Ο Λάβκραφτ, ο Χουντίνι και το μυστικό τάγμα των Μεγάλων Παλαιών.

Ο Λάβκραφτ, ο Χουντίνι και το μυστικό τάγμα των Μεγάλων Παλαιών.





Για να μπορέσει ο αναγνώστης να μπει στο νόημα του συγκεκριμένου άρθρου πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτεί την απάντηση στο ερώτημα : Υπήρξε ο Χ.Φ Λάβκραφτ ως  μάγος ?

Η απάντηση είναι σαφέστατα  : ΟΧΙ !
Χαρισματικός ως συγγραφέας , αλλά απίστευτα λογικός άνθρωπος δεν υπήρξε ποτέ ως μάγος .

Εδώ ακολουθεί το ερώτημα λοιπόν ποιός τον ενέπνευσε για να γράψει έστω και καλύμμένα τόσα πολλά μυστικά πολλά από τα οποία είναι απαγορευμένες γνώσεις που αφορούν τον Ισλαμικό κόσμο όπως θα δούμε στην συνέχεια , και πώς γνώριζε τόσο πολλά πράγματα ειδικά για την Νεκρομαντεία , και την αρχική Σολομωνική πάνω στην οποία δομήθηκε ολόκληρη η μυθολογία Κθούλου ?

Η απάντηση είναι ότι δεν τα γνώριζε ο ίδιος , αλλά τα παρέλαβε έτοιμα προφανώς σε μορφή αφήγησης από κάποιον άλλο που όχι μόνο υπήρξε μάγος , αλλά ασχολήθηκε πάρα πολύ με τον πνευματιστικό χώρο και δεν ήταν άλλος από τον Χάρη Χουντίνι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ότι οι δύο άντρες μιλούσαν και ότι ο Λάβκραφτ ουσιαστικά κατέγραψε τα λεγόμενα του Χουντίνι βρίσκεται σε ένα διήγημα του με θέμα την υπόγεια Αίγυπτο και την σατανική λατρεία του Ώρου του πρεσβυτέρου ή Σεμσουχώρ.

Το 1924 ο Τζέικομπ Κλαρκ Χένεμπεργκερ, εκδότης του περιοδικού Weird Tales, ζήτησε από τον Λάβκραφτ να γράψει μία ιστορία η οποία θα παρουσιαζόταν στο περιοδικό και πάλι με την υπογραφή του Χουντίνι (ο Χένεμπεργκερ έλπιζε ότι το όνομα του τελευταίου θα λειτουργούσε ως «κράχτης» για την έκδοση).

 Η ιστορία αυτή υποτίθεται ότι βασιζόταν σε μία πραγματική εμπειρία του μεγάλου μάγου που βίωσε όταν επισκέφτηκε την Αίγυπτο. 

Ο Λάβκραφτ αρχικά ήταν απρόθυμος να ασχοληθεί, όμως τελικά τα χρήματα ήταν ένα καλό κίνητρο για να πειστεί. 

Η ιστορία με τίτλο Imprisoned with the Pharaohs (γνωστή και ως Under the Pyramids) κυκλοφόρησε στο τεύχος Μαΐου-Ιουλίου και ο Χουντίνι ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, που συνέχισε τη συνεργασία τους και σε μικρότερα πρότζεκτ, μέχρι τον θάνατό του.

Η ιστορία αυτή που μέχρι πρότινος θεωρείτο ως αποκύημα φαντασίας , γίνεται απόλυτα ρεαλιστική με βάση τα σύγχρονα αρχαιολογικά ευρήματα από το εσωτερικό της Σφίγγας δηλαδή ουσιαστικά του ναού / φυλακή του ιδίου του Σεμσουχώρ .


Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Χάρι Χουντίνι όντως μπήκε και περιπλανήθηκε στις στοές της αρχαίας σφίγγας και έφτασε μέχρι κάτω από την Μεγάλη Πυραμίδα όπου είδε την ανοσία τελετή των νεκροζώντανων .

Ο Σεμσουχώρ παρουσιάζεται ως ένας από τους Μεγάλους Παλαιούς σε πολλά σημεία των διηγημάτων του Λάβκραφτ , είναι το " Κτήνος των Εσχάτων Ορίων " η πιό ακριβέστερη περιγραφή του .

Άλλου χρησιμοποιείται ο όρος αυτός που συναντάμε και στους ψαλμούς του Δαυίδ , 
" Το Κτήνος που καραδοκεί στο σκοτάδι "

Ο Χ.Φ Λάβκραφτ δεν θα μπορούσε να ξέρει όλα αυτά αν δεν του τα έχει πει κάποιος άλλος.

Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα στοιχεία μέσα από τα γραφόμενα του οδηγούν σε συγκεκριμένες μορφές θεών που περιστρέφονται ως δορυφόροι γύρω από τον Σεμσουχώρ ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γνωστός Νυαρλαθοτέπ .

Ξεκινώντας ένα μακρύ ταξίδι στο χρόνο και το χώρο με αφετηρία την Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και τον ερχομό του Σεμσουχώρ φτάνουμε στο απαγορευμένο ιερό τόπο για οποιονδήποτε Ευρωπαίο και μη μουσουλμανο
του τεμένους του Abu al-Walid Shamhurish (Arabic: ابا الوليد شمهورش "Shemhuresh, father of the New Born"), Chaarmarouch also at-Tayyar (the flyer) στα 2350 μέτρα ύψος 5 km νότια από την κορυφή του Jebel Toubkal  στο Μαρόκο.

Η λατρεία του αρχαίου δαίμονα ή άγιου πνεύματος ανάγεται σε πολλούς αιώνες πριν το Μωάμεθ και αφορά την λατρεία των αρχαίων υπολοιμάτων κάποιου όντος που βρίσκεται θαμμένο - φυλακισμένο σε υπόγειο σπήλαιο χώρο ο οποίος σφραγίστηκε με ένα τεράστιο βράχο στο στόμιο του.

Η όλη εικόνα θυμίζει έντονα μια σχετική αναφορά στην Παλιά Διαθήκη κατά την οποία ο ίδιος ο Αρχάγγελος Μιχαήλ φυλάκισε στην έρημο κάτω από ένα βράχο κάποιον άλλο ο οποίος δεν θυμάμαι ακριβώς ποιός είναι , και αν είναι ο γνωστός Ασταρώθ ( όχι η νυχτερίδα , ο άλλος με τα πράσινα ρούχα ).

Πραγματικά οι πιστοί φορούν πράσινα ρούχα και ντύνουν το βράχο με πράσινα υφαντά.

 Ο Λάβκραφτ μιλάει για μυστικά τάγματα και απαγορευμένες λατρείες των αρχαίων θεών , πράγμα που βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με την συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεται εδώ.

Σε ένα θεοκρατικό Κόσμο η άρνηση του Θεού και του λόγου του είναι κάτι χειρότερο από τρομοκρατική ενέργεια , είναι απόπειρα διασάλευσης της συμπαντικής και κοινωνικής συνοχής , ένα πολύ σοβαρό ατόπημα με τιμωρία φυσικά το θάνατο.
 
Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη οντότητα θεότητα που λατρεύουν εδώ και δεν είναι ισλαμική είναι μια απαγορευμένη αιρετική πίστη.

Πώς όμως ο Λάβκραφτ έμαθε για την ύπαρξη του συγκεκριμένου τόπου με την γεμάτη υπερφυσικά φαινόμενα έρημο ?

...... ΣΤΑ ΊΧΝΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΝΌΜΙΚΟΝ.

Ποιός θα μπορούσε να είναι ο τρελός Άραβας που μέσα από ένα όνειρο προφητικό ήρθε σε επαφή με την λατρεία των αρχαίων θεών του προ ισλαμικού κόσμου ?

Ίσως ο Χ.Φ. Λάβκραφτ παρουσιάζει την ιστορία ενός ανθρώπου που υπήρξε στην πραγματικότητά αν και η ιστορία είναι πολύ πιό πεζή από την μυθοπλασία του ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έγραψε το Νεκρονομικόν κατέληξε στο στομάχι ενός δαίμονα εν το μέσο της αγοράς μέρα μεσημέρι.

Το πιθανότερο είναι να λιθοβολήθηκε εν μέσω της αγοράς την ώρα της αιχμής ως αιρετικός.

Ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος ?

Το άτομο που γνώρισε τον Μωάμεθ αλ-Κάκκουι, τον «σουλτάνο των τζίν», πρώτα σε ένα όνειρο στο Μάγκρεμπ του Μαρόκου για να τηλεμεταφερθεί από αυτον στη Μεντίνα το 1192 μ.Χ  κατά την διάρκεια του ύπνου του ήταν ο  bin Habib Allah bin al-Fadil bin Musa al-Ja'fari as-Samsawi, ο οποίος ουσιαστικά είναι ο γνωστός ως τρελός άραβας ( λογικό είναι να τον λένε τρελό όταν ισχυρίζεται ότι κοιμήθηκε στο Μαγρέμπ του Μαρόκου και ξύπνησε στην Μεδίνα με τις οδηγίες για την ίδρυση μίας νέας θρησκείας παραμάσχαλα ) ο οποίος έδωσε στον Ζαμπίντι ένα ιζάζα για τη μετάδοσή του στο Κάιρο στις 6 Ραμπι II, 1198 AH (28 Φεβρουαρίου, 1784 μ.Χ.).

Το όνομα Ζαμπιντι ( εξού και ζαπτιές = αστυνόμος ) πιθανότατα να αναφέρεται σε αστυνομικό όργανο και όχι όνομα .

Το συγκεκριμένο χειρόγραφο ήταν ένα κείμενο θρησκευτικού περιεχομένου για προσυλιτισμό στην παλιά λατρεία των αρχαίων θεών ( οι οποίοι παρεπιπτόντως ήταν ελληνικοί θεοί ) αν και πιθανόν να αφορούσε συγκεκριμένα την λατρεία του αρχαίου αλ-Χαλ (سلطان الخال "ο μαύρος σουλτάνος") που ήταν θα λέγαμε ο Αντίχριστος στην συγκεκριμένη περίπτωση.

 Ο Ζαμπίντι κατέγραψε αυτή τη συλλογή ( ως στοιχείο κατηγορίας )  για το οθωμανικό  δικαστήριο qadi l-qudat της Αιγύπτου.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι ο " Abd al-Hamid Efendi Basim Koprulu-zade " πιθανότατα αυτό είναι το αληθινό και πρωτότυπο Νεκρονόμικον και όπως προαναφέρθηκε κατασχέθηκε πάνω στην ώρα του προσυλιτισμού και φυσικά ο αιρετικός προφήτης θανατώθηκε .

Για αυτό ο Λάβκραφτ αναφέρεται σε μυστικά τάγματα και μυστικές λατρείες πρός τους αρχαίους θεούς .

Ο bin Habib Allah bin al-Fadil bin Musa al-Ja'fari as-Samsawi, δεν προσπάθησε να διαδώσει την λατρεία των αρχαίων ελληνικών θεών Αλλάχ , Αλ Ούζα , Μανάτ κλπ αλλά την λατρεία των Jinn δηλαδή ουσιαστικά σατανισμό για το ισλάμ . 

Είναι πολύ εύκολο να δούμε ποιοί είναι αυτοί οι θεοί από τα άστρα ( σήμερα θα τους ονομάζαμε εξωγήινους ) οι οποίοι ήταν οι Μεγάλοι Παλαιοί και σήμερα είναι δαιμόνες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κεντρικό σημείο αναφοράς όλων είναι ο Σεμσουχώρ , ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στους μύθους και έτσι έχουμε τους θεούς :

1)  " Ο άντρας που λάμπει σαν τον ουρανό " αυτή δεν είναι δική μου εμπειρία είναι του βασιλιά Γουδέα που έζησε 1500 χρόνια πριν τον Μωυσή και περιγράφει την εμπειρία του κατά την οποία του εμφανίστηκε αυτός που σήμερα ονομάζουμε Εωσφόρος.

Δεν είναι άλλος από τον Θεό Νιγκίρσου τον φύλακα της Μεγάλης Πυραμίδας ( Ο φύλακας των περασμάτων στο χώρο χρόνο και φύλακας της πύλης του Σεμσουχώρ ) γνωστός και με τον τίτλο του Νιν.Γκι.Ζι.Ντα δηλαδή ο Κύριος του κατασκευάσματος της ζωής  εμφανίζεται ως μια μορφή ενδεδυμένη διαπλεκόμενα ερπετά .


