Ο ΘΗΣΑΥΡΌΣ ΤΟΥ ΑΛΉ ΠΆΣΑ

Ο ΘΗΣΑΥΡΌΣ ΤΟΥ ΑΛΉ ΠΆΣΑ




Στην μακρά πορεία της καριέρας μου στο χώρο της επαγγελματικής μελλοντολογίας έχω συναντήσει πολλές φορές επίδοξους κυνηγούς θησαυρών.

Οι θησαυροί είναι κάτι που ποτέ δεν με ενδιέφερε σε προσωπικό επίπεδο άσχετα αν πολλές φορές έχω πέσει πάνω τους. 

Όσοι διαβάζουν τις αναρτήσεις μου θα θυμούνται την περίπτωση του θησαυρού της αυτοκράτηρας Μάρας της χήρας του Μουράτ Β για την θέση του οποίου έχω γράψει αναλυτικά όπως και για τον τάφο της  ο οποίος βρίσκεται μέχρι σήμερα στο τσιφλίκι δώρο του πατέρα της στο γάμο της.

Ο θησαυρός του Αλή Πασά δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση. 

Με κάποιους ανθρώπους συνεργάστηκα στο παρελθόν και όντως βρέθηκε πολύ χρυσάφι και αρχαία αγάλματα και άλλα πολλά αντικείμενα ,  όπως συνέβη την περίοδο της συνεργασίας μου με τον ο κυρ Δημήτρη ο οποίος μετά κατέληξε στην φυλακή για αρχαιοκαπηλία και δεν ξέρω αν ζει σήμερα 

Θα μπορούσα να γράψω πολλές ιστορίες τρόμου και φόνων με επίκεντρο θησαυρούς που βρέθηκαν,  όπως έχω γράψει δημόσια και για τον θησαυρό της Μάρας της χήρας του Μουράτ Β στον Λευκώνα Σερρών καθώς και για την τραγική ιστορία του φαντάσματος που τον στοιχειώνει...

Ένας άλλος θησαυρός που όντως υπάρχει άσχετα αν πολλοί άνθρωποι πιστεύουν το αντίθετο είναι αυτός του Αλή Πασά.

Μεγάλο λαμόγιο για την εποχή του και ομολογουμένως πολύ έξυπνος άνθρωπος υπήρξε απόλυτα ματαιόδοξος λες και υπήρχε περίπτωση να πάρει μαζί του τον θησαυρό του ο οποίος έχει υλική υπόσταση και αξία αλλά στο πνευματικό κόσμο είναι κάτι άχρηστο έως και επιβλαβές.

Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά από μια ερώτηση ως αστείο από κάποιον δύσπιστο φίλο ο οποίος δεν πιστεύει στις ψυχικές δυνάμεις γενικά .

Ενορατικα λοιπόν είδα ένα αρχαιολογικό χώρο ο οποίος δεν έχει ανασκαφεί σε υπόγειο θάλαμο του οποίου βρίσκεται τεράστια ποσότητα χρυσού 

Στην πραγματικότητα είναι δύο αίθουσες στις οποίες μπορεί να περάσει άνθρωπος από μικρό τετράγωνο μαρμάρινο καπάκι στην επιφάνεια του εδάφους το οποίο οδηγεί σε σκαλιά. 

Προσπάθησα να δω αν είναι στα Ιωάννινα όπως λένε όλοι αλλά στο μυαλό μου άκουσα ολοκάθαρα το όνομα Θεσσαλία. 

Στην πορεία τα στοιχεία άρχισαν να εμφανίζονται οδηγώντας στην κοιλάδα των Τεμπών όπου εκεί βρίσκεται η εκκλησία που έχτισε ο ίδιος αυτός ο  Αλή Πασάς,   γεγονός περίεργο καθώς ουσιαστικά είναι αμαρτία για μουσουλμάνο κάτι τέτοιο..

Είναι ο Άγιος Γεώργιος του Πυργέτου. 

Στην συγκεκριμένη εκκλησία υπάρχει μέχρι σήμερα μια περίεργη πλάκα που όλοι πιστεύουν πως ανήκει σε τάφο επιφανούς προσώπου,  αλλά εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό καθώς δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του νεκρού. 

Ένας μουσουλμανικός τάφος σε ορθόδοξη εκκλησία?

Διαβάζοντας το κείμενο πρόσεξα πως μπορεί να διαβαστεί και αλλιώς αν ξέρεις τα αρχαία τοπωνύμια οπότε βγαίνει διαφορετικό νόημα από το αρχικό οδηγώντας σε συγκεκριμένη τοποθεσία των Τεμπών στην οποία αφθονούν ομολογουμένως τα αρχαία ερείπια,  και η συγκεκριμένη τοποθεσία δεν έχει ανασκαφεί γιατί οι αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση της αρχαίας Φίλας η οποία ουσιαστικά εμφανίζεται στη πλάκα που βλέπουμε στο ναό και πιστεύω πως είναι το κλειδί της ερμηνείας του κειμένου ως χάρτη θησαυρό 

Φιλότης ή Φιλότητα ερμηνεύεται ως φιλία στο κείμενο που βλέπουμε στην μαρμάρινη πλάκα αλλά στην πραγματικότητα είναι η τοποθεσία ( τοπωνύμιο ) της Φιλάς η οποία βρίσκεται κάπου κοντά στο Λυκοστόμιο στα Τέμπη.

Αυτές οι πληροφορίες είναι ο ίδιος αυτός ο χάρτης που οδηγεί στον κρυμμένο μέχρι σήμερα τεράστιο θησαυρό του Αλή Πασά στα Τέμπη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις