητα δεν μπορούσε να βρει το κεφάλι του στην ώρα του. Ο χρόνος έχει περάσει, δεν υπάρχει άλλος χρόνος πριν το σώμα κρυώσει για πάντα. Στο χάος της εύρεσης του κεφαλιού του Jayasena, η θεότητα βρήκε ένα κεφάλι αρκούδας βιαστικά και ταιριάζει με το κεφάλι της αρκούδας προς τα πίσω στο σώμα του Jayasena και τον αναζωογονεί με γκροτέσκο μορφή, του έδωσε επίσης κάποιες υπερφυσικές δυνάμεις στον νεογέννητο δαίμονα.


Οι άνθρωποι που τον συνάντησαν τρομοκρατήθηκαν σε σημείο να αρρωστήσουν κυρίως επειδή τον βρήκαν σε νεκροταφεία.

 Αυτή η νέα περσόνα βαπτίζεται ως «Maha Sona» που σημαίνει στα Σινχαλά «Μεγάλος Δαίμονας του Νεκροταφείου». 

Φυσικά εννοείται ότι αν θέλετε πιστεύετε ότι μια άσχετη θεότητα ανακατεύτηκε σε μια υπόθεση που δεν την αφορά και έτσι δημιουργήθηκε ο συγκεκριμένος αυτός δαίμονας.

Η επιλογή του νεκροταφείου ευθύς εξ αρχής ως τόπο της μάχης δείχνει ολοκάθαρα ότι εδώ πραγματικά υπάρχει σκοπός που άπτεται της Μαγείας, ο θάνατος και η νεκρανάσταση του πτώματος του νεκρού γίγαντα περισσότερο μοιάζει με τιμωρία του και φυσικά εννοείται αποτέλεσμα μαύρης μαγείας παρά θεϊκή παρέμβαση.

Το γεγονός ότι συναντάμε ακριβώς το ίδιο τελετουργικό στην ιστορία του Ganesha επιβεβαιώνει τις υποψίες μου ότι εδώ πραγματικά υπάρχει τιμωρία μεν , μαγεία δε αλλά το ίδιο το γεγονός παραμένει μυστήριο..

Ο αποκεφαλισμός ανθρώπου και ζώων τα οποία μετά κυριολεκτικά νρκραναστένονται ενώπιον μαρτύρων δεν είναι καθόλου φαντασία και δεν είναι μόνο φαινόμενο που όπως προείπαμε έχει λάβει χώρα στην Ινδία καθώς και στην αρχαία Αίγυπτο υπάρχει σχετική αναφορά πάνω στο θέμα...

Η ιστορία αυτή η μάλλον η απόδειξη ότι υπάρχει αυτή η ιστορία βρίσκεται , στον Πάπυρο Westcar γνωστός ως " Ιστορίες των Μάγων " ένα ιδιαίτερα αγαπημένο μαγικό κείμενο.

https://en.wikipedia.org/wiki/Westcar_Papyrus

Εκεί που σταματά ο πάπυρος αρχίζει η μαγεία .

Ποιός είναι ο Χόρ Ντε Ντεφ ο γιός του Σούφι που κατείχε την τεχνική της μαγείας και γνώρισε προσωπικά τον μάγο Ντέντι ο οποίος μπορούσε να ξανακολήσει ένα κομμένο κεφάλι δίνοντας ζωή σε ένα άψυχο σώμα , πράγμα που αποδεικνύει πειραματικά μπροστά στον ίδιο τον Φαραώ και τους γιούς του , και όλους τους αυλικούς ?

Αυτό το παιχνίδι με τα αρχαία αιγυπτιακά ονόματα είναι που θέτει σε αμφισβήτηση την αυθεντικότητα του γεγονότος που περιέχει ο πάπυρος.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος όχι μόνο πραγματικα υπήρξε αλλά ήταν και ο επόμενος Φαραώ της Αιγύπτου.

Είναι ο Djedefre , ο βασιλικός διάδοχος του θρόνου του Φαραώ Χέωψ ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του και Ρετζεντέφ όνομα που με βοήθησε να καταλάβω ποιός είναι στην ιστορία.

Ο Ρετζεντέφ στο διαγωνισμό για την καλύτερη δυνατή θαυμαστή και υπερφυσική ιστορία που ο πατέρας του Χέωψ είχε ετοιμάσει για την διασκέδαση των αυλικών σηκώθηκε και με δυνατή φωνή είπε κοιτώντας με ειρωνεία τους αδερφούς του που είπαν τις ιστορίες τους πριν από αυτόν.

" Ακούσαμε για τους μάγους του παρελθόντος και τις πράξεις τους , την αλήθεια των οποίων δεν μπορούμε να ελέγξουμε .

Εγώ όμως γνωρίζω κάποια πράγματα που έγιναν στην εποχή μας ".

Ο Φαραώ Χεωψ ρώτησε περί τίνος πρόκειται και ο Χορ Ντέ Ντέφι απάντησε πως γνώριζε ένα άνθρωπο ονόματι Ντέντι , ο οποίος γνωρίζει πώς να ξανακολλήσει ένα κεφάλι αποκεφαλισμένου αναβιώνοντας το νεκρό σώμα , πώς να δαμάσει ένα λιοντάρι , και επίσης κατείχε την μυστική γνώση

 " Των Αριθμών Πνούτ των Θαλάμων του Θωθ "

Ο ίδιος ο Φαραώ τινάχτηκε καθώς η περιέργεια του εξήφθη γιατί χρόνια ολόκληρα αναζητούσε " Το μυστικά των θαλάμων του Θωθ " στην Μεγάλη Πυραμίδα ( που υποτίθεται ότι χτίστηκε από αυτόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αλήθεια )

Η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν σφραγισμένη στην εποχή του Χεωψ αν και ήταν γνωστό σε τι χρησιμεύει όταν οι κρύσταλλοι τοποθετηθούν στίς θέσεις τους.

