Ο ΚΎΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ ° REX TENEBRARUM REGNUM UMBRARUM { ΑΔΗΣ }
Ο ΚΎΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΆΤΟΥ ° REX TENEBRARUM REGNUM UMBRARUM { ΑΔΗΣ }
Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που τον έχουν δεί με την μορφή ενός μαύρου χρώματος άντρα με ημίψηλο καπέλο και ντύσιμο άλλης εποχής μορφή που έχει ως θεός στο Voodoo .
Ανοίγω εδώ ακριβώς παρένθεση για να αναφερθώ στην πρώτη καταγεγραμμένη από ιστορικά στοιχεία αναφορά στην συγκεκριμένη μορφή πολύ διαδεδομένη θεότητα τού Αϊτινού Βουντού του Βασιλιά των νεκρών ή Βαρώνο των τάφων ο οποίος εμφανίζεται ώς στοιχείο κατηγορίας της απαγορευμένης από τον νόμο του κράτους εξάσκησης μαγείας εναντίον του ρήτωρα και πλατωνικού φιλοσόφου Απουλήιου ο οποίος υποχρεώθηκε να εμφανιστεί μπροστά στον ανθύπατο Κλαύδιο Μάξιμο στο δικαστήριο της Σαβράθας .
Διαβάστε σχετικά στο έργο του Απολογία ή Περί Μαγείας ( Apologia sive de Magia).
Μου είναι αδιάφορο το δικανικό μέρος εφόσον εύκολα γίνεται αντιληπτή η ουσία των γεγονότων και ο ρόλος του Baron Cemetery στην προσπάθεια θεραπείας δύο νέων επιληπτικών απο τον μάγο / φιλόσοφο.
Στις λεπτομέρειες περιέχεται η γνωστή και συνηθισμένη στο Βουντού θυσία μάυρης όρνιθας ( gallinae hostiae) που ειναι απαραίτητο τμήμα της αίτησης βοήθειας προς τον Λόα του Βουντού που στην περίπτωση εδώ είναι ο βασιλιάς των νεκρών .
Ο νεαρός θεραπευόμενος εκστασιασμένος καταλαμβανόμενος απο το πνεύμα του Θεού των τάφων πέφτει κάτω όπως γίνεται μέχρι σήμερα στο Βουντού, και ο Απουλήιος δεν αρνείται ότι πράγματι έκανε μία μαγική μύηση στον ασθενή αφού λέει " Μύησα τον νεαρό με μία επίκληση " ( Apologia 43: Quem ego carmine dignatus sum initiare.)
Η χρήση τριών συγκεκριμένα ειδών ψαριών που χρησιμοποιούσε ο Απουλήιος παραπέμπουν σε αντίστοιχα είδη ψαριών που χρησιμοποιούν οι μάγοι για την παρασκευή φίλτρων όπως η σκόνη για Ζόμπι.
Το ψάρι γνωστό ως Κυκλόπτερος του οποίου η τοξίνη χρησιμοποιείται και στο μαγικό ξόρκι του " Κατεβάσματος του φεγγαριού στην γή ".
Verettílum καί Virginal σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι τά υπόλοιπα δύο είδη ψαριών που χρησιμοποιούσε ο Απουλήιος, δηλαδή είναι ο Βάλανος που συναντάμε και στην Σολομωνική με την λάθος μετάφραση σε Γλάνος η χολή και το συκώτι του οποίου όταν καούν πάνω σε ξύλο από ταμαρινιά διαλύουν τίς κακουργίες του δαίμονα Ασμοδαίος που στην αρχαιότητα ονομαζόταν " Λάθος " και το Κτείς το γνωστό σήμερα οστρακόδερμο που λέμε Χτένι.
Ο Απουλήιος σε ολόκληρο το κείμενο που δημοσιεύτηκε φαίνεται ειρωνικός και ουσιαστικά λέει μπούρδες, είναι σίγουρα ένοχος αλλά αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί πάρα τά τόσα τεκμήρια.
Τα ουσιαστικά τεκμήρια είναι το οτι ο Απουλήιος φύλαγε " Όργανα μαγείας " τυλιγμένα μέσα σε ένα πανί στην βιβλιοθήκη του " δίπλα στους λάρητες του Ποντιανού ".
Instruménta Magiae δηλαδή μαγικά όργανα μεταξύ των οποίων ήταν ένα αγαλματίδιο απο έβενο το οποίο αναπαριστούσε ένα σκέλεθρο, και το οποίο σύμφωνα με τις κατηγορίες ο ίδιος ο Απουλήιος είχε ζητήσει να τού σκαλίσει ο γνωστός ξυλογλύπτης Οίας κρυφά απο ενα ασυνήθιστο και εκλεκτό είδος ξύλου.
Το αγαλματάκι αυτό χρησιμοποιούσε στις τελετές του λατρεύοντας το στα πλαίσια περίπλοκων ιερουργιών και το προσφωνούσε με τον ελληνικό τίτλο
"Βασιλέα ".
Στην αμυντική του έκθεση ο Απουλήιος αναφέρει ότι το συγκεκριμένο άγαλμα είναι ο Θεός Ερμής πράγμα που είναι σωστό κατά ένα μέρος, μιάς και σύμφωνα με τις οδηγίες των μαγικών παπύρων το ιερό ξύλο του Ερμή είναι ο Εβενος, και σύμφωνα πάντα με μυθολογικές αναφορές των Αζτέκων ο Θεός του κάτω κόσμου που σήμερα ονομάζεται Εωσφύγος Ροφοκάλε, μια μαύρη μορφή με ανθρωποφαγικές συνήθειες και κάτοχος της μαγείας μπορούμε να πούμε ότι συγκριτικά ταυτίζεται με τον Ερμή Χθονιο, συνοδό της Εκήτης και αγγελιοφόρος της Περσεφόνης.
Βλέποντας όμως σφαιρικά και αποστασιοποιημένα την ιστορία είναι φανερό ότι ουσιαστικά ο Απουλήιος προσπάθησε δύο φορές να θεραπεύσει ανεπιτυχώς την επιληψία με την χρήση μαγικών μεθόδων που βρίσκονται αυτούσιες στο Βουντού.
Το αγαλματάκι του Βασιλέα των τάφων, η θυσία μάυρης όρνιθας, η λιποθυ του ασθενούς και στις δύο περιπτώσεις αλλά και η ομολογία του ίδιου του Απουλήιου " Μύησα τον νεαρό με μία επίκληση " ( Apologia 43: Quem ego carmine dignatus sum initiare.) δείχνουν καθαρά την ύπαρξη του Βουντού ώς μέσο μαγικων μεθόδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ρωμη.
Για να γίνει κατανοητό το ποιος είναι αυτός ο θεός θά πρέπει νά ακολουθήσουμε την μορφή του πίσω στο χρόνο και να τον δούμε πολλές χιλιάδες χρόνια πριν με την ίδια μορφή και χαρακτηριστικά γνωρίσματα αλλά άλλο όνομα έτσι τουλάχιστον όπως παρουσιάζεται μέσα από τα χειρόγραφα του αρχιεπισκόπου Λάντα το 16 αιώνα για τις θεότητες των Γιουκατέκ !
Ο κυριότερος θεός ή Θάνατος Α ' με την έννοια του θανάτου ώς εκμηδένιση τής ύπαρξης του ανθρώπου είναι ο θεός Hunhau ο οποίος εμφανίζεται ώς ένα εντελώς σάπιο πτώμα ενός άνδρα που συνεχίζει να ζει
Το ενδιαφέρον σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι συνήθειες του συγκεκριμένου όντος που του αρέσει να καπνίζει πούρα και να πίνει αλκοόλ είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που συναντάμε και στην σημερινή εποχή στο Voodoo στην μορφή του ίδιου ως Baron Cemetery.
Μπορεί να είναι θεότητα που περιέχει και καλά στοιχεία που αφορούν την θεραπεία κλπ αλλά στην πραγματικότητα είναι ο θεός Κισίν όπως ονομάζεται στα Λακαντόνα δηλαδή ουσιαστικά μιλάμε για το Σατανά των χριστιανών , είναι ο αντίποδας του " Άνω θεού " της δημιουργίας της ψυχής και της ανθρώπινης ζωής !
Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι βρίσκουμε δίπλα του μορφές όπως είναι ο Uacmitun Ahau ο φωτεινός ιαγουάρος της νύχτας , μια εωσφορική μορφή ο οποίος είναι ο γνωστός δαίμονας Balam της Ars Goetia , επίσης μια από τις σκοτεινές νύμφες είναι η ίδια η αρχαία ελληνική Μηλινόη .
Αυτός είναι ο ίδιος που απήγαγε την Περσεφόνη , αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η μορφή του η οποία αρχικά ήταν ακριβώς αυτή ενός διωγκομένου από τα αέρια της σύψης δύσωσμο πτώμα άνδρα με κεφάλι πουλιού ...
Αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική γιατί αποδεικνύει ότι ο θεός Νεργκάλ των Σουμέριων και σύζυγος της θεάς Ερεσκιγκάλ η οποία είναι ουσιαστικά μια αρπυία
Και ο ίδιος αυτός είναι πτηνόμορφος γεγονός που πιστοποιεί τό όνομα του που στην σημερινή εποχή μεταφράζεται ως Κόκορας , ενώ στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει Ορνίας !
Το γεγονός ότι είναι ο ίδιος αυτός ο Ορνίας θα αποδειχθεί στην συνέχεια , προηγουμένως όμως να τονιστεί ότι ο Ορνίας ήταν αυτός που έφερε τα πνεύματα ενώπιον του βασιλιά Σολομώντα ,και μεταξύ άλλων ήταν και η δαίμονας Δύναμη του αστερισμού των Πλειάδων μορφή που ουσιαστικά είναι η ίδια η Λίλιθ Ερεσκιγκάλ η σύζυγος του .
Το όνομα του Ορνία από την αρχαία ελληνική λέξη Όρνις δηλώνει την μορφή του συγκεκριμένου όντος και είναι σωστή άσχετα αν η εβραϊκή εκδοχή του ονόματος έχει άλλη σημασία .
Για την ύπαρξη και δράση της Λίλιθ Ερεσκιγκάλ έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση μου και έχω αναφέρει αναλυτικά ολόκληρο το οικογενειακό δέντρο που είναι σήμερα όλοι ανεξαιρέτως δαίμονες ονομαστοί και θεοί οι οποίοι έδρασαν στην αρχαία εποχή στην Λιβύη όπως λεγόταν η Necropan ή Αφρικανική ήπειρος όταν ακόμα ο ποταμός Νείλος ονομαζόταν Τρίτωνας .
Η Λίλιθ Ερεσκιγκάλ είναι η ίδια η αρχαία ελληνική Ιώ και έχει αδερφό της τον Βήλο , από την γενιά της θα προκύψουν ο Δαναός και οι κόρες του , ο Σίσυφος , η Βασίλισσα Λάμια και άλλοι άνθρωποι που ουσιαστικά είναι άνθρωποι πουλιά δηλαδή άρπυιες και σήμερα όλοι ανεξαιρέτως είναι δαιμονικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου και του θεού Όρκου των αρχαίων Ελλήνων ο οποίος εμφανίζεται ως γιός της Λίλιθ Ερεσκιγκάλ και αγγελιοφόρος με εντελώς διαφορετικό ρόλο ο οποίος έχει υπό την καθοδήγηση του 60 διαφορετικές δυνάμεις ασθένειας που μπορούν να προκαλέσουν το θάνατο του ανθρώπου.
O δαίμονας VALAC , " Ο Βασιλιάς των Φιδιών " είναι ο ένας από τους συζύγους της θεάς του Θανάτου και παραληλα γιός της , το όνομα του ως θεού είναι Ninazu σχετίζεται με την ανάσταση της φύσης και της ζωής , μορφή του είναι το φίδι του κάτω κόσμου και συνδέεται με το πρωπατορικό αμάρτημα της χριστιανικής θρησκείας στην υπόθεση εμπλέκεται και ο αστερισμός της Ύδρας ο οποίος εμφανίζεται ως δράκος ή Χάλκινο φίδι γεγονός που δεν έχει ακόμη αποσυμβολιστεί επαρκώς για να γίνει αναφορά σε αυτήν.
Ο Gugalana υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της θεάς και συνδέεται με τον αστερισμό του Ταύρου το όνομα του θεού σημαίνει " Ο επιθεωρητής των καναλιών του Άνου " εδώ η ερμηνεία είναι εντελώς μεταφορική και αφορά τα πνευματικά κανάλια γεγονός που πιστοποιεί η παρουσία του στην γή ενώπιον πολλών χιλιάδων ανθρώπων αφού αυτός είναι που ουσιαστικά ανοίγει τα πνευματικά κανάλια και ρυάκια ενέργειας και ως Ορνίας αυτός είναι που φροντίζει την εμφάνιση των πνευμάτων ενώπιον του μάγου γεγονός που βλέπουμε στην Διαθήκη του Σολομώντα.
Για να καταλάβετε ότι ο συγκεκριμένος θεός είναι ο ίδιος ο Ορνίας θα πρέπει να τον δούμε στην αρχαία αιγυπτιακή μαγεία και τα χωροχρονικά περάσματα .
Είναι ο θεός Σέκερ με κεφάλι γερακίου εξού και το όνομα του Ορνίας από το αρχαίο ελληνικό όρνις δηλαδή πουλί.
Ο κύριος του Σέκερ της 4 ης ώρας είναι ενδιαφέρουσα οντότητα που ίσως έχει πολλά να μας πει ....Ο Σέκερ αναφέρεται στο Ταξίδι του Ρα : ο μύθος συνήθιζε να εξηγεί τι συμβαίνει τη νύχτα όταν ο Ρα ταξιδεύει στον Κάτω Κόσμο.
Σύμφωνα με τον μύθο, ο Σέκερ κυβερνά το Πέμπτο Βασίλειο της Νύχτας, το οποίο ονομάζεται «Κρυμμένο», και έχει ως αποστολή να τιμωρήσει τις ψυχές των κακοποιών ρίχνοντάς τους σε μια λίμνη με βραστό νερό όπου πρέπει να υποφέρουν για την αιωνιότητα.
Επίσης, στο πλαίσιο των φεστιβάλ στο akhet, οι οπαδοί του φορούσαν κορδόνια από κρεμμύδια στο λαιμό τους, τα κρεμμύδια χρησιμοποιήθηκαν για την ταρίχευση ανθρώπων - άλλοτε το δέρμα, άλλοτε ολόκληρο το κρεμμύδι. Όταν χρησιμοποιούταν μόνο το δέρμα, τοποθετούνταν στα μάτια και μέσα στα αυτιά για να κρύψει τη μυρωδιά.
Επίσης, ο θεός απεικονιζόταν να βοηθά σε διάφορες εργασίες όπως το σκάψιμο τάφρων και καναλιών , στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του Gugalana .
Θάνατος και ανάσταση ° Διάνοιξη καναλιών ° κεφάλι πουλιού και το σημαντικότερο όλων των στοιχείων είναι το γεγονός ότι αυτή η συγκεκριμένη οντότητα εμφανίζεται ως θεός ή βασιλιάς του Πέμπτου Βασιλείου της Νύχτας του λεγόμενου " κρυμμένου" λέξη που στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα σημαίνει " Αμέντι " λέξη που βρίσκουμε στο όνομα του θεού Αμουν.
Αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική γιατί πρώτον έχουμε την θέση μέσα στο χώρο των παράλληλων κόσμων του περιβόητου De Umbrarum Regni γεγονός πού μας δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε πως μπορεί κανείς να πάει ή να μην πάει εκεί , και αν βρεθεί εκεί πως μπορεί να το σκάσει από εκεί !
Μελετώντας την αρχαία μαγεία ξεκαθαρίζει πλήρως η εικόνα ποιος είναι ποιός , ποιος είναι ο ρόλος του καθενός εντός της κτίσεως κόσμου με τα παράλληλα σύμπαντα που δεν είναι μόνο φως, όσο για το ρόλο του συγκεκριμένου όντος που αφορά αυτή η ανάρτηση πιστεύω ότι είναι απολύτως κατανοητή η λειτουργία του από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα καθώς οι αναφορές για την παρουσία του ξεκινούν από την εποχή της ίδιας της Περσεφόνης και φτάνουν μέχρι σήμερα !
Medium Evans Adamakis