Η ΜΆΓΙΣΣΑ ΘΕΟΜΑΧΗ 💀 ΚΑΊ ΟΙ 9 ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΊΑΣ ΜΑΓΕΊΑΣ.

Η ΜΆΓΙΣΣΑ ΘΕΟΜΑΧΗ 💀 ΚΑΊ  ΟΙ 9 ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΊΑΣ ΜΑΓΕΊΑΣ.





Κάθε φυλή, κάθε πολιτισμός και κάθε θρησκεία έχει τις ιερές μορφές της, μυθολογικά πρόσωπα ή αληθινοί άνθρωποι, ήρωες, μάγοι και μάγισσες ή άγιοι εμφανίζονται ως τμήμα της ιστορίας, έτσι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε η Αρχαία Μαγεία να εξαιρεθεί από το κανόνα αυτό.

Μυθικές μορφές της Αρχαίας Μαγείας ήταν οι  " 9 Μάγισσες" όντα μυθικά τα οποία όμως δεν αποκλείεται να έχουν υπάρξει στην πραγματικότητα καθώς ουσιαστικά υφίσταται η υπόθεση να ήταν πολεμίστρες και συνοδοί της Αρχαίας Θεάς και μητέρας όλων των Μαγισσών κατά την διάρκεια της εκστρατείας της πιθανότατα όπως όλα δείχνουν από την σημερινή Ινδία προς την Δύση , ή εναλλακτικά μπορεί να έχει γίνει από την προϊστορική Λιβύη προς όλο το τότε γνωστό κόσμο συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών εδαφών.

Αυτή την ιδέα ενισχύει η ιστορικά τεκμηριωμένη άποψη ότι στην Ιρλανδία, οι συνοδοί στην ιερή φωτιά της Αγίας Μπρίτζιντ στο Κίλνταρ  μερικές φορές εμφανίζονται να είναι εννέα, αν και μερικές φορές δεκαεννέα. 

Η Brigid  πήγε στη Σκωτία  δηλαδή στην χώρα του σκότους όπου εκεί σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία βρισκόταν το βασίλειο και το παλάτι της θεάς Εκάτης , για να ιδρύσει τον Abernethy ένα σημαντικό ιερό κέντρο του λαού των Πικτών στο χώρο του οποίου ο βασιλιάς τους είχε χτίσει το παλάτι του.

Τον 7ο αιώνα Κέλτες ιεραπόστολοι φέρνοντας το χριστιανικό θρήσκευμα που είχαν διδαχθεί μεσω του Αγίου Columba από την  Iona εγκαταστάθηκαν στο Abernethy πριν το Scone γίνει το κέντρο της θρησκευτικής ζωής στην περιοχή με τα πολλά μοναστήρια .

Η σχέση μεταξύ της νήσου Ιόνα με το Abernethy χτυπάει κόκκινο καμπανάκι για οποιονδήποτε γνωρίζει την αληθινή ιστορία της Μαγείας και φυσικά εννοείται τα Ιερά Κέντρα ένα από τα οποία είναι η νήσος Ιόνα η οποία από μόνη της έχει κυριολεκτικά μεγάλη μεταφυσική ιστορία που φτάνει μέχρι και τον Ιώβ με το όραμα του, την αγγελική ή εξωγήινης προέλευσης δύναμη που ονομάζεται Χαχαχήλ, υπάρχει και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ενός εγκλήματος που ουδέποτε εξιχνιάστηκε και είναι η δολοφονία της Neta Fornario και μέσα σε όλα αυτά ο Άγιος Κολούμπα ο οποίος, ή μάλλον καλύτερα χάρη στα θαύματα του οποίου γνωρίζουμε την ύπαρξη του Τέρατος της Λίμνης Λοχ Νες

https://www.johnsanidopoulos.com/2010/11/saint-columba-and-loch-ness-monster.html

Έτσι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε έχει ιδιαίτερη σημασία η επικρατούσα άποψη ότι η Monenna ήρθε από την Ιρλανδία με εννέα γυναίκες συντρόφους. 

 Οι ιστορίες για την Αγία Μπρίτζιντ φαίνεται να έχουν κάποια παρόμοια στοιχεία με εκείνα μιας προηγούμενης θεάς φιγούρας Brìde , η οποία ήταν επίσης ιθαγενής της Σκωτίας και μπορεί κάλλιστα να ήταν η θεά-κηδεμόνας των Brigantes στη Βορειοδυτική Αγγλία.

Πέρα από τη Βρετανία, οι εννέα εμφανίζονται στη βρετονική ιστορία της Korrigan , που μαζί με τους εννέα συνοδούς της παρέσυραν απρόσεκτους άνδρες στο θάνατο και σύμφωνα με την παράδοση των Gallicenae. οι Εννέα  που έζησαν στο Isle du Sein, το τελευταίο γνωστό ως Νησί των Δρυιδών.

Στην Κένυα, οι άνθρωποι του Kikuyu ισχυρίζονται ότι έχουν καταγωγή από εννέα αδερφές  που, όπως πολλές άλλες τέτοιες ομάδες, συνδέονται με ένα βουνό - το όρος Κένυα, το εγγενές όνομα είναι «kirínyaga» - και μια μοναδική ισχυρή ανδρική φιγούρα

Πιστεύεται ότι ο Mumbi και Gikuyu είχαν 9 κόρες και συγκεκριμένα, Wanjirũ, Wambũi, wanjeri επίσης γνωστή ως wacera, Wanjikũ, Nyambũra, Wairimũ, Waithĩra, Wangarĩ και Wangũi.

Στο υλικό του Αρθούρου , οι πιο γνωστές από αυτές τις ομάδες είναι οι Εννέα μάγισσες , η Μόργκαν και οι αδερφές της που ζουν στο Νήσο του Άβαλον και είναι και μάγισσες με την αρνητική πλευρά της και θεραπευτές ταυτόχρονα.

Μια άλλη ομάδα εμφανίζεται στην ουαλική ιστορία του Peredur, γιου του Efrawg , και αυτές είναι οι ένοπλες μάγισσες του Caer Lyow. 

Επίσης στη μυθολογία της Ουαλίας, έχουμε εννέα κορίτσια που φροντίζουν τη φωτιά κάτω από το καζάνι του «Αρχηγού της Annwn » αυτό το καζάνι είναι ο στόχος της επιδρομής του Άρθουρ στον Κάτω Κόσμο στο διάσημο ποίημα του Taliesin Preiddeu Annwfn .

Παρένθεση εδώ να θυμηθούμε ότι το ιερό καζάνι των Μαγισσών Cauldron το οποίο συναντάμε και στην Αφρική στις μάγισσες Abayifo έχει κυριολεκτικά προέλθει από την θεά της φωτιάς και του σιδήρου Brigitte η οποία είναι στην ουσία μορφή της θεάς Εκάτης και αυτό είναι τεκμηριωμένη άποψη βάση των στοιχείων που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στην μορφή της Theomaha 💀.

Η Μάγισσα ΘΕΟΜΑΧΗ εμφανίζεται τον 5 αιωνα Μ.Χ όταν ο Άγιος Σαμψών του Ντολ συναντά  μια από τις 9 αδερφές της Μοριγκάν που γνωρίζουμε μέσα από το έπος του Βασιλιά Αρθούρου, ήταν μια άγρια ​​κακιά μάγισσα ( malefica ) που αποκαλεί τον εαυτό της Θεομάχα (Εχθρός του Θεού), την ώρα που πετούσε μέσα από ένα δάσος στο νησί του Λίγηρα και επιτέθηκε σέ ένα από τους νεαρούς διακόνους του. 

Ο Σαμψών την καλεί να μετανοήσει και να μεταστραφεί, αλλά εκείνη αρνείται και του λέει ότι επιθυμεί να κάνει τίποτα άλλο εκτός από το κακό όπως έκανε σε όλη της τη ζωή.

 Μετά από αυτό, η Θεομάχα προσπαθεί να φύγει, αλλά ο Σαμψών την διατάζει να μείνει στη θέση της, καθιστώντας την εντελώς ακίνητη στον αέρα, και της προσφέρει την τελευταία της τελική ευκαιρία, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι πέρα ​​από τη σωτηρία.

 Στη συνέχεια, ο Σαμψών προσεύχεται για την καταστροφή μιας τέτοιας εντελώς ανεπανόρθωτης γυναίκας. μόλις τελειώσει την προσευχή του, πέφτει νεκρή.

Η ιστορία της Θεομάχης αρχικά μου φάνηκε ως ένα ακόμη χριστιανικό παραμύθι για προσυλιτισμό αφελών, γιατί ακόμα και το όνομα της μάγισσας παρά είναι ελληνικό.

Μετά όμως συνειδητοποίησα ότι όντως υπάρχει μια αληθινή ιστορία πίσω από όλο αυτό καθώς ουσιαστικά περιγράφει μια γυναίκα μάγισσα στρίγγλα για την οποία έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση μου.

Έτσι λοιπόν γίνεται αντιληπτό αυτό που έχει αποδειχθεί από την ιστορία των θρησκειών και συγκεκριμένα όσον αφορά την μορφή της θεάς Μοριγκάν ότι ανήκει σέ ένα είδος όντων που θα ονόμαζα γοργόνες ή γυναίκες ερπετά του νερού το οποίο όπως προείπαμε είναι συγγενικό είδος όντων με τις φτερωτές γυναίκες ή Στρίγγλες η οποίες φυσικά εννοείται ότι μοιάζουν με τις Άρπυιες καθώς όλοι αυτοί είναι όντα που πραγματικά τρώνε ανθρώπους.

Γενικό χαρακτηριστικό γνώρισμα τους είναι η πόση του ανθρώπινου αίματος και η ικανότητα να παίρνουν ανθρώπινη μορφή προκειμένου να μπορέσουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με νεαρούς άνδρες τους οποίους μετά τρώνε εφόσον πρώτα τις καθιστούν έγκυες με παιδιά που είναι είναι άνθρωποι στο 99,9 % όσον αφορά τα αρσενικά αλλά μόλις 40% όσον αφορά τα κορίτσια που ενώ μεγαλώνουν σάν κανονικά παιδιά κάποια στιγμή κυριολεκτικά κυριαρχεί το μη ανθρώπινο γονιδίωμα με αποτέλεσμα την ολική μεταμόρφωση.

Από την ιστορία της Mélusine μαθαίνουμε ότι αυτές οι γυναίκες μάγισσες με ουρά ερπετού για πόδια ή ζωντανά φίδια ζούν στο χώρο του νησιού Άβαλον όπου εκτός από την Pressyne την  μητέρα της και η γνωστή ως σατανική μάγισσα Μοργκάνα του μύθου του βασιλιά Αρθούρου που επίσης σχετίζεται με το Άβαλον είναι και αυτή μια τέτοια οντότητα.

Ο χαρακτήρας πρωτοεμφανίζεται με το όνομα Μόργκεν το 12ο αιώνα στο λατινικό Vita Merlini (Η Ζωή του Μέρλιν) του Geoffrey of Monmouth, όπου είναι μια από τις εννιά αδερφές που κυβερνούν στο Άβαλον. 

Η ιστορία της Μόργκαν είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στην αρχαία μυθολογία και την πραγματικότητα καθώς ουσιαστικά αφορά ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός που βλέπουμε να διαδραματίζεται στην Οδύσσεια του Ομήρου .

Δὴ τότ᾽ ἐγὼν ἑτάροισι μετηύδων ἀχνύμενος κῆρ·
«ὦ φίλοι, οὐ γὰρ χρὴ ἕνα ἴδμεναι οὐδὲ δύ' οἴους
θέσφαθ', ἅ μοι Κίρκη μυθήσατο, δῖα θεάων·
ἀλλ' ἐρέω μὲν ἐγών, ἵνα εἰδότες ἠὲ θάνωμεν
ἤ κεν ἀλευάμενοι θάνατον καὶ κῆρα φύγοιμεν.
Σειρήνων μὲν πρῶτον ἀνώγει θεσπεσιάων
φθόγγον ἀλεύασθαι καὶ λειμῶν' ἀνθεμόεντα.
οἶον ἔμ' ἠνώγει ὄπ' ἀκουέμεν· ἀλλά με δεσμῷ
δήσατ' ἐν ἀργαλέῳ, ὄφρ' ἔμπεδον αὐτόθι μίμνω,
ὀρθὸν ἐν ἱστοπέδῃ, ἐκ δ' αὐτοῦ πείρατ' ἀνήφθω.
εἰ δέ κε λίσσωμαι ὑμέας λῦσαί τε κελεύω,
ὑμεῖς δὲ πλεόνεσσι τότ' ἐν δεσμοῖσι πιέζειν.»

Τότε κι εγώ στράφηκα στους συντρόφους, μιλώντας με βαριά καρδιά:
«Καλοί μου φίλοι, ένας δεν φτάνει μήτε δυο να ξέρουν
όσα η Κίρκη λέγοντας μου προφήτεψε, σεμνή θεά.
Γι᾽ αυτό κι εγώ θα σας μιλήσω, ώστε γνωρίζοντας ή να πεθάνουμε
ή να γλιτώσουμε τον θάνατο και να ξεφύγουμε τη μαύρη μοίρα.
Λοιπόν η πρώτη συμβουλή της ήταν πώς θα αποφύγουμε
το θείο τραγούδι των Σειρήνων και το ανθισμένο τους λιβάδι.
Μόνο σ᾽ εμένα επέτρεψε ν᾽ ακούσω τη φωνή τους·
αλλά θα πρέπει να με δέσετε σφιχτά, τόσο που να πονέσω,
να μην μπορώ να κουνηθώ, όρθιο πάνω στο κατάρτι, με τα σχοινιά πλεγμένα γύρω του.
Κι αν σας παρακαλώ, αν σας φωνάζω να με λύσετε,
εσείς θα πρέπει πιο σφιχτά να με τυλίξετε, μ᾽ ακόμη περισσότερα δεσμά.»

Ὀδύσσεια (12.153-12.164)

Στη Βρετάνη, ο σχηματισμός των  "mari-morgan" ή "mary-morgan" είναι κοινός. 

Ο Sébillot συνέκρινε το όνομα Mari Morgan με το "sirènes" (ο γαλλικός όρος για τις γοργόνες), οι οποίες παρέσυραν τους ναυτικούς με τις υπνωτικές φωνές τους καθώς κάθονταν στα βράχια έξω από το  νερό για να χτενίσουν τα μαλλιά τους σαγηνευτικές και σίγουρα μεταμορφωμένες σε κανονικές γυναίκες.

Πιστεύονταν ότι ζούσαν κοντά σε ακτές, σε εισόδους σπηλαίων και στις εκβολές των ποταμών, πράγμα που αναφέρεται και στην αρχαία ελληνική μυθολογία αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γοργόνες εξακολουθούσαν να κατοικούν σε μια σπηλιά κοντά στο Κρόζον.

 Οι γυναίκες αυτές, που γνώριζαν καλά τα ξόρκια, έσερναν τους νεαρούς ναύτες κάτω από το νερό και οι υπόλοιποι άντρες δεν θα τους έβλεπαν ποτέ ξανά. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Morgen_(mythological_creature)

Εδώ λοιπόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ύπαρξη πολλών αναφορών για την ύπαρξη των συγκεκριμένων όντων στην αρχαία Βρετάνη με ιδιότητες και χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συναντάμε αυτούσια στην αρχαία ελληνική μυθολογία.

Ο Bestiary of Love του Ρίτσαρντ ντε Φουρνιβάλ στα μέσα του 13ου αιώνα σημείωσε: «Υπάρχουν τρεις τύποι γοργόνες, δύο από τις οποίες είναι μισή γυναίκα, μισή ψάρια και η τρίτη μισή γυναίκα και μισό πουλί. 

Όλοι είναι μουσικοί: ο ένας παίζει κόρνο, ο άλλος, άρπα και ο τελευταίος τραγουδά με γυναικεία φωνή. 

Η μελωδία της γοργόνας είναι τόσο ευχάριστη που δεν υπάρχει άντρας που να μπορεί να την ακούσει, όσο απομακρυσμένη κι αν είναι, χωρίς να αναγκαστεί να έρθει κοντά της, αλλά όταν πλησιάζει, αποκοιμιέται και όταν η γοργόνα τον βρει, τον σκοτώνει ».

Ο Οδυσσέας λοιπόν πραγματικά συνάντησε τις Σειρήνες και τις γοργόνες σε καί ξέρω με σιγουριά σε ποιο σημείο της γής.

Απλά ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στον σύνδεσμο που ακολουθεί

https://bonjourfrombrittany.wordpress.com/2021/06/12/the-mermaids-of-brittany/

Ανάλογο του ελληνικού σπηλαίου του Φόρκυνα είναι το σπήλαιο των γοργόνων κοντά στην Βρετάνη.

isme.bzh/en/loisirs/vedettes-sirenes-grottes-marines-de-morgat/ .

Παρένθεση εδώ να θυμηθούμε ότι στην Βρετάνη βρίσκεται και το τελευταίο παγανιστικής λατρείας κέντρο που είναι η νήσος του Île de Sein...

Στη λαϊκή παράδοση της Βρετάνης, οι γοργόνες (sir Frenchnes στα γαλλικά) συνήθως απεικονίζονται ως μικρά, άτακτα πλάσματα, καλά εξοικειωμένα με τις σκοτεινές τέχνες της μαγείας και τα κακά ξόρκια. 

Όπως και οι σειρήνες της αρχαιότητας, τα τραγούδια τους είχαν τη δύναμη να μαγεύουν κάθε άνθρωπο που τα άκουσε και συχνά απεικονίζονται να χλευάζουν τους νέους ψαράδες με τις ερωτικές τους παρακλήσεις. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνονται ελάχιστα αλλαγμένα από τις πολλές περιγραφές που σημειώθηκαν στα χειρόγραφα της μεσαιωνικής Ευρώπης, όπου οι γοργόνες συμβόλιζαν λάγνες, άπιστες γυναίκες

Έτσι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε στην πραγματικότητα όλες αυτές οι αναφορές για τις " Κακές Μάγισσες" των παραμυθιών και των μύθων και θρύλων δεν αναφέρονται σε γυναίκες Homo sapiens sapiens αλλά σε ένα συγκεκριμένο εντελώς διαφορετικό είδος όντων που προηγήθηκε των ανθρώπων, υπάρχει μέχρι σήμερα και υπάρχουν στοιχεία ότι είναι εξωγήινης προέλευσης ζωή .

Ολες αυτές οι γυναίκες που ζουν απομωνομένες και μόνες συνήθως κοντά σε χώρους που βρίσκεται νερό, ποτάμι ή πηγή εντός σπηλαίου ή σε παράγκες δίπλα στην θάλασσα και είναι αφιερωμένες στο να βλάπτουν ανθρώπους και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αναφορές για δολοφονία παιδιών, κανιβαλισμό τους κλπ κλπ όλα αυτά τα στοιχεία που θυμίζουν έντονα την Λίλιθ στην πραγματικότητα περιγράφουν αυτό το μη ανθρώπινο είδος όντων που όπως προείπαμε μπορούν να πάρουν την ανθρώπινη μορφή την οποία διατηρούν καταναλώνοντας σάρκα και αίμα ανθρώπων .... 💀

Δημοφιλείς αναρτήσεις