Έτσι λοιπόν ο Χεωψ ζήτησε να βρουν και να φέρουν ενώπιον του τον μάγο Ντέντι ο οποίος ζούσε σε ένα νησάκι στην άκρη της Χερσονήσου του Σίνά.

Όταν έφεραν το μάγο Ντέντι στον Φαραώ ο Χούφου δοκίμασε πρώτα τις μαγικές δυνάμεις του ερημίτη βάζοντας τον να αναστήσει μια χήνα , ένα άλλο πουλί και ένα βόδι των οποίων τα κεφάλια είχαν κοπεί και απομακρύνθηκαν από το σώμα.

Ο μάγος πραγματικα ανέστησε τα ζώα.

Ύστερα ο Χούφου ρώτησε : " Είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι γνωρίζεις τους αριθμούς Πντουτ για τους Ιπουτ του Θεού Θωθ ? "

Ο γέροντας απάντησε : " Δεν γνωρίζω τους αριθμούς , Ω βασιλιά αλλά γνωρίζω τον τόπο που βρίσκονται "

Πντουτ σημαίνει το σχέδιο ή η φόρμουλα για κάτι, ή το πλάνο με τους αριθμούς .

Εννοείται ότι ο αρχαίος εκείνος Φαραώ ζητούσε να βρει τα θεϊκά σχέδια του ιδίου του Θεού , δηλαδή ουσιαστικά όλα αυτά πού αναφέρονται στην αρχική παράγραφο του άρθρου , τίς βάσεις του πολιτισμού και τα μυστικά των θεών για τις ουράνιες τροχιές τα οποία φυσικά υπάρχουν άλλα όχι σε κάποιο έντυπο υλικό αλλά σε ένα " Σμαράγδινο πίνακα " που σήμερα ονομάζουμε με απλά λόγια " Tablet ".

Ο μάγος Ντέντι που στα χρόνια του βασιλιά Χεωψ ήταν 110 ετών , είπε : " Δεν ξέρω τι πληροφορίες έχουν αυτά τα σχέδια , ώ βασιλιά αλλά γνωρίζω που βρίσκονται "....

Συνεχίζοντας να απαντά στα ερωτήματα του Φαραώ στο τέλος είπε " Υπάρχει ένα κιβώτιο από ακονόπετρα ( τσακμακόπετρα ) στον ιερό θάλαμο π

ου ονομάζουμε " Αίθουσα των Χαρτών " στην Ηλιούπολη , εκεί μέσα βρίσκονται ".

Αφήνοντας στην άκρη την ιστορία των αριθμών της δημιουργίας του κόσμου ξαναγυρνάμε στην γνωστή μας μορφή του Maha soma ο οποίος αν κοιτάξουμε μεταξύ των 72 κακών πνευμάτων της Ars Goetia θα βρούμε πολλά πρόσωπα με κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, κυρίως λιοντάρια και όχι αρκούδα.

Η μοναδική περίπτωση καταγεγραμμένου δαίμονα που εμφανίζεται ως αρκούδα είναι ο γνωστός μας Μεφιστοφελής ή Μεφιστοφιήλ του Φάουστ ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος αυτός ο Σιντάρτα Γκαουτάμα κνος αποκαλούμενης Βούδας.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα 

Ο Maha Sona πιστεύεται ότι στοιχειώνει νεκροταφεία, αναζητώντας ανθρώπινη λεία. 

Στοιχειώνει επίσης μεγάλους βράχους και λόφους, που περιβάλλονται από ανθρώπινα πτώματα.

 Οι διασταυρώσεις όπου συναντώνται τρεις δρόμοι είναι άλλα στοιχειώματα αυτού του δαίμονα ο οποίος είναι σε θέση να εξαπλώσει τη χολέρα και τη δυσεντερία . 

 Ο Maha Sohona είναι αρχηγός 30.000 δαιμόνων και συχνά χρησιμοποιεί διάφορες μεταμφιέσεις προκειμένου να πετύχει τον στόχο του , κάθε φορά καβαλώντας ένα συγκεκριμένο ζώο όπως κατσίκα, ελάφι, άλογο, πρόβατο και ελέφαντα. 

Ο δαίμονας ύψους 37 μέτρων έχει τέσσερα μάτια και τέσσερα χέρια και το δέρμα του είναι κόκκινο. 

Έχει κεφάλι αρκούδας ή τίγρης, καβαλάει ένα γουρούνι και πίνει το αίμα ενός βουβάλου που κουβαλά στο δεξί του χέρι. 

Είναι επίσης οπλισμένος με ένα μακρύ δόρυ στο  αριστερό του χέρι. 

Η Maha Sona σκοτώνει ανθρώπους τη νύχτα χτυπώντας τους ανάμεσα στους ώμους. 

 Το σημάδι ενός χεριού θα είναι ανάγλυφο στη σάρκα του σώματος μετά από αυτό. 

 Εκτός από το να σκοτώνει, είναι σε θέση να κατέχει και ανθρώπους. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο όρος «σοχόν» (සොහොන්) στα Σινχαλά δεν σημαίνει μόνο τάφος ή νεκροταφείο, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει "φάουλ" γενικά.

 Επομένως, το «Maha Sohona» μπορεί επίσης να σημαίνει «Η μεγάλη πτώση».

 Ο καθηγητής Bruce Kapferer έχει γράψει εκτενώς για αυτό στο βιβλίο του «A Celebration of Demons: Exorcism and the Aesthetics of Healing in Sri Lanka». Bloomington: Indiana University Press, 2η έκδοση, 1983.



Δημοφιλείς αναρτήσεις