De Umbrarum Regni Novem Portis •Die Neun Pforten •Ninth Gate

 Η  ΑΛΗΘΙΝΉ ΜΥΣΤΙΚΉ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ :

Συγγραφέας: Pérez - Reverte Arturo.

Σίγουρα το συγκεκριμένο βιβλίο είναι άγνωστο σε πολλούς ανθρώπους του χώρου της μαγείας , ενώ δεν θα έπρεπε, εν αντιθέση με την μεταφορά του συγκεκριμένου βιβλίου στον κινηματογράφο στην ταινία :


Η ταινία είναι ένα μέτριο θριλεράκι με υπονοούμενα αποκρυφισμού και μαύρης μαγείας ή και σατανισμού το οποίο σώζεται από την ερμηνεία του Johnny Depp ως προταγωνιστή .

Σίγουρα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό και ήταν εμπορική επιτυχία τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους κύκλους όσων διαβάζουν Γιώργο Μπαλάνο και ψάχνουν το χαμένο Νεκρονομικόν ....

Η ταινία ουσιαστικά είναι σκουπίδια από πλευράς αποκρυφισμού.

Το βιβλίο όμως μπορεί να είναι μια μετριότητα , ίσως και κάτω του μετρίου ως λογοτεχνία αλλά περιέχει τόσα πολλά στοιχεία αποκρυφισμού και μαγείας ανοίγματος των πυλών που ουσιαστικά είναι ένα διαμάντι για όσους δεν το παίζουν μάγοι.

Μέσα από το κείμενο του ο Pérez - Reverte Arturo αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρχε ( και ίσως υπάρχει) μια σειρά ανθρώπων που συνδέονται μεταξύ τους μέσα από αραχνοΰφαντες διασυνδέσεις , ίσως μυημένοι όλοι αυτοί σε μια κοινή αδερφότητα η Club επικεντρωμένη στο συγκεκριμένο βιβλίο , με απώτερο σκοπό τον διαστασιακό άνοιγμα προς το Umbrarum Regni.

Δεν ξέρω ποιος εχέφρων άνθρωπος θα τολμούσε ποτέ κάτι τέτοιο !!!

Πιθανότατα όσοι το επιδιώκουν δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν ξέρουν τι θα έρθει από εκεί !

Ο συγγραφέας όπως προαναφέρθηκε αρχίζει με το στοιχείο της αναφοράς του ονόματος του γνωστού συγγραφέα Α. Δουμά ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας της λεγόμενης σκιάς του Ρισελιέ.

Σκιά του Ρισελιέ σημαίνει ότι κάποια στοιχεία που βρέθηκαν οδήγησαν στην σύσταση μαγικής σύναξης υπό τις συστάσεις και την δομή όμοιας ομάδας ή συνάξεως που φέρεται να δρούσε στην εποχή του Καρδινάλιου Ρισελιέ.

Ας δούμε λοιπόν ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι :

Armand Jean du Plessis, Duke of Richelieu and Fronsac 


Ο ευρύτερα γνωστός ως " Καρδινάλιος Ρισελιέ " υπήρξε πολύ αξιόλογη πρωσοπικότητα με ισχυρή πολιτική βούληση και δράση .

Τα ιστορικά γεγονότα μπορεί κάλλιστα να τα διαβάσει οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο για αυτό τα προσπερνώ ως αδιάφορα και γνωστά.

Εμένα με ενδιαφέρει το ότι ο Ρισελιέ εκτός του ότι έκανε την Γαλλία μια " ενωμένη μεγάλη δύναμη " και έδωσε στους γάλλους το δικαίωμα να μπορούν να έχουν την " μύτη ψηλά " , λάτρευε την τέχνη και ήταν ο πρώτος που συγκέντρωσε γύρω τού πίνακες ζωγραφικής , τάπιτες , πορσελάνες και αρχαία αγάλματα , υπήρξε επίσης σπουδαίος συλλέκτης βιβλίων .

Στην προσωπική του συλλογή βρέθηκαν εβραϊκά και συριακά χειρόγραφα μαγείας , αρχαία κείμενα που αφορούσαν όλες τις απόκρυφες επιστήμες από την Κάβαλα , έως την επικλητική μαγεία .

Μια από τις ηρωίδες του Αλέξανδρου Δουμά στους Τρεις Σωματοφύλακες υπήρξε πραγματικά στις υπηρεσίες του συγκεκριμένου Καρδινάλιου.

Η Κόμισσα Ντέ Καρλίγ.

• Ποια είναι η κόμησα Ντε Καρλίγ ?

Βγάζοντας από την προσωπική συλλογή των βιβλίων μου έναν από τους τέσσερις τόμους του Αλέξανδρου Δουμά με τίτλο " Οι Τρείς Σωματοφύλακες " εκδόσεις Miguel Giharro με γραβούρες του Ορτέγκα  τον ανοίγω στην σελίδα 129 και εκεί βλέπω τον Ντ' Αρντανιάν να απειλείται από την σατανική Μιλέδη.


Μιλέδη για τον Αλέξανδρο Δουμά , ή ίσως θα έπρεπε να την αποκαλούμε Άνν Ντέ Μπρέιγ κόμισσα της Φερ , που επίσης χρησιμοποιήσε τα ονόματα των Σαρλότ Μπάκσον , βαρόνης του Σέφιλντ καθώς και της κυρίας του Ουίντερ.

Η γυναίκα αυτή που πρόδωσε τούς συζήγους της και τους εραστές της .

Υπήρξε δολοφόνος και δηλητηριάστρια εκτός από μάγισσα και πράκτορας του άντρα αυτού για τον οποίο γράφεται αυτό το άρθρο  , αν και είναι πιο γνωστή από τα ψευδώνυμα της και όχι για τα έργα τής, εκτός φυσικά της κλεπτομανίας της ...

Τα υπόλοιπα όλα , καθώς και ο λόγος ύπαρξης της Μέδουσας Ντέ Καρλίγ και ο ρόλος της στο σκοτεινό παρασκήνιο της ιστορίας της Γαλλίας είναι κάτι που το αφήνω στην φαντασία σας...

Είναι πολύ δύσκολος ο διαχωρισμός ανάμεσα στον σατανισμό και στην μαύρη μαγεία σε αυτές τις περιπτώσεις ανθρώπων.

Σίγουρα πρέπει οπωσδήποτε κάποιοι από αυτούς να ήταν μυημένοι στο σατανισμό ενώ κάποιοι άλλοι ήταν απλά μάγοι.

Η έννοια του σατανισμού υφίσταται ξεκάθαρα με τον Αλέξανδρο Δούμα και αυτό μέσα από τον ξεκάθαρο ρόλο της νεαράς ερωμένης του η οποία χρημάτισε και ως μετέπειτα συζηγος του - Δηλωμένη ιέρεια του Διαβόλου .

        ° Η ΜΆΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΊΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΊΩΝ  • Η ΕΡΩΜΈΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ °

                

           ♥ Adah Isaacs Menken ♥



Θαυμάζετε την μυθιστορηματική μορφή της Κατίνας Καραμάνου Ελιά Μπέι από το συγγραφικό έργο τής κυρίας Μάρας Μεϊμαρίδη.. " Όι Μάγισσες της Σμύρνης" ?


Η Κατίνα Κιόρ όπως λεγόταν πραγματικα η επονομαζόμενη στο μυθιστόρημα μάγισσα η αλήθεια είναι ότι χρημάτισε στην οδό Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας για χρόνια πολλά μετά την μικρασιατική τραγωδία αλλά η πραγματική τής ζωή δεν υπήρξε ποτέ "  μαγική " !

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με την άγνωστη μέχρι σήμερα ηθοποιό και ποιήτρια Άντα Ισαάκ Μενκέν ...!

• Διετέλεσε σύζυγος ενός μεσήλικα εκκατομυριούχου όντας ακόμη ανήλικη ( ουσιαστικά παιδί ) !

• Χώρισε τον σύζυγό της όταν έγινε ερωμένη ενός βασιλιά

Και στο τέλος για να κλείσει τα στόματα υπήρξε σύζυγος στρατιωτικού με βαθμό στρατηγού ( πιθανότατα να είναι ο ίδιος ο Αλέξανδρος Δουμάς ο οποίος πραγματικά υπήρξε στρατηγός ) , άλλωστε όταν της το επέτρεπαν οι πλούσιες επαγγελματικές δραστηριότητες βρισκόταν πάντα στο σπίτι της οδού Μαλεσέρμπ 107 , που ήταν το σπίτι του Δουμά.


Αν και εβραιοπορτογαλλέζα γεννημένη στην Αμερική , έκανε καριέρα σε Λονδίνο και Παρίσι .

Βιογραφικά στοιχεία εδώ :
https://en.wikipedia.org/wiki/Adah_Isaacs_Menken

Η Άντα Μενκέν δεν ήταν μια αθώα μαγισσούλα παρά το ότι βρισκόταν στην ηλικία της εφηβείας της , αναφέρεται ότι αρεσκόταν στο να φοράει χιτώνες ως Εκάτη  καίγοντας λιβάνι προφέροντας λέξεις ακατάληπτες και προσφέροντας διάφορα πράγματα ( συμπεριλαμβανομένου του εαυτού της στον άρχοντα του σκότους ) .

Όλα αυτά φυσικά λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ώριμου πιά Αλέξανδρου Δουμά ο οποίος σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες δεν πίστεψε ποτέ στην ισχύ τούς αλλά διασκέδαζε με όλη αυτή την σκηνοθεσία που οδηγούσε σε όργια στα οποία χαιρόταν να συμμετέχει παρά τα 68 του χρόνια.

Η Adah Isaacs Menken δεν ήταν θεατρίνα εκτός θεάτρου , υπάρχουν μαρτυρίες που πιστοποιούν ότι πράγματι εραστής της ήταν ο ίδιος ο διάβολος , ο οποίος μάλιστα την καταλάμβανε ώρες ώρες .

Αντίθετα ο γέρο ερωτύλος Αλέξανδρος Δουμάς παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος της μασονίας  στον " Αιώνα του Λουδοβίκου ΙΕ "  (πιθανότατα να ήταν λυκάονας γιά να είναι τόσο φιλήδονος ).

Μπορεί βέβαια να ήταν προληπτικός , να πίστευε στο κακό μάτι και την γλωσσοφαγιά , φορούσε πάντα ένα φυλαχτό περασμένο στην Χρυσή αλυσίδα τού ρολογιού του , έβαζε κάθε τρείς και λίγο την μαντάμ Ντεσμπαρόλ να του διαβάζει το μέλλον αλλά όλες οι μασονικές τελετές που περιλαμβάνει στα έργα του " Ζοζέφ Μπαλσαμό ' και στους " Μοϊκανούς των Παρισίων " είναι αντιγραφή κατευθείαν από το βιβλίο τής εποχής " Γραφική Ιστορία του Ελευθεροτεκτονισμού του Κλαβέλ "

Αν με ρωτήσετε όμως , θα σάς πώς πώς αυτή η φήμη του ως μασόνου ήταν που έφερε δίπλα του την νεαρά Αντά Μενκέν το 1867 όταν μετά από το πέρας της θεατρικής παράστασης τής τον πλησίασε , τον αγγάλιασε και του πρότεινε χωρίς περιστροφές να πάνε στο κρεβάτι του....

Αυτός φυσικά και δέχτηκε...

Στην φωτογραφία επάνω στην αρχή του άρθρου η Αντά Μενκέν με τον εραστή της Αλέξανδρο Δουμά .

Τέλος , μια ακόμη μορφή που φέρεται να έχει συνδεθεί με το συγκεκριμένο βιβλίο και με σατανιστικές τελετές στα πλαίσια μίας μυστικής συνάθροισης ήταν η γνωστή Αθηναϊδα Ντε Μοντεσπάν .

Η Φραγκίσκη του Ροσεκουάρτ, γνωστή και ως Αθηναΐς ή Μαρκησία του Μοντεσπάν ήταν ερωμένη του Λουδοβίκου ΙΔ΄ της Γαλλίας. Καταγόταν από μια από τις πιο ευγενείς οικογένειες της Γαλλίας. Βικιπαίδεια


°  ΤΟ ΚΛΕΙΔΊ ΠΟΥ ΔΊΝΕΙ ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ °

Το  μυθιστόρημα μας δίνει συγκεκριμένα κλειδιά ( Κλείδες ) για το άνοιγμα των διαστάσεων .


Μέσα στο κείμενο ο συγγραφέας επίτηδες βάζει ένα λάθος το οποίο όμως είναι τόσο πολύ εύκολο να διορθωθεί από ένα μάγο που με κάνει να μπορώ να εγγυηθώ ότι αυτή η σκοπιμότητα αποσκοπεί στην παραπλάνηση.


Το αληθινό λάθος βρίσκεται στην τελετή του ανοίγματος των πυλών και είναι εξωφρενικά εξώφθαλμο για εμένα τουλάχιστον.

Συνειδητοποιώ όμως ότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας παρουσιάζει μια κλασσική συνταγή επικλητικής μαγείας των μεσαιωνικών γριμμόριων οπότε ουσιαστικά είναι σωστή , χωρίς όμως να είναι η κατάλληλη για την συγκεκριμένη συνταγή.

° De Umbrarum Regni °

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας αντίθετα με την επικρατούσα άποψη που παρουσιάζει η ταινία ουσιαστικά δεν φέρνει σε επαφή τον μάγο με οποιονδήποτε χριστιανικό κατασκεύασμα ( δαιμόνες ) , ούτε καν οδηγεί στην κόλαση με τις φλόγες και τα τσιτσιδωμένα διαβολάκια έτοιμα για κάθε είδους ανωμαλίες.

Η συνταγή μιλάει ξεκάθαρα ότι η πύλη οδηγεί στο " Επάρατο και απεχθές σκότος " οπότε να μην χαίρονται διάφοροι τύποι γιατί αν ο Εωσφόρος είναι ο θεός τούς , τους θυμίζω ότι πρόκειται απλά για ένα αξιωματούχο και τίποτα παραπάνω , και ότι 

" Αυτό " είναι ο θεός του Εωσφόρου αλλά και όλων των υπολοίπων , λίγοι είναι αυτοί οι δαιμόνες που πέρνουν δυνάμεις κατευθείαν από αυτό που στα κείμενα του Χ.Φ Λάβκραφτ αναφέρεται ως "  Μεγάλο Κτήνος και φύλακας των Εσχάτων Ορίων ".

Ο Ψαλμός 90 του Δαυίδ το ονομάζει " Φόβο νυχτερινό , πράγμα εν το σκότος διαπορευόμενο "

Η σκοτεινή μάγισσα Εριχθώ η Φαρσαλιώτιδα το καλεί μέσα από τις δεήσεις της , και όλοι οι θεοί φεύγουν στον ερχομό του.

Αυτό είναι η δύναμη που έφερε το θάνατο στην δημιουργία και τα χιλιάδες χρόνια ζωής μετριάστηκαν στο ελάχιστο , έκλεισε τις πύλες πρός τα άστρα και οι ψυχές δεν μπορούν πλέον να περάσουν στα ανώτερα επίπεδα πέρα από το σκοτάδι.

Αυτός είναι το σκοτάδι , και το κτήνος που καραδοκεί στο σκοτάδι τρώγοντας σάρκα.

Ο Χ.Φ Λάβκραφτ στο βιβλίο του 

Πραγματεύεται αυτήν ακριβώς την ιδιότητα του συγκεκριμένου δαίμονα στο να επαναφέρει στην ζωή νεκρά σώματα .

Ο Χ.Φ Λάβκραφτ περιπλέκει αληθινές ιστορίες και ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα με μεταφυσικό φολκλόρ.

Αν και μέσα από το κείμενο του οδηγούμαστε στο γνωστό βιβλίο The Clavis Inferni ("The Key of Hell") by Cyprianus είναι παράδοξο που χρησιμοποιείται η δύναμη του Μετατρών σε τόσο πολύ ανόσια έργα.

https://flashbak.com/the-key-of-hell-an-18th-century-book-of-black-magic-58491/

Οπότε είναι λογικό καί πολύ πιθανό πίσω από το φανερό μέρος που αφορά ένα πολύ συνηθισμένο μαγικό γριμμόριο της εποχής να υπάρχει ένας μυστικός κώδικας που ξεκλειδώνει διαφορετικά είδη μαγείας που είναι μόνο για μυημένους ή για όσους ξέρουν τι να ψάξουν .

Ίσως κάποια στιγμή στο μυθιστόρημα του Χ.Φ Λάβκραφτ να αποκαλυφθούν πολλές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μαγεία των πυλών από όσες έχει αφήσει να εννοηθεί ο ίδιος μέσα από τις πολλές αναφορές του στο Νεκρονομικόν.


Medium Evans Adamakis






Δημοφιλείς αναρτήσεις