Ο Νιγκισιζιντά αναφέρεται ως το " Γεράκι ανάμεσα στους θεούς " οδηγώντας έτσι λοιπόν στον μετέπειτα γνωστό Εωσφόρο - γεράκι .

Στους ασσυριακούς καταλόγους των θεών εμφανίζεται ως θεός της Αφρικής κάτω από τους Νεργκάλ και Ερεσκιγκάλ , ένδειξη ότι πιθανότατα πρόκειται για παιδί τους ή σίγουρα παιδί της Ερεσκιγκάλ γνωστή ως γυναίκα με πόδια Γερακίου εν αντιθέσει με την αδελφή της που γεννήθηκε στην Γη και έχει πόδια γυναίκας .


Μια προσεκτική ματιά στους θεούς αυτούς και τα σύμβολα τους και θα δούμε ότι μπορούν να βρεθούν πολλά στοιχεία που σχετίζονται με αυτούς μέσα στην Σολομωνική σε πιό παλιές και αυθεντικές μορφές της , γιατί η σημερινή Σολομωνική Διαθήκη και η κλείδες δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή , του Σολομώντα.

Δυστυχώς είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι μορφές θεοτήτων διαφορετικές και ασυμβίβαστες όλες στο πέρασμα των αιώνων έχουν συγχωνευτεί υπό την αιγίδα της Χαθώρ με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς σήμερα να ξεχωρίσει πότε θα πρέπει να αναγνωρίσει την Ερεσκιγκάλ , πότε την Αθώρ και πότε οποιαδήποτε άλλη.

Σήμερα όταν μιλάμε για την κόρη του Σατανά και μητέρα του γιού του μιλάμε για την θέα Αθώρ ή Αστάρτη ή αγελάδα ( λόγο της προχωρημένης ηλικίας της είχε παχυσαρκία και φυσικά τα βυζιά της πληθωρικά κρέμονται σαν της αγελάδας ) εν αντιθέσει με την νεαρά και όμορφη αδερφή της αυτή αναφέρεται ως γριά μάγισσα που όλοι γνωρίζουμε ως Βααλιντέ ή Jyeṣṭhā.

★ Ο ΣΟΛΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ  ΚΟΡΗ ΤΟΥ  Abu al-Walid Shamhurish ( ابا الوليد شمهورش "Shemhuresh, father of the New Born"), Chaarmarouch        ★ 

 

Ένα κλασικό φυλακτό της αραβικής μαγείας είναι αυτό του Σολομώντα των «Επτά συμβολαίων», το οποίο πραγματεύεται μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία για το δυτικό κόσμο σύμφωνα με την οποία όπως αναφέρει το Άγιο Κοράνι , ο Σολομώντας δεν πήρε ποτέ από τον Θεό ή κάποιο αρχάγγελο το δακτυλίδι που του έδωσε την δύναμη και την γνώση αλλά από την ίδια την κόρη του Σατανά.

Το κείμενο αρχίζει με την έκφραση, «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού.

 Η ευλογία είναι επάνω στον Κύριο Μωχάμεντ». Διηγείται μετά πως ο Σολομών ο γιος του Δαβίδ, ταξίδευε σε μια ορισμένη περιοχή όταν συνάντησε μια ηλικιωμένη γυναίκα με ατημέλητα μαλλιά, από τη μύτη έβγαιναν καπνοί και από τα μάτια της ξεπηδούσε φωτιά, ούρλιαζε σαν λύκος, σαν βροντή, σαν σκυλί έτσι που τα δέντρα με τη δυνατή φωνή της, έσπαζαν. 

Ο Βασιλεύς Σολομών την ρώτησε ποίο είναι το όνομά της και αν ήταν άνθρωπος ή στοιχειώδες (τζιν).

Και αυτή απάντησε: « Ω προφήτη του Θεού. Είμαι η μητέρα του αγοριού (Ουμ ΑΣσάμπαν -  الصبي أم). 

Εσύ δεν με γνωρίζεις, έτσι θα σου πω. 

Είμαι η κόρη του αλ Ζαϊζάις, η κόρη του Αλ Χάρς, η κόρη του Φιλτις , κόρη του Ιμπλίς του  καταραμένου 

Ζω μεταξύ γης και ουρανού κΦιλτί την εξουσία επάνω στα παιδιά του Αδάμ και τα υπάρχοντά τους. Καθιστώ τις γυναίκες άγονες και καταστρέφω τα παιδιά

Έρχομαι στις γυναίκες και κλείνω τις μήτρες τους και δεν τις αφήνω να συλλάβουν, έτσι οι άνθρωποι τις λένε στείρες.

 Αυτή είμαι εγώ, Ω προφήτη του Θεού, που έρχομαι στις γυναίκες και τις δεσμεύω και τις δένω με θλίψεις και καταστροφές. 

Είμαι, Ω προφήτη του Θεού, αυτή που δεν αφήνω τα άτομα να πωλήσουν και να αγοράσουν. 

Εάν κάνουν εμπόριο δεν κερδίζουν, εάν οργώνουν δεν έχουν συγκομιδή.» 

Ο Σολομών την ανάγκασε να του δώσει τα συμβόλαια με τα οποία έκανε τόσα κακά στα παιδιά του Αδάμ. 

Αυτή η ιστορία είναι η θεωρητική βάση της δημιουργίας του φυλακτού του Σολομώντα. 

Το φυλακτό χωρίζεται στα επιμέρους τμήματα των επτά πλανητών.

Λέγεται πως το πρώτο συμβόλαιο για την Κυριακή είναι: «Στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου (Ραχμάν), του πιο συμπονετικού (Ραχίμ) και δια μέσου του Θεού. 

Δεν υπάρχει κανένας Θεός αλλά μόνο αυτός, ο κερδώος (Χασίμπ), ο αποστερητής (Νταρ), ο Ιδιοκτήτης αυτού του κόσμου και του επόμενου, ο Υποστηρικτής, ο Οδηγός των άπιστων, ο Πανίσχυρος, ο Κυρίαρχος, ο Κατανοών από τον οποίο κανένας μπορεί να διαφύγει και που κανένας δεν μπορεί να υπερνικήσει ή να νικήσει. 


 


Δεν θα έρθω κοντά σε κάποιον φέρει αυτό το φυλακτό. Ούτε τη νύχτα ή την ημέρα, ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε θα πλησιάσω αυτόν ή την οικογένειά του, ούτε την περιουσία του ή το ταξίδι του. 


 


Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 


Το δεύτερο συμβόλαιο για τη Δευτέρα λέει: «Στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού και διαμέσου του Θε

 Βέβαια, η λατρεία στην οποία βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι, δεν είναι παρά κομμάτι από την καταστροφή και λάθος αυτό που κάνουν (Σούρα 7 εδάφια 139 και 140). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. 

Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 


سورة الاعراف   Σούρα 7, αλ-ααράφ, τα Ύψη - 


Εδάφια 139 και 140


ان هؤلاء متبر ماهم فيه وباطل ما كانوا يعملون 007.139 قال اغير الله ابغيكم الها وهو فضلكم على العالمين 007.140



Το τρίτο συμβόλαιο λέει: «Το φυλακτό της Τρίτης είναι: «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού διαμέσου του Θεού. 


 


Ο Θεός είναι Εκείνος που ύψωσε τους ουρανούς με αθέατες κολώνες και έπειτα εγκαταστάθηκε στο Θρόνος της Εξουσίας κι υπόταξε τον Ήλιο και το Φεγγάρι στο Νόμου Του. 


 


Το καθένα απ’ αυτά τρέχει στην τροχιά του για ένα τέρμα προκαθορισμένο. Ρυθμίζει όλες τις υποθέσεις, εξηγεί αναλυτικά τα Σημεία, μήπως θα πιστέψετε εντελώς ότι θα συναντήσετε τον Κύριό σας. (Σούρα 13 εδάφιο 2). 


 


Για να κατοικήσουν εκεί, για πάντα. 


 


Η υπόσχεση του Θεού είναι αληθινή. Κι Εκείνος είναι ο Παντοδύναμος, ο Σοφός. (Σούρα 31 εδάφιο 9 ) 


 


Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. 


 


Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 


Σούρα 13, α-ράαντ, η βροντή - سورة الرعد 


Εδάφιο 2


 


 


الله الذي رفع السماوات بغير عمد ترونها ثم استوى على العرش وسخرالشمس والقمر كل يجري لاجل مسمى يدبر الامر يفصل الايات لعلكم بلقاء ربكم توقنون 


 


 


Σούρα 31, Λουκμάν, Ο Λουκμάν ο Σοφός - سورة لقمان


Εδάφιο 9


 


 


 


خالدين فيها وعد الله حقا وهو العزيز الحكيم 


 


 


Το τέταρτο συμβόλαιο λέει: «Το φυλακτό της Τετάρτης είναι: «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού διαμέσου του Θεού. 


 


Μα το Όρος το βουνό της Αποκάλυψης. 


Μα το Βιβλίο το γραμμένο Κοράν. 


Κι ανακοινώθηκε σε μια Περγαμηνή. 


 


Και μα τον πολυσύχναστο Οίκο από τους αγγέλους. 


Και την Υπερυψωμένη Οροφή, τον Ουράνιο Θόλο. 


Και μα τη Θάλασσα τη γεμάτη φωτιά (μάχη). 


 


Στ’ αλήθεια σας λέγω, ότι η Τιμωρία του Κυρίου σου, όπου να είναι, φθάνει. 


 


Και τίποτε δεν υπάρχει που να μην την εμποδίσει. (Σούρα 52 εδάφια 1 ως 8). 


 


Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. 


 


Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 


Σούρα 52, Α-Τούρ, το βουνό - سورة الطور


Εδάφια 1 ως 8


 


 


والطور 1 وكتاب مسطور 2 في رق منشور 3 والبيت المعمور 4 والسقف المرفوع 5 و البحر المسجور 6 ان عذاب ربك لواقع 7 ماله من دافع 8 


 


 


Το πέμπτο συμβόλαιο: Αυτή είπε, «το φυλακτό για την Πέμπτη λέει: «στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού διαμέσου του Θεού. 


 


Ο Θεός είναι ο Δημιουργός του Φωτός του Ουρανού και της Γης. 


 


Το Φως Του μοιάζει σαν να υπήρχε εκεί, ένα βαθούλωμα στον τοίχο και μέσα του υπάρχει λυχνία. Η λυχνία ήταν κλεισμένη μέσα σε γυαλί. 


 


Το γυαλί έμοιαζε σαν άστρο λαμπερό, που φωτίζει από το λάδι του ευλογημένου δέντρου, μιας ελιάς, που η θέση της δεν υπάρχει ούτε στην ανατολή ούτε στη δύση, αλλά σε ένα ανοιχτό μέρος που ο Ήλιος το βλέπει όλη μέρα.


 


 Το λάδι του, φωτίζει συνέχεια και ας μη το εγγίζει η Φωτιά. Φως πάνω στο Φως. Ο Θεός καθοδηγεί, όποιον θέλει, σ’ αυτό το Φως. 


 


Και ο Θεός φανερώνει τα παραδείγματα στους ανθρώπους, κι ο Θεός είναι Παντογνώστης. (Σούρα 24 εδάφιο 35). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 


Σούρα 24, Α-Νούρ, το Φως - سورة النور


Εδάφιο 35


 


 


الله نور السماوات والارض مثل نوره كمشكاة فيها مصباح المصباح في زجاجة الزجاجة كانها كوكب دري يوقد من شجرة مباركة زيتونة لاشرقية ولاغربية يكاد زيتها يضيئ ولو لم تمسسه نار نور على نور يهدي الله لنوره من يشاء ويضرب الله الامثال للناس والله بكل شئ عليم  


 


 


Το έκτο συμβόλαιο: Αυτή είπε, «το φυλακτό της Παρασκευής λέει: «Στο όνομα του Θεού, του πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού και διαμέσου του Θεού. Ο Θεός είναι εκείνος που ύψωσε τους ουρανούς με αθέατες κολώνες, κι έπειτα εγκαταστάθηκε στον Θρόνο (της εξουσίας) κι υπόταξε τον Ήλιο και το Φεγγάρι (στον Νόμο Του). Το καθένα απ’ αυτά τρέχει (στην τροχιά του) για ένα τέρμα προκαθορισμένο. Ρυθμίζει όλες τις υποθέσεις, εξηγεί αναλυτικά τα Σημεία, μήπως θα πιστέψετε εντελώς ότι θα συναντήσετε τον Κύριό σας 


(Σούρα αλ Ράαντ εδάφιο 2). Ούτε θα έρθω κοντά σε κάποιον που κομίζει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα, ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν ούτε στην οικογένειά του, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 


Σούρα 13, α-Ράαντ, η Βροχή - سورة الرعد 


εδάφιο 2


 


 


الله الذي رفع السماوات بغير عمد ترونها ثم استوى على العرش وسخرالشمس والقمر كل يجري لاجل مسمى يدبر الامر يفصل الايات لعلكم بلقاء ربكم توقنون 


 


 


Το έβδομο συμβόλαιο. Αυτή του είπε, «το φυλακτό είναι του Σαββάτου λέει: «Στο όνομα του Θεού πιο φιλεύσπλαχνου, του πιο συμπονετικού και διαμέσου του Θεού. Διαμέσου της εξουσίας του Θεού, που δεν τελειώνει ποτέ και το βασίλειό Του που δεν αλλάζει, του Ζώντα που δεν πεθαίνει, του Φωτός που δεν εξασθενίζει και του άφθαρτου Θρόνου, διαμέσου του καθίσματος και του Θρόνου Του, δια των σφραγίδων των προφητών του Θεού με τις οποίες είσαι Κύριος όλων των πνευμάτων, των δαιμόνων, των ανθρώπων, των πτηνών, των άγριων ζώων, των φιδιών, του αέρα, των σκορπιών. Ούτε δεν θα έρθω κοντά σε κάποιον που φέρει αυτό το φυλακτό την ημέρα ή τη νύχτα, ή στο ξύπνημα ή στον ύπνο, ούτε σε αυτόν, ούτε στην οικογένειά, ούτε στα παιδιά του ή στην περιουσία του. Ο Θεός είναι μάρτυρας σε αυτό που λέω.» 

Η γυναίκα αυτή εδωσε στον Σολομώντα την αποκάλυψη της Σολομωνικής Κλείδας και το khatam sulayman ( Σφραγίδα του Σολομώντα )  αυτό το σύμβολο που όμως δεν είναι πεντάκτινο πρώτον και δεύτερον παρά το γεγονός ότι υπάρχει ινδουιστικό αντίστοιχο , δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.



Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η Σολομωνική όντως σχετίζεται με το μυθικό ΝΕΚΡΟΝΟΜΙΚΌΝ και την λατρεία των αρχαίων Ασσυρίων και Αιγυπτίων θεών που ακολούθησαν τον Ώρο τον πρεσβύτερο .

Ο Χ.Φ Λάβκραφτ δεν φέρεται να γνωρίζει αυτήν την συγκεκριμένη ιστορία , μόνο ψίγματα της αρκετά για να δώσουν μια εγκυρότητα σε όλα τα υπόλοιπα φανταστικά στοιχεία των ιστοριών του.

Γιατί ο δόκιμος όρος Μεγάλοι Παλαιοί και όχι ο συνηθισμένος τύπος της λέξεως Νεφελίμ , ή ο σύγχρονος όρος Εξωγήινοι ?

Ο Χάουαρντ Φίλιπς Λοβκραφτ  μεταφράζει κατά λέξη τον όρο Ελού της ακκαδικής που σημαίνει ακριβώς
 " Μεγάλοι Παλαιοί " με την έννοια " Επιβλητικοί Ύψιστοι , όχι απαραίτητα γίγαντες , από αυτήν την λέξη υπάρχει το μεταγενέστερο βαβυλωνιακό , ασσυριακό , εβραϊκό και ουγκαριτικό Ελ το οποίο αν και έχει την ίδια ερμηνεία , οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας το παρερμήνευσαν και το παράφρασαν ως " Θεός " πράγμα που δεν ισχύει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις