HOODOO • LORD'S PRAYER

 HOODOO • LORD'S PRAYER 



Όλοι κάποια στιγμή χρειαζόμαστε μια πολύ ισχυρή προσευχή, ένα αίτημα στο Σύμπαν ικανό να ενεργοποιεί τα γρανάζια του μηχανισμού ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εισροή χρημάτων, αύξηση της πελατείας, θέματα υγείας και τέλος προστασίας.

Φυσικά εννοείται ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες συνταγές, αλλά δυστυχώς όμως υπάρχει και πάρα πολύ παραφιλολογία και παπαρολογία καθώς ουσιαστικά ο πολύς κόσμος γενικά δεν λαμβάνει υπόψη σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά μεταξύ αυτών των συνταγών με αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση να μην λειτουργούν, ενώ στην χειρότερη περίπτωση τραβάνε την κακοτυχία και ασθένεια.

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα είναι αυτόπου ακολουθεί:


There is a power, a supernatural power that is beyond all power. Yo' do's whut ah'm tellin' yo' tuh do a little bit an yo'll find out yo'll be blest in whatevah yo' undertake tuh do.


Whenevah yo enterin' yore business every mawnin', yo' enter it in succession with repeatin' de Lord's Prayer three times, befo' goin' to yore work. 


An' if yo'll only do that, if yo'll only do that, yo've got every protection an' yo' got every power that God will allow man tuh have under de sun. 


An' then yo' placin him in front, an then he will make the way possible that seems impossible, an' then he will keep from yo' the othah evil things an' yo'll be successful in yore undertakin's dat's real.


Informant #1532, A 50 year old woman, professional rootworker, Page 1120, Hyatt's Hoodoo volume 2


Βρήκα την προσευχή του Κυρίου στο βιβλίο Hyatt's 5 Volume of Hoodoo and Conjure από όπου προέρχεται και η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο .




Πιστεύω ότι όντως υφίσταται ως γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα προσευχή και μια πολύ δυνατή επίκληση για βοήθεια, αλλά δυστυχώς εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της Μαγείας καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση μεταξύ του Χριστιανισμού και του συγκεκριμένου αυτού Κυρίου που αναφέρεται στην προσευχή.


Το έχω ξαναγράψει επανειλημμένα δημόσια, αν και ελάχιστα άτομα είναι αυτοί που θέλουν να το καταλάβουν ότι η γνώση της ιστορίας της μαγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση του τρόπου δράσης της .


Σε ένα κείμενο HOODOO βλέπουμε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την χριστιανική θρησκεία  με αποτέλεσμα εύκολα να παραπλανηθεί ο οποιοσδήποτε μπορεί να εκλάβει τον Κύριο που αναφέρεται στην συνταγή ως τον Ιησού Χριστό.


Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι το γεγονός ότι η δίωξη της λατρείας του Voodoo από τους ανθρώπους του χριστιανισμού οι οποίοι εν ονόματι του καλού και αγαθού χρησιμοποιούσαν δούλους στις φυτείες τους οποίους κυριολεκτικά δια της βίας εξανάγκαζαν να αλλάξουν θρησκεία οδήγησε στην δημιουργία μιας χριστιανικής βιτρίνας πίσω από την οποία ουσιαστικά βρίσκονται οι θεοί του Voodoo ανάλογα με την φυλή των ανθρώπων της Αφρικής και την παράδοση τους , κυριότερη και επικρατέστερη είναι η Yoruba .


Έτσι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε ο " Κύριος" που αναφέρεται στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο Ιησούς Χριστός της χριστιανικής θρησκείας αλλά ένας από τους θεούς του Voodoo , το βάπτισμα που βλέπουμε στην φωτογραφία ονομάζεται στην συγκεκριμένη περίπτωση Δεσπόγιο και έχει κυριολεκτικά το ρόλο της συμφωνίας με την συγκεκριμένη οντότητα.


Επειδή το νερό συνδέεται με την δύναμη της ζωής του ανθρώπου και την ίδια την ψυχή που εμφανίζεται ως υδάτινη, μέσω του ιερού λουτρού ή βάπτισης ο άνθρωπος ουσιαστικά θέτει εαυτόν στη διάθεση και εξουσία ενός συγκεκριμένου θεού του Voodoo.


Ανοίγω εδώ παρένθεση για να αναφέρω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που ξέρω προσωπικά, για να δείτε πόσο διαφορετικά λειτουργεί το Voodoo από την λαϊκή πρακτική μαγεία της Ευρώπης η οποία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.


Το έχω ξαναγράψει επανειλημμένα ότι δυστυχώς χρειάστηκε στο παρελθόν να  καταφύγω στην βοήθεια των επαγγελματιών μελλοντολόγων για ένα συγκεκριμένο θέμα μου, τότε τα πίστευα πολύ όλα αυτά τα πράγματα..


Έχοντας μεγαλώσει σε μια οικογένεια που όλοι ασχολούνται με αυτά τα πράγματα και συχνά πυκνά λάμβαναν χώρα τραπεζάκια επίκλησης πνευμάτων με πρώτη και καλύτερη την μητέρα μου η οποία ήταν τότε τακτική πελάτης του καταστήματος Μπάρμπα Χαράλαμπος στην Ερμού, και δεν υπήρχε άλλο λογικό είναι να έχω έφεση προς το υπερφυσικό.


 Η αλήθεια είναι ότι και η μητέρα μου κάποια στιγμή είχε αρχίσει να γίνεται ολοένα και περισσότερο να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό το όλο σκηνικό φτάνοντας στο τέλος να έχει κυριολεκτικά επιφύλαξη για την αξιοπιστία όλων αυτών των ανθρώπων που ασχολούνται με την επαγγελματική μελλοντολογια.


Ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη και με την δική μου περίπτωση, όπως προείπαμε στο παρελθόν μέσα από άλλες αναρτήσεις μου, η αιτία για να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μελλοντολογια ήταν η μητέρα μίας φίλης μου και συμμαθήτριες μου στο Λύκειο η κα Κατερίνα Ντανεσύ πρώην Βαρβούνη η οποία τότε είχε γραφείο μελλοντολογιας στην ζούλα στο χώρο του σπιτιού της επί της Βίκτωρος Ουγκό.


Πέρα από το γεγονός ότι έχω γυρίσει κυριολεκτικά το 90% των γραφείων των ανθρώπων που ασχολούνταν με την επαγγελματική μελλοντολογια σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Κύπρος Πάτρα Πειραιάς μέχρι και την Αλβανία έφτασα για να δώ τα " Φύλλα που χορεύουν" χωρίς ουσιαστικό όφελος, ανέπτυξα φιλία με την αείμνηστη Ελένη Κικίδου και τον Θεόφιλο Βαγιάκα, και πολλά άλλα πρόσωπα του χώρου της επαγγελματικής μελλοντολογιας της εποχής εκείνης όπως τον Άντονυ Αθανασίου και τον Μιχάλη Αττώνη και πολλούς άλλους ανθρώπους μαθαίνοντας τα κόλπα της επαγγελματικής μελλοντολογιας, τα οποία όπως προείπαμε ουδεμία σχέση έχουν με την μαγεία και οτιδήποτε άλλο υπερφυσικό...


Ακόμη και η ίδια αυτή η κα Κατερίνα Ντανεσύ, δεν είδα να την βοήθησε η δύναμη της και η μαγεία στο να κερδίσει το ερωτικό ενδιαφέρον του γνωστού ηθοποιού Βύρων Κολλάση ο οποίος ήταν τακτικός πελάτης της , αλλά ούτε καν μπόρεσε να βοηθήσει την κόρη της Σοφία η οποία από ότι έμαθα χρόνια μετά κατέληξε μισότρελη , και πολλά άλλα πράγματα...


Όταν λοιπόν δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει τά δεινά που έρχονται στην ίδια αυτή την οικογένεια του και φυσικά τον ίδιο, πως θα μπορούσε να προβλέψει το μέλλον τών άλλων ανθρώπων και να τούς βοηθήσει?


Αυτή είναι η επαγγελματική μελλοντολογια ως γεγονός εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και όπως θα δείτε αμέσως δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη που συναντάμε στην περίπτωση που θα αναφέρω τώρα.


Πριν από πολλές δεκαετίες είχα γνωρίσει μια γυναίκα η οποία είχε εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη μεταξύ αυτής και μίας εταιρείας από την οποία ουσιαστικά διεκδικούσε πάρα πολλά χρήματα ως αποζημίωση αλλά δυστυχώς όπως συμβαίνει συνήθως οι νομικοί σύμβουλοι της συγκεκριμένης εταιρείας όλο έβαζαν εμπόδια και αναβολές με απώτερο σκοπό την οικονομική καταστροφή της συγκεκριμένης γυναίκας η οποία θα αναγκαζόταν να τα παρατήσει, συνήθης πρακτική μέθοδος κυρίως για τα ελληνικά δεδομένα.


Με τα ελάχιστα χρήματα που της είχαν απομείνει πήρε την απόφαση να καταφύγει στην βοήθεια ενός ανθρώπου που ήταν ιερέας Voodoo στην Βραζιλία .


Απατεώνες υπάρχουν και εκεί όπως παντού και δυστυχώς μια άλλη περίπτωση έπεσε θύμα τους, στην προσπάθεια της να θεραπεύσει την κατάθλιψη της αδερφικης φίλης της.


Ο ψεύτικος μάγος πήρε δύο καρδιές από ξύλο και άρχισε να τις βουτάει διαδοχικά πότε σε ξύδι και πότε σε μέλι , τις έδωσε στη κοπέλα να τις δώσει στην ασθενή και φυσικά εννοείται ότι δεν δούλεψε καθόλου το ακριβοπληρωμένο αυτό ξόρκι..


Στην περίπτωση της γυναίκας που είπαμε η οποία κατέφυγε στην βοήθεια ενός ανθρώπου που όντως ήταν αληθινός ιερέας τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς ο συγκεκριμένος άνδρας εργαζόταν σε μια χαμαλοδουλειά γεγονός που αρχικά την έκανε να νιώσει λιποψυχία για το θέμα.


Ένας άνθρωπος βρόμικος και φανερά ταλαιπωρημένος από την ζωή που κουβαλούσε στην πλάτη ξύλα και σακιά μπετά πως θα μπορούσε να γίνει ο μεσολαβητής μεταξύ των κόσμων ?


Αυτό το συγκεκριμένο θέμα έχει κυριολεκτικά απαντηθεί λίγο παραπάνω...


Εν συντομία λοιπόν η συγκεκριμένη γυναίκα πλήρωσε πάρα πολλές χιλιάδες δραχμές τότε, κυριολεκτικά μια περιουσία για να πάρει ένα άγαλμα από γύψο του Αρχαγγέλου Γαβριήλ ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν μια άλλη θεότητα του Voodoo , τις έδωσε ξερά βότανα και μπαχαρικά και μια προσευχή και ένα 🕯️ κερί , και ένα σαπούνι πάνω στο οποίο είχε χαράξει το όνομα της εταιρείας από την οποία ουσιαστικά η συγκεκριμένη γυναίκα απαιτούσε την οικονομική αποζημίωση.


Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει είναι ένα μπάνιο όταν θα γυρνούσε στο χώρο του σπιτιού της με όλα τα βότανα στο νερό και το σαπούνι , κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του αγάλματος του Αρχαγγέλου Γαβριήλ ο οποίος δεν ήταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ.


Σύμφωνα με τις οδηγίες που της είχε δώσει ο ιερέας δεν έπρεπε να βγει έξω από το νερό μέχρι να λιώσει το σαπούνι εντελώς, όπως και έγινε.


Ούτε καν ξόρκια, ούτε ξαστρισματα, τίποτα απολύτως...


Όντως έγινε η δική και η συγκεκριμένη εταιρεία αναγκάστηκα να πληρώσει την αποζημίωση, γεγονός που σημαίνει ότι όντως η συγκεκριμένη εργασία είχε αποτέλεσμα...


Το θέμα όμως είναι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα με το Δεσπόγιο δηλαδή το ιερό λουτρό έθεσε εαυτόν σε αυτή την συγκεκριμένη οντότητα που αν και θεός του Voodoo εμφανίζεται με την ειδωλική μορφή του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.


Ποίο είναι το τίμημα για την συγκεκριμένη βοήθεια?


Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η κλασσική ελληνική μέθοδος που εφαρμόζεται από όλους αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με την λαϊκή πρακτική μαγεία οι οποίοι αφού πρώτα κάνουν ο, τί κάνουν μετά τρέχουν στις εκκλησίες και μοναστήρια και αρχίζουν τους σταυρούς και τις γονυκλισίες προκειμένου να μπορέσουν να ξορκίσουν την επερχόμενη αρνητική ενέργεια και τοξικότητα προερχόμενη από την πράξη τους ....


Με λιβάνια και ευχέλαιο νομίζουν ότι θα γλιτώσουν από το τίμημα των πράξεών τους..


Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων όπως θυμάμαι την θεία μου Ελένη Σαλαβράκου η οποία είχε κυριολεκτικά ταράξει τον τάφο του Αγίου Εφραίμ του Σύρου στην Νέα Μάκρη αφού από εκεί αφαιρούσε κάθε τρεις και λίγο χώμα για τα ξόρκια της που ήθελαν νεκροχωμα και κομμάτια ξύλου από το δέντρο στο οποίο κρέμασαν τον άγιο όταν ήθελε να κάνει ξόρκι βασάνων και πόνου...


Κοιτώντας προσεκτικά τις λεπτομέρειες που αφορούν όλες αυτές τις περιπτώσεις βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους και η γενική λειτουργία του όλου συστήματος διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση.


Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο λογικό συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει επαρκής γνώση για το θέμα, και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος γιατί δυστυχώς πολλές φορές πίσω από την επιφάνεια κρύβεται πολύ επικίνδυνο σκοτάδι όπως προείπαμε για την συγκεκριμένη υπόθεση της  προσευχής του Κυρίